Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018

Αναμένουμε …


Στο δημοτικό συμβούλιο της 19ης Ιανουαρίου τόσο ο δημοτικός σύμβουλος του «κοινού Τηνίων» κύριος Γιάννης Βιδάλης, όσο και ο ανεξάρτητος δημ. σύμβουλος κυριος  Γιώργος Σανταμούρης, έθεσαν στο νέο δήμαρχο Κύριο Γιάννη Σιώτο, το θέμα του ΠΙΙΕΤ, μετά και τις τελευταίες εκλογές για την ανάδειξη της διοικούσας  επιτροπής.

 Η συνεδρίαση του ΔΣ εδώ



Είπε ο κύριος Βιδάλης:

«Το Νοέμβρη του  2014 στις έκτακτες συνεδριάσεις του δημ συμβουλίου, αλλά και στην λαϊκή συνέλευση της 2ας Νοέμβρη στο πνευματικό κέντρο, οι αποφάσεις που είχαν παρθεί ήταν για συνεχόμενο αγώνα μέχρι την κατάργηση των άρθρων του νόμου 4301 του 14 που αφορούσαν το καθεστώς που διέπει το ΠΙΙΕΤ και την επαναφορά στο προηγούμενο καθεστώς.

Κύριε δήμαρχε,

Και εξ αίτιας της ασθένειας του εκλιπόντος δημάρχου Σιμού Ορφανού, ο οποίος ήταν πρωτεργάτης αυτών των αποφάσεων, αυτός ο αγώνας εξασθένισε.

Με δεδομένο την θέληση του τηνιακού λαού, για την επαναφορά του προηγούμενου νομικού καθεστώτος,  θα θέλαμε να μας πείτε, πως σκέπτεστε να συνεχίστε τον αγώνα για τηην νομοθετική αποκατάσταση με την  κατάργηση των άρθρων του νόμου 4301/14 που αφορούν το ΠΙΙΕΤ αλλά και την σχολή μαρμαροτεχνίας. 

Ακόμα, με αφορμή τις τελευταίες εκλογές στο ΠΙΙΕΤ για την ανάδειξη διοικούσας επιτροπής, (για τις οποίες εκφράσαμε δημόσια την αντίθεσή μας) και στις οποίες λάβατε μέρος τόσο  εσείς,  όσο και η αντιπολίτευση του δήμου, θα θέλαμε να μας πείτε πώς οι εκλέκτορες δημοτικοί σύμβουλοι (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης) δέσμευσαν με την ψήφο τους, τους επιτρόπους που ψήφισαν, ότι θα τηρήσουν τις θέσεις και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου , της επιτροπής αγώνα και των δεκάδων συμπολιτών; 
Πριν δυο μέρες, ίσως και σήμερα ξαναεπανέλθει,  ο κύριος Σανταμούρης έθεσε θέμα «προδοσίας του αγώνα μας» όπως είπε, χωρίς να πάρει απάντηση.»

Ο δήμαρχος δεν απάντησε λέγοντας ότι «η ψηφοφορία είναι μυστική οπότε δεν μπορώ να απαντήσω στο ερώτημα σας».

Ο κύριος Σανταμούρης είπε ότι «η ψηφοφορία ήταν τυπικά μυστική… ας μην υποκρινόμαστε… όλοι ξέρουμε πως γίνετε» και ζήτησε από τον δήμαρχο να συνεχίσει τον αγώνα του προκατόχου του, μπαίνοντας επικεφαλής της επιτροπής αγώνα και ζητώντας από την ΔΕ του ΠΙΙΕΤ, κοινή συνεδρίαση και συμπόρευση στον αγώνα,  με παρεμβάσεις στο υπουργείο.

Μετά από πίεση ο δήμαρχος είπε ότι «ανέλαβα ουσιαστικά δήμαρχος μόλις στις 22 Δεκέμβρη, σέβομαι το παρελθόν του προκατόχου μου και θα συνεχίσω ότι έκανε εκείνος».

Παραβλέποντας το γεγονός ότι ο νύν δήμαρχος ήταν τους προηγούμενους σαράντα μήνες πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και εν των κύριων εκφραστών της πολιτικής του δήμου, αναμένουμε τις ενέργειές του εκείνες, που θα φέρουν την κατάργηση των άρθρων του 4301 που αφορούν την Τήνο.


Δε πιστεύουμε ότι ο νόμος θα καταργηθεί χωρίς αγώνα, δεν περιμένουμε τίποτα θετικό από τουλάχιστον τέσσερις επιτρόπους που εκφράζουν την πολιτική Πολυκανδριώτη, και θα περιμένουμε εμείς και όλοι όσοι θα είναι σε μερικές μέρες στην «εξέδρα» ανακοινώσεις, σχετικά, από τον δήμαρχο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου