Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Άλλη μια συνάντηση για τη Σχολή...















Με πρωτοβουλία του υπουργού Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25/6 στην αίθουσα της Αδελφότητας Τηνίων συνάντηση - συζήτηση για το ζήτημα της αναβάθμισης της Σχολής Πανόρμου. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η πρόταση του Πανεπιστημίου Αιγαίου για ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής στην Τήνο.
Ο αντιπρύτανης του Παν. Αιγαίου, Δ. Παπαγεωργίου υποστήριξε ότι με την πρόταση της Συγκλήτου επιτυγχάνεται μία ολοκληρωμένη αναβάθμιση της υπάρχουσας Σχολής σε καλλιτεχνικό και επιστημονικό επίπεδο που βέβαια θα απαιτήσει και την αναγκαία υποστήριξη σε υποδομές. 
Ο διευθυντής της Σχολής, Λ. Χαλεπάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική στάση της  πολιτικής ηγεσίας να συμβάλει στην επίλυση του ζητήματος καθώς και για την ανταπόκριση της πανεπιστημιακής κοινότητας να εντάξει τη Σχολή στο εκπαιδευτικό της πρόγραμμα. Διετύπωσε όμως κάποιες επιφυλάξεις και ενστάσεις για το πώς με την προτεινόμενη λύση διασφαλίζονται και κατοχυρώνονται τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά που διαχρονικά "΄έκτισαν" τη Σχολή Πανόρμου Τήνου. 
Οι Ν. ΣυρμαλένιοςΝ. ΜανιόςΑντ. Συρίγος επεσήμαναν την ανάγκη να αξιοποιηθεί το σημερινό θετικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί ώστε να επιλυθεί το ζήτημα της Σχολής που απασχολεί την Τήνο δεκαετίες. 
Ο δήμαρχος Γ. Σιώτος σημείωσε την άριστη συνεργασία που υπήρξε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, υπουργείο, Πανεπιστήμιο, Σχολή, Δήμος και υποστήριξε  ότι τώρα είμαστε σε πολύ καλύτερο επίπεδο για να δοθεί μία λύση που θα ικανοποιεί την τηνιακή κοινωνία.
Ο καθηγητής Φ. Αζαριάδης, πρόεδρος του τμήματος μηχανικού σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο αναφέρθηκε στη θετική εξέλιξη που ανοίγεται με την πρόταση του Πανεπιστημίου, ενώ ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Δ. Σεβαστάκης μίλησε για μία ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη, σημειώνοντας ότι "η ακαδημαϊκή ομπρέλα" ενός πανεπιστημιακού ιδρύματος προστατεύει και δίνει κύρος στο καλλιτεχνικό και επιστημονικό περιεχόμενο της Σχολής. 
Παραβρέθηκαν επίσης και πήραν το λόγο απόφοιτοι της Σχολής, καλλιτέχνες, μέλη του δ.σ. της Αδελφότητας και άλλοι. 
Τελικά, με πρόταση του Κ. Γαβρόγλου αποφασίστηκε να συνεχιστεί η διαβούλευση μεταξύ Παν. Αιγαίου και Σχολής Πανόρμου  μέσω μιας ομάδας εργασίας, προκειμένου να αποσαφηνιστούν ορισμένα τεχνικά, εκπαιδευτικά και λειτουργικά ζητήματα της πρότασης του Παν. Αιγαίου. 
Εμείς να σημειώσουμε, αυτή τη φορά (έχουμε χάσει το λογαριασμό...), η προσπάθεια για την αναβάθμιση της Σχολής να ευοδωθεί γιατί είμαστε νιοι και γεράσαμε, όπως λένε, και αναβάθμιση δεν είδαμε...
Για το αληθές, ιδού και το πρωτοσέλιδο της Οφιούσας τον Ιανουάριο 1998.



1 σχόλιο: