Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Τα Αποτελέσματα για την ανάδειξη της ΔΕ το ΠΙΙΕΤ

Την  ώρα που η τηνιακή γη ετοιμαζόταν να δεχθεί τον εκλιπόντα εν ενεργεία  δήμαρχο Σίμο Ορφανό, σε διπλανή αίθουσα στο ΠΙΙΕΤ, συντελούταν ένα ακόμα «θαύμα». Σαν μια γροθιά ενωμένοι, η Κροντηρική παράταξη και η πλειοψηφία του ΔΣ της αδελφότητας,  εξέλεγε τους εκλεκτούς επιτρόπους της επιλογής  του Δωρόθεου.

Δε θα μπορούσαν άλλωστε, μετά τον τόσο πόνο από τον χαμό του Σίμου να του χαλάσουν χατίρι.  Με την αλλαγή του νόμου, η εκλεγμένη μειοψηφία θα διοικεί, με τη διπλή ψήφο του προέδρου-δεσπότη.

Τα ανεπίσημα αποτελέσματα είναι κατά σειρά ψήφων:
Πολατσίδης Ιωάννης, 11 ψήφοι
Καλογήρου Ευάγγελος, 11 ψήφοι
Διαμαντάκης Νικόλαος 10 ψήφοι
Μέγκουλας Αλέξανδρος 10 ψήφοι
Βέρσαλης  Ευάγγελος 9 ψήφοι
Μινάρδος Ανδρέας, 9 ψήφοι
Παναγιωτάκης Εμμανουήλ, 9 ψήφοι
Κοντοφριός Ιωάννης 9 ψήφοι
Πρωτόπαπας Μιλτιάδης 8 ψήφοι

Οι οποίοι και  εκλέγονται.  Α’ αναπληρωματικός ο Σημαντήρης Ευάγγελος με 7 ψήφους.
 Όλοι οι υπόλοιποι πήραν 0 (μηδέν) ψήφους, ολοκληρώνοντας με αυτό τον τιμητικό τρόπο,  την υπηρεσία που πρόσφεραν τα προηγούμενα τρία χρόνια.


10 σχόλια:

  1. Θα μας τρελάνετε!! Θέλετε να πειτε ότι οι τέσσερις πρώτοι ακόμη δεν ολοκλήρωσαν την υπηρεσία που πρόσφεραν τόσα χρόνια στον δεσπότη; τους χρειάζεται ακόμη μια θητεία ή και άλλη μια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προχθές δευτέρα στο καφενείο κάποιος στην παρέα μας έκανε γνωστό ότι ο αρκουδιάρης που κάνει τον παπά, κυκλοφορεί ότι ο σίμος πριν ένα μήνα καλεσε τον δεσπότη να του ζητήσει συγνώμη. αίσχος φτού σου ελεηνέ άνθρωπε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα κειμενο μόνο για δούλεμα δεν εξηγέιται αλλιώς για τον δωρόθεο τον σμικρό.

    "Πέρασαν 16 χρόνια από εκείνο το μεσημέρι της Παρασκευής, 14 Δεκεμβρίου του 2001, όταν οι χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Ναών της Σύρου και των άλλων ένδεκα νησιών της Ιεράς μας Μητροπόλεως ανήγγειλαν την εκλογή του Αρχιμ. Δωρόθεου Πολυκανδριώτη σε Μητροπολίτη Σύρου.

    Και σήμερα, 16η επέτειο της εκλογής του, οι Κληρικοί της Σύρου, μετά λόγου γνώσεως και ευθύνης αναφωνούμε ότι όντως “τοιοῦτος ἡμῖν ἔπρεπεν ἀρχιερεύς”!

    Η αγάπη του Θεού μας έδωσε ένα ευλογημένο Επίσκοπο, έναν Επίσκοπο της αγάπης, της ενότητας, της συνδιαλλαγής, της έμπρακτης φιλανθρωπίας, της μακροθυμίας, της ανεξικακίας, της διαρκούς και ανύστακτης φροντίδας για το ποίμνιό του, ένα ακαταπόνητο σπορέα του Λόγου του Θεού, που διασχίζει με κάθε πρόσφορο μέσο στεριά, θάλασσα και ουρανό, αψηφώντας τρικυμίες και κακοκαιρίες, για να βρεθεί κοντά στο λαό και του μικρότερου νησιού και της πλέον ολιγάνθρωπης Ενορίας…

    Ένα αληθινό Επίσκοπο του Χριστού, ο Οποίος, εν τω προσώπω του «επεσκέψατο τον λαόν αυτού», ένα αληθινό Πατέρα, που συμπάσχει στους κόπους των παιδιών του, δακρύζει στους πόνους τους, συμμερίζεται τις αγωνίες της καθημερινότητας τους και αγωνίζεται για την πρόοδο και την προκοπή τους, ένα Πατέρα γεμάτο αγάπη, στοργή και μέριμνα διαρκή για τα παιδιά του, χάρη στον οποίο εκατοντάδες οικογένειες εφοδιάζονται με τρόφιμα, και εκατοντάδες εμπερίστατοι συνανθρωποί μας ενισχύονται οικονομικά στην αποπληρωμή χρεών, λογαριασμών, φαρμάκων, νοσηλείων και στην κάλυψη άλλων βιοτικών τους αναγκών, ενώ εκατοντάδες φοιτητές και μαθητές ενισχύονται έκτακτα και τακτικά!

    Αμνησίκακος, ανεξίκακος και συγχωρητικός προς όλους όσοι τον στενοχωρούν, τον πικραίνουν, τον κατηγορούν ή τον συκοφαντούν, επιλέγει το δύσκολο δρόμο της σιωπής και της φαινομενικής αδυναμίας της αγάπης.

    Γι` αυτόν, λοιπόν, τον Επίσκοπο της καρδιάς μας αξίζει να είμαστε - και ΕΙΜΑΣΤΕ – περήφανοι και να ευχαριστούμε το Θεό, που μας τον χάρισε, και να Τον παρακαλούμε να του δίνει υγεία και δύναμη να συνεχίσει και να διευρύνει ακόμα περισσότερο το έργο του και την προσφορά του προς τον άνθρωπο, επιτελώντας για πολλά-πολλά ακόμη χρόνια τη θυσιαστική και σταυρική Αρχιερατική του Διακονία, για τη δόξα του Θεού και της Εκκλησίας Του, επ` αγαθώ και σωτηρία του ποιμνίου του !

    Ερμούπολη, 14 Δεκεμβρίου 2017

    Για τον Ιερό Κλήρο της Σύρου

    Ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σύρου

    † Πρωτοπρ. Φλαβιανός Αλμπέσκου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ανόητοι, βλάκες ή εμείς μαλάκες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Η αγάπη του Θεού μας έδωσε ένα ευλογημένο Επίσκοπο, έναν Επίσκοπο της αγάπης, της ενότητας, της συνδιαλλαγής....'

    φαντάσου να μην μας αγαπούσε ο θεός τι θα μας έδινε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Η αγάπη του Θεού μας έδωσε ένα ευλογημένο Επίσκοπο, έναν Επίσκοπο της αγάπης, της ενότητας, της συνδιαλλαγής....'
    εγώ λέω το άλλο: φαντάσου ο δωρό να μην ήταν της αγάπης της ενότητας της συνδιαλλαγής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. της ανεξικακίας προ παντός
    τελικά είναι και βλάκας αν νομιζει ότι εμείς τον εμπιστευόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. από έγκυρη πηγή: προτάθηκε να υπογράψουν το παραπάνω κείμενο και οι ιερείς της Τήνου αλλά αρνήθηκαν μερικοί. και έτσι το σταμάτησαν....μπράβο τους ειλικρινά μπράβο τους. καιρός να σηκώσουν λίγο κεφάλι, γιατί αρκετά έχουν ξεφτιλιστεί με τον Θεολόγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κανενας δεν μιλάει για τον Αλικάρη...
    και οι τρείς τους ήταν καθάρματα...
    μπράβο στον σανταμούρη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. προσέξτε πώς όταν στριμώχνεται το δωροθεάκι εξαφανίζεται από το προσκήνιο... μετά πάλι σαν να μην τρέχει τίποτα...
    τώρα όμως δεν είναι έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή