Σχετικά

Εναλλακτική κίνηση για την Τήνο, εκτεθειμένη σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατή από όλους

Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017

Ως πότε θα καίγονται τα σκουπίδια μας κ. Οριάνε;

  
Είχαμε μόλις πριν ένα μήνα γράψει (στις 10 Νοέμβρη) για τη φωτιά στον εξωτερικό χώρο στο  βιολογικό του Πανόρμου, μια μέρα πριν. Η δημοσίευση μας έφτασε ως ερώτηση στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο.

Ένα μήνα μετά, στις 5 Δεκέμβρη, το σκηνικό επαναλαμβάνεται. Αυτή την φορά, σε δημοτικό χώρο εναπόθεσης ογκωδών αντικειμένων, πάνω από την Καλλονή. Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας ακάθεκτος. Καίει σκουπίδια.

Για την νέα φωτιά, η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση «κοινό Τηνίων», κατέθεσε την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη ερώτηση, προς τον αντιδήμαρχο Κο Οριάνο, κοινοποιώντας την και στην πυροσβεστική και στο Αστυνομικό Τμήμα Τήνου.

Άραγε, αρχές Ιανουαρίου που θα καίγονται σκουπίδια;

Πιο κάτω η ερώτηση του «Κοινού Τηνίων»:Θέμα: Φωτιά σε ογκώδη απορρίμματα κοντά στην Καλλονή Τήνου στις 5/12/2017

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου ενημερωθήκαμε πως υπάρχει φωτιά με αποπνικτικό καπνό στην περιοχή επάνω από την Καλλονή. Ο Καπνός είχε φτάσει μέχρι τα Κιόνια. Αφού ειδοποιήσαμε την πυροσβεστική και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μας με δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας διαπιστώσαμε ότι η φωτιά καίει ογκώδη και διάφορα σκουπίδια στον χώρο που χρησιμοποιείται από τον Δήμο για εναπόθεση ογκωδών απορριμμάτων, χώρο που αποτελεί πρώην νταμάρι, για τον οποίον έχει ήδη τιμωρηθεί από την περιφέρεια.

Αυτό καταδεικνύουν και οι φωτογραφίες που τραβήξαμε μετά από περίπου μία εβδομάδα όπου φαίνεται πως τα σκουπίδια καίνε και καπνίζουν ακόμη στον συγκεκριμένο χώρο.

Ρωτάμε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο καθαριότητας, υπό ποιες συνθήκες μπήκε η φωτιά αυτή στον συγκεκριμένο χώρο; Τι είδους σκουπίδια κάηκαν; Ειδοποίησε την πυροσβεστική σχετικά; Τι ενέργειες έκανε για να σβήσει η φωτιά και να σταματήσει η μόλυνση; Πως αντιλαμβάνεται την μόλυνση από διοξίνες και άλλα τοξικά υπολείμματα που προέκυψαν από την φωτιά;

Έπειτα από την μεγάλη φωτιά στο Κοσίνι και την πιο πρόσφατη φωτιά που έκαιγε πάλι σκουπίδια στον χώρο του βιολογικού στον Πάνορμο, μια τρίτη φωτιά σε σκουπίδια συμβαίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Παλαιότερα έχουμε επανειλημμένα φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα καθώς και τότε είχαμε ανάλογες περιπτώσεις όπως κοντά στο κέντρο υγείας Τήνου.

Γιατί καίγονται τα σκουπίδια μας κ. Αντιδήμαρχε; Πότε θα σταματήσει αυτό; Θεωρείτε ότι η ανεξέλεγκτη καύση αποτελεί τρόπο διαχείρισης των σκουπιδιών της Τήνου;


1 σχόλιο: