Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Κοινό Τηνίων: Δάσκαλε που δίδασκες...





Σάββατο, 12 Μάη 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“... κάποιοι ενέδωσαν στις φημολογίες και τις άφησαν να ενισχύσουν τον πανικό τους,... την ώρα που όλοι χρειαζόμαστε νηφαλιότητα, για να μπορέσουμε να μάθουμε την αλήθεια και, φυσικά, αν χρειάζεται να λάβουμε μέτρα ή και να αποδώσουμε ευθύνες” 
Τοποθέτηση του Δημάρχου Γιάννη Σιώτου στις 8 Μαΐου 2018.

“Εγώ πιστεύω ότι κλήθηκαν. Ήταν ενορχηστρωμένο. Πληροφορίες μου βάσιμες από συνεργάτες μου, είναι ότι στο αστυνομικό τμήμα πήγαν για συμπαράσταση της αναρχικής αυτής ομάδας, μέλη της ελάσσονος μειοψηφίας Κοινό Τηνίων... Πιστεύω ότι υπάρχει ηθική αυτουργία.”
Τοποθέτηση του Δημάρχου Γιάννη Σιώτου στις 10 Μαΐου 2018 στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Ενώ ο Κύριος Δήμαρχος μας συμβουλεύει να έχουμε νηφαλιότητα για να μπορέσουμε να μάθουμε την αλήθεια, ο ίδιος διαδίδει σκόπιμα αβάσιμες φήμες αναιρώντας τα ήδη λεγόμενά του, ταυτίζοντας ουσιαστικά μια δημοτική κίνηση με μία αναρχική ομάδα.

Εμείς ως Κοινό Τηνίων δεν θα συνεχίσουμε το παιχνίδι του, σεβόμενοι την μνήμη των νεκρών εργατών και το ήθος του εκλιπόντος Δημάρχου, κρατώντας την ψυχραιμία μας μέχρι την έκδοση του πορίσματος των ερευνών, ακόμα και αν με τις δηλώσεις του συκοφαντεί μέλη και  ψηφοφόρους της ανεξάρτητης δημοτικής μας κίνησης. 

Τον καλούμε να ανακαλέσει δημόσια και πανελλαδικά τις αβάσιμες κατηγορίες του προς την δημοτική κίνηση Κοινό Τηνίων, περί ηθικής αυτουργίας. Σε κάθε περίπτωση επιφυλασσόμαστε των νομίμων δικαιωμάτων μας.

24 σχόλια:

  1. Ποιους δουλευετε ....εισασταν οι μονοι που συμπαρασταθηκατε σε αυτα τα αποβρασματα ....σας ειδε ολο το Νησι...αλλα τι να περιμενουμε απο τεμπεληδες περιθωριακους καραγκιοζιδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το "καραγκιόζηδες" το ακούσαμε πρόσφατα ξανά από κάποιον αλλά δεν θυμάμαι που και από ποιον...

      Διαγραφή
    2. Θυμηθηκα! Στο δημοτικό συμβούλιο και το είπε ο Γιαννάκης, τσαμπουκαλεμενος σε κόσμο... Αν ο Γιαννάκης ήταν ρουβικωνας θα λεγαμε: "τι ντροπή... Τι ήθος..." αλλά το είπε ο γραβατομενος κύριος και πήρε την αφεση... Γιατί υπάρχει και αυτός ο κόσμος που θεωρεί οτι ο σεβασμός σχετίζεται με το ενδυματολογικι

      Διαγραφή
  2. Το ίδιο είστε με αυτούς που υποστηρίζετε που όταν σας στριμωξουν ή ακουστεί το όνομα σας κρύβεστε και δεν έχετε το θάρρος να το παραδεχτείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. σαν δε ντρεπεστε?μας δουλευετε? αυτες οι τακτικες ειναι δικες σας.. λες κ αυτο που πρεσβεβετε δεν ξερουμε τι ειναι? μπραβο στο δημαρχο κ την αντιδημαρχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να είσαστε καθαροί απέναντι στους Τηνιακους θα πρέπει να καταδικασετε την εισβολή του Ρουβίκωνα και να χειροκροτησετε την προσαγωγή τους. Εάν δεν το κάνετε τότε είσαστε μαζι τους. Και ερώτηση. Ποιος έδωσε πληροφορίες σχετικά με τη μισθοδοσία του ενός εργαζομενου; καποιος που εχει προσβαση; και γιατι κάποιοι στο δημοτικό συμβούλιο είναι οι κακοί οπως λεει η ανακοινωση και όχι όλοι; Άρα καποιοι είναι καλοι; Ποιοι είναι αυτοί; Υπάρχουν εύλογα ερωτήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λίγο αργά δε σκεφτήκατε τη νηφαλιότητα εσείς;;; Ήσασταν νηφάλιοι όταν πήγατε ως αλληλέγγυοι στους αναρχικούς;;; Είσαστε νηφάλιοι τώρα που επιτίθεστε στον Δήμαρχο, γιατί σας έσπασε το παιχνιδάκι σας;;; Είσαστε νηφάλιοι που αντί να διαφημίζετε τον τόπο σας, πατάτε σε ένα τραγικό περιστατικό για να έρθετε στο προσκήνιο;; Είσαστε νηφάλιοι που σε μια περίοδο, που το νησί μας διαφημίζεται από τη δράση νέων ανθρώπων με συλλογικότητα, εσείς το δυσφημίζετε με τον χειρότερο τρόπο!! Όχι κύριοι!! Δεν είστε νηφάλιοι!! Είστε απλώς ανάξιοι για τη θέση που βρίσκεστε!! Κρίμα, γιατί είστε νέοι άνθρωποι και ο τόπος μας χρειάζεται ανοιχτά μυαλά και όχι παρωχημένες μικροκομματικές αντιλήψεις, που μας πάνε αιώνες πίσω!! Ντρέπομαι για λογαριασμό σας!! Όπως ντρέπεται όλο το νησί!! Αν θέλετε να βοηθήσετε τον τόπο σας, να σταθείτε αλληλέγγυοι στους συμπατριώτες σας, χωρίς τις παρωπίδες της αναρχίας και να καταδικάζετε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Ο Δήμαρχος, αν και νέος στην ηλικία και τη θέση του, αντέδρασε όπως λίγοι θα είχαν τα κότσια να το κάνουν και μάλιστα άμεσα, χωρίς να περιμένει εντολή άνωθεν και δεν έγινε φερέφωνο κανενός, όπως εσείς συνηθίζετε!! Αμάν πια!! Καταστρέφετε τον τόπο μας, στο όνομα του... Ρομπέν των δασών, με εχέγγυα αυτά που βρήκατε από τις οικογένειές σας, χωρίς καν να ιδρώσετε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φερεφωνο κανενος... Ο Μητσοτάκης μόνο συμπτωματικά έγραψε τα ιδια

      Διαγραφή
    2. αχαχαχαχα!! Ε! όχι και του Μητσοτάκη!! Εκείνος πολύ θα το ήθελε! Εγώ πάλι... όχι!! Για κούνα το κεφάλι σου!!

      Διαγραφή
  6. ολοι οι παραπανω ειστε τσιρακια του νεοδημοκρατη δημαρχου καλυπτετε με τον τροποσας το ηθικο αυτουργο,δεν ηταν ατυχημα ηταν δολοφονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ τίνος τσιράκι είσαι; Δεν μας είπες!!

      Διαγραφή
    2. Στην δημοκρατία ο δήμαρχος δεν είναι κανενός κόμματος,αλλά των δημοτών του !
      ο κ Σιώτος το λίγο διάστημα που είναι δήμαρχος το έχει αποδείξη!!!
      Εύχομαι να συνεχίση.
      Όσο για το ατύχημα .....έγινες αστυνόμος,πύροσβέστης,ιατροδικαστής,πραγματογνώμων,μηχανολόγος-μηχανικός,δικηγόρος,εισαγγελέας, δικαστής,οδηγός έ κατηγορίας,εφέτης,ασφαλιστής,.....

      Διαγραφή
    3. Ο κύριος Σιωτος χάνει συχνά πυκνά την ψυχραιμία του και μαζί με αυτόν και πολλοί γύρω του... Από τα γεγονότα του δημοτικού συμβουλίου μέχρι και τα προχθεσινή... Ας τον συμβουλέψει κανένας σύμβουλος του να σκέφτεται λίγο περισσότερο πριν πει άλλους καραγκιόζηδες και άλλους ρουβικωνες

      Διαγραφή
  7. Σύρος: Αθώα τα 9 μέλη του Ρουβίκωνα
    Αθώοι κρίθηκαν από το δικαστήριο, στο οποίο οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί, τα εννέα μέλη του Ρουβίκωνα που συνελήφθησαν προχθές το μεσημέρι στο νησί της Τήνου.

    Τα 9 μέλη απαλλάχτηκαν από τις κατηγορίες περί «Διατάραξης λειτουργίας Δημόσιας Υπηρεσίας».

    Σημειώνεται πως τα 9 μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνα» εισέβαλαν το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης στο Δημαρχείο της Τήνου διαμαρτυρόμενοι για το θάνατο των δύο εργατών καθαριότητας του Δήμου.

    Τόσο η αντιδήμαρχος κα Δεληγιάννη όσο και ο Δήμαρχος Τήνου κ. Σιώτος μίλησαν για εισβολή των μελών με απειλητικές διαθέσεις με αποτέλεσμα να τρομοκρατήσει τόσο τους υπάλληλους όσο και την κοινωνία της Τήνου.

    Από την πλευρά της Υπεράσπισης, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στα αίτια και τις ευθύνες του τραγικού περιστατικού, ενώ θέλησε να κάνει γνωστό το τρόπο σκέψης και διαμαρτυρίας, του Ρουβίκωνα, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι εκπροσωπούν και υπερασπίζονται την Ελληνική κοινωνία και θα πρέπει να εισακουστούν οι παρεμβάσεις τους.

    Στο μεταξύ, στο δικαστήριο συγκεντρώθηκαν το πρωί φίλοι-μέλη που προέρχονται το χώρο της αριστεράς σε ένδειξη συμπαράστασης ενώ στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχουμε και λέμε:
    1. Απόλυτος σεβασμός στη μνήμη των αδικοχαμένων εργαζόμενων και στον πόνο των οικείων τους.
    2. Ο Ρουβίκωνας ούτε τρομοκρατική ούτε εγκληματική οργάνωση είναι. Αν ήταν τα μέλη του θα κάνανε παρέα με τους άλλους στον Κορυδαλλό. Με αφορμή γεγονότα που μιλάνε στο δημόσιο-λαϊκό αίσθημα κάνουν χαβαλετζίδικο ακτιβισμό και επαναστατική γυμναστική, ενίοτε με κάποιες ζημιές. Ό,τι δηλαδή κάνει συχνά και η επίσημη αριστερά...
    3. Ο δήμαρχος σωστά αντιμετώπισε το δυστύχημα και καλώς, θεσμικά, καταδίκασε την ενέργεια του Ρουβίκωνα. Τη μήνυση, τι την ήθελε; Για να πάρει τα εύσημα του Κούλη και να αναδειχτεί ταγός του δόγματος τάξη και ασφάλεια; Ή πιστεύει πραγματικά ότι θα επηρεαστεί ο τουρισμός και το προσκύνημα στην Παναγία από παρεμβάσεις τύπου Ρουβίκωνα και θέλει να στείλει μήνυμα; Αν πάλι, επειδή του τραβήξανε το αφτί από τη Ν.Δ. για την ιστορία του ΠΙΙΕΤ και θέλει να επανορθώσει, κάνει τον σκληρό και μοιράζει μηνύσεις, καταγγελίες και συκοφαντίες, λάθος δρόμο διάλεξε. Βαδίζοντας έτσι, μάλλον, παρένθεση θα αποτελέσει στα δημοτικά δρώμενα του νησιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι σας κάνει έκπληξη ρε παιδιά. Δεξιός είναι ο άνθρωπος. Επειδή έγλυφε τον Τσίπρα, θα ξεχάσει τις ρίζες του; Χθες απέρριψε στο Δ.Σ. τον Κλεισθένη του Σκουρλέτη και αύριο ψηφίζει Άσπρο και Αλίμονου στις εκλογές της Ν.Δ. Συνεπέστατος στη μαυρίλα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για τους νεκρούς φταίει αποκλειστικά η κακιά η ώρα. Γι αυτό προσπαθούμε να ποινικοποιήσουμε τη διαμαρτυρία.
    Που να τρέχεις τωρα να αναλαμβανεις πολιτικές ευθύνες για την κατάσταση των οχηματων του Δήμου. Ειναι ευκολότερο να τις κρύβεις μηνυοντας τους διαμαρτυρομενους και πετωντας λασπη οπου βρεις.

    Δυστυχώς ειναι ντροπή για την τοπικη κοινωνία να διαμαρτυρεται για λογαριασμό της ο καθε ρουβικωνας, μπράβο σε οποιον συμπαρασταθηκε και ντροπή στην απόπειρα ποινικοποιησης της διαμαρτυρίας.
    Όσο για το "κοινο", θα είναι έγκλημα να μην εξαντλησετε τα νομικά περιθώρια για αποκατάσταση και αποζημίωση στα περι "ηθικης αυτουργιας". Η "χαζομάρα" σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να πληρωνεται και τοσοι φορείς εχουν αναγκη οικονομικής ενίσχυσης.

    υγ: δημαρχε, καλα ξεμπερδεματα με το ρουβικωνα. Μολις καταφερες να δημιουργήσεις και να αναπαράγεις μια έχθρα, για ενα γεγονός που θα 'χε ξεχαστεί σε 2 μερες. Κρατα σαν παρασημο το μπραβο του Κουλη (ο οποιος παρεμπιπτόντως δεν ειδα να πει κουβέντα για το τραγικό γεγονός).

    υγ2: το ολο σκηνικό μπορει να μη φέρνει πισω τους αδικοχαμενους,
    αλλα τουλάχιστον πιέζει τη δημοτικη αρχη στην ενίσχυση των οικογενειων τους και στη ληψη μετρων για την αποφυγή αντίστοιχων τραγικων συμβαντων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΛΙΓΟΣ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΜΕ ΕΠΑΡΣΗ, ΦΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ. ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΘΥΜΙΖΕΙ ΣΙΜΟ. ΠΟΙΟΙ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λίγο πολύ έχετε ΟΛΟΙ χάσει το στόχο. Στόχος πρέπει να είναι η αποφυγή ανάλογων τραγικών περιστατικών. Σε αυτό πρέπει όλοι να εργαστείτε (εκλεγμένοι), να εργαστούμε (πολίτες). Διάβασα την ανακοίνωση του Ρουβίκωνα, είδα το video. Μια στείρα κατηγορία με χαρακτηρισμούς, που για εμένα είναι απαράδεκτοι. Απαράδεκτοι όχι γιατί αναφέρονται στο συγκεκριμένο Δήμαρχο (το ίδιο θα έλεγα εάν πλειοψηφούσα παράταξη ήταν το Κοινό Τηνίων ή ήταν Δήμαρχος ο Παναγιώτης Κροντηρτάς). Απαράδεκτοι είναι διότι δείχνουν την ατμόσφαιρα που υπάρχει, το ήθος που κυριαρχεί, τη λογική που εξαφανίζεται. Διαφωνώ με αυτόν τον τρόπο διαμαρτυρίας διότι δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο σπέρνει διχόνοια, δεν δίνει λύση. «Ηθικός αυτουργός της ταξικής δολοφονίας…» είναι ο Δήμαρχος. Προσωπικά, που Λίγο πολύ έχετε ΟΛΟΙ χάσει το στόχο. Στόχος πρέπει να είναι η αποφυγή ανάλογων τραγικών περιστατικών. Σε αυτό πρέπει όλοι να εργαστείτε (εκλεγμένοι), να εργαστούμε (πολίτες). Διάβασα την ανακοίνωση του Ρουβίκωνα, είδα το video. Μια στείρα κατηγορία με χαρακτηρισμούς, που για εμένα είναι απαράδεκτοι. Απαράδεκτοι όχι γιατί αναφέρονται στο συγκεκριμένο Δήμαρχο (το ίδιο θα έλεγα εάν πλειοψηφούσα παράταξη ήταν το Κοινό Τηνίων ή ήταν Δήμαρχος ο Παναγιώτης Κροντηρτάς). Απαράδεκτοι είναι διότι δείχνουν την ατμόσφαιρα που υπάρχει, το ήθος που κυριαρχεί, τη λογική που εξαφανίζεται. Διαφωνώ με αυτόν τον τρόπο διαμαρτυρίας διότι δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο σπέρνει διχόνοια, δεν δίνει λύση. «Ηθικός αυτουργός της ταξικής δολοφονίας…» είναι ο Δήμαρχος. Προσωπικά, που δεν τα καταλαβαίνω και καλά, θα ήθελα μια εξήγηση στο «ταξική» αλλά το προσπερνάω. Ωραία, χαρακτηρίστηκε και στιγματίστηκε ο Δήμαρχος. Μετά τι; Τι πρέπει να γίνει; Ποια είναι η πρόταση; Πως θα υλοποιηθεί; Τι θέλετε να κερδίσετε κάτι από αυτό; ‘Η θέλετε κάποιος να χάσει; Κύριοι από το Κοινό Τηνίων είσαστε εκλεγμένοι. Ένα σεβαστό κομμάτι του κόσμου πίστεψε το όραμά σας, τις ιδέες σας, τη δυναμική σας. Δεν σας έδωσε την καρέκλα για να χαρακτηρίζετε και να σταματάτε εκεί. Θέλουμε το παρακάτω. Δώστε τη δύναμή σας στην εξεύρεση λύσεων, σε προτάσεις, με λόγο κανονικό, με στόχους εφικτούς, με βηματισμό συνεχές. Μην αναλώνεστε σε γενικότητες που δεν βγάζουν πουθενά. Παρατηρώ πως οι απαντήσεις στις απειλές του Ρουβίκωνα έστρεψαν τη συζήτηση στον πολιτικό χάρτη. Όσοι διαφωνούν με τις ενέργειες αυτές σπρώχνονται από τον Μητσοτάκη κατευθείαν, και από τη ΝΔ. Δεν λέτε όμως εσείς που συμφωνείτε με αυτές τις πράξεις, από που παίρνετε οδηγίες; Φταίω εγώ να κάνω παράξενους συνειρμούς; Όσο άφορά τα παραπάνω σχόλια από ανώνυμους που βρίζουν και χαρακτηρίζουν τα απορρίπτω όλα. Έχουμε βήμα για να σχολιάζουμε και να συζητάμε. Μόνο έτσι κάτι θα βγεί. Ευχαριστώ για τη φιλοξενία. Πέτρος Μαρκουίζος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρο
      Ευχαριστώ κατ αρχήν που έγραψες επώνυμα. Μετά από 20 σχόλια, το πρώτο επώνυμο.
      Όπως είδες και μεις (στο ξανεμο) δεν απαντήσαμε σε κανένα ανώνυμο.
      Επί του προκειμένου: στην πρώτη μας ανακοίνωση μετά το τραγικό συμβάν, σαφέστατα αναφέραμε: Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να αποσαφηνιστούν οι αιτίες του δυστυχήματος. Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών. Στην συνέχεια αν υπάρχουν ευθύνες αυτές θα πρέπει να αποδοθούν.

      Σε κάθε περίπτωση όμως, πρέπει άμεσα, στο όνομα των αδικοχαμένων εργατών μας, να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες επανάληψης τέτοιων μοιραίων περιστατικών δημιουργώντας ασφαλείς συνθήκες εργασίας για όλους τους εργαζόμενους του Δήμου.
      Στις δυο συνεδριάσεις του ΔΣ μετά το δυστύχημα, πουθενά δεν επιρρίψαμε ευθύνες. Σε κανέναν.
      Περιμένουμε τα αποτελέσματα των ερευνών και των ανακρίσεων.
      Κανείς, ούτε ο δήμαρχος ούτε το δημοτικό συμβούλιο, είχαν πρόθεση για το δυστύχημα.
      Οι ευθύνες είναι πολιτικές και τολμώ να πω και ηθικές. Και είναι σε όλους μας. Εκλεγμένους αλλά και σε όσους σαν και μένα ασχολούμαστε με τα «κοινά» γενικά, αλλά και ως κοινωνία.
      Θα μπορούσαμε πιθανόν, να έχουμε αποτρέψει το δυστύχημα αν…αν… αν..
      Δεκάδες τα θεωρητικά ερωτήματα δυστυχώς, «κατόπιν εορτής…
      Και γω διάβασα την ανακοίνωση και είδα το βίντεο του Ρουβίκωνα. Μπορώ να σου πω ότι δεν με ενθουσίασε. Έχω και γω τις αντιρρήσεις μου.
      Αν όμως δεν ήταν μέλη του Ρουβίκωνα, τον οποίο τα βοθροκάναλα τύπου Σκάι τον έχουν αναγάγει σε νούμερο ένα απειλή για την δημοκρατία, αλλά μια οποιοδήποτε άλλη συλλογικότητα του αναρχικού χώρου, τώρα πιθανόν να κάναμε και πλάκα.
      Άρα η γιγάντωση του γεγονότος από συγκεκριμένη πολιτική παράταξη, την ΝΔ, έγινε σκόπιμα.
      Από την άλλη, η προσπάθεια του δημάρχου να μας εμπλέξει στην όλη υπόθεση είναι τουλάχιστον
      Απαράδεκτη. Είναι και αυτή μια τρομοκρατία. Και είναι ποινικά κολάσιμη και αυτή.
      Αν είχε στοιχεία, που μας εμπλέκουν, ας τα δώσει στον εισαγγελέα ή ας τα φέρει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να μας δείξει.
      Η επίσκεψη στο ΑΤ Τήνου δυο μελών μας δεν τους εμπλέκει αυτόματα. Είναι στην κουλτούρα μας, να παρέχουμε αυτόματα αλληλεγγύη. Θα ήμασταν εκεί είτε ήταν ο Ρουβίκωνας, ή ήταν κάποιος Τηνιακός. ‘Όπως ήμασταν εκεί όταν διώκονταν οι εννέα και ο συχωρεμένος δήμαρχος από τον Δωρόθεο, όπως ήμασταν εκεί όταν έσερναν τον Θεολόγο, όπως ήταν εκεί όταν συλλάμβανε το λιμεναρχείο εμένα, άσκοπα. Όπως ήταν τότε εκεί και ο σημερινός δήμαρχος που ήρθε να μου συμπαρασταθεί ΑΜΗΣΘΗ, και να μου παρέχει νομικές συμβουλές.
      Τώρα, έγινε σκόπιμα για δικούς του πολιτικούς λόγους. Δεν την έχει ανακαλέσει ακόμα, αλλά και δεν δέχεται να απαντήσει στα τηλέφωνα που του έχουμε κάνει (εγώ προσωπικά 4 φορές) αλλά και δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Βιδάλης, πολλές φορές.
      Παναγιώτης Αλικάρης
      (Βάζω και το όνομά μου για να μην που «διάφορα παπαγαλάκια» πάλι ότι γράφω ανώνυμα)

      Διαγραφή
    2. Παναγιώτη καλημέρα,
      πιστεύω πως κανένας δεν θα σε πει παπαγαλάκι, αφού εκφράζεις τις θέσεις σου κόσμια.
      Σε πολλά θα συμφωνήσω και σε πολλά όχι (πάντα κατά τη γνώμη μου χωρίς να είμαι αλάνθαστος).
      Εάν κρατήσατε ήπια στάση στον καταλογισμό ευθυνών φυσικά την επικροτώ. Θα συνεχίσω όμως να διαφωνώ στην άκριτα προσφερόμενη "αλληλεγγύη". Θα προσπαθήσω να εξηγήσω. Γράφεις πως δεν σε ενθουσίασε όσα διάβασες στην ανακοίνωση του Ρουβίκωνα, όμως τους "υποστηρίξατε", πως άδικα τους πιάσανε, άδικα τους καταγγείλανε και συνεπώς είναι σωστοί; Δυσκολεύομαι να καταλάβω πως ταιριάζει η αλληλεγγύη σε κάποιον άνθρωπο που η επιβολή του δυνατού τον κατατρέχει, με την αλληλεγγύη σε μια ομάδα που δεν σέβεται αυτά που η ίδια λέει πως "υπηρετεί", και απλά με κραυγές και μόνο εκστομίζει κατηγορίες. Για παράδειγμα (τραβηγμένο): Εάν πετάξω μπογιές στο σπίτι, ή το μαγαζί κάποιου, μπω στην αυλή του και πετάξω χαρτιά και τον πω παράσιτο, και τον κατηγορήσω με υβριστικά σχόλια πως κάτι κάνει και με πιάσουν, θα έρθετε να μα υποστηρίξετε;
      ΥΓ1: Πιστεύω πως η ομάδα αυτή (Ρουβίκωνας) δεν σέβεται αυτά που η ίδια λέει πως "υπηρετεί" διότι ο τρόπος διαμαρτυρίας που επέλεξε, πετώντας χαρτάκια, επιβαρύνει μια ¨ταξική¨ ομάδα (καθαριστών) για να καθαρίσει την υπεράσπισή της. Παράλογο. Γι αυτό διαφωνώ με όλα αυτά. Δεν είναι γόνιμη διαμαρτυρία. Είναι απλά φασαρία.
      ΥΓ2: Πιο γόνιμος είναι ο διάλογος που κάνουμε τώρα.
      Ευχαριστώ και πάλι.
      Πέτρος Μαρκουίζος

      Διαγραφή
  13. Ωραίος ο διάλογος. Θα ήταν βέβαια πιο γόνιμος αν λάμβανε υπόψη και την απόφαση του δικαστηρίου, ιδιαίτερα την αγόρευση της εισαγγελέως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή