Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Εσύ φταις, ανεύθυνε πολίτη!

Από τον: pitsirikos.net

Αγαπημένε μου πιτσιρίκο,
Είναι μεγάλη παγίδα το μπλογκ σου. Είναι μεγάλη παγίδα, ειδικά για όσους δεν έχουν social media -σαν και του λόγου μου- γιατί καμιά φορά μπερδεύονται και νομίζουν ότι οι άνθρωποι εκεί έξω σκέφτονται όπως σκέφτονται οι αναγνώστες και οι γράφοντες στο μπλογκ.
Μετά βέβαια, κοιτάνε λίγο παραέξω και συνέρχονται.
Αναγούλα πιτσιρίκο. Αναγούλα, να βλέπεις τον Δένδια να στέλνει συλλυπητήρια για τον θάνατο του Γλέζου. Τι να πω.
Αλλά ξεφεύγω πάλι, πριν καλά καλά αρχίσω. Άλλο ήθελα να πω.
Μα τι ωραία φάση αυτός ο κορονοϊός ρε πιτσιρίκο! Τι θέλημα Θεού για την απανταχού εξουσία.
Ήρθε ο κορονοϊός και τα ξέπλυνε όλα. Έριξε τις αχτίδες του με τις κορώνες και όλα τα προβλήματα του κόσμου εξαφανίστηκαν μονομιάς.
Ποιοι πόλεμοι, ποιο προσφυγικό, ποια φτώχεια και ανισότητα, ποια κλιματική κρίση, ποιες λαϊκές εξεγέρσεις στην Ασία, την Λατινική Αμερική, την Μέση Ανατολή, ποιο Brexit και ποια οικονομική κρίση; Ποια πετρέλαια στο Αιγαίο και τουρκική προκλητικότητα, ποιος ασύμμετρος πόλεμος, ποια Novartis και ποια ξεχασμένα Euroleaks;
Ξάφνου, χάθηκαν όλα.
Έτσι, με μια πινελιά ιδιοφυίας, η όποια καχυποψία των πολιτών απέναντι στην πολιτική εξουσία, αντικαταστάθηκε από τυφλή πίστη. Ξαφνικά, οι ψεύτες, οι λωποδύτες, έγιναν σωτήρες των λαών.
Τα καθάρματα, που μας απειλούσαν ότι η χώρα θα καταστρεφόταν αν ψηφίσουμε ΟΧΙ, που μέχρι και την ημέρα του δημοψηφίσματος έβγαιναν και έλεγαν πως όλα τα γκάλοπ τους δείχνουν θρίαμβο του ΝΑΙ και ουρλιάζανε πως, αν ψηφίσουμε ΟΧΙ, θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις και θα μας τελειώσει το κωλόχαρτο και τα φάρμακα, πλέον γίνανε σωτήρες.
Τρέχα γύρευε.
Τώρα, σου λένε «πήδα» κι εσύ ρωτάς «πόσο ψηλά;».
Ποιός; Ο Κικίλιας, ένας αποτυχημένος μπασκετμπολίστας που έγινε υπουργός Υγείας. Που από μόνο του αυτό δείχνει πόση εκτίμηση έχει η κυβέρνηση για την δημόσια υγεία, ώστε να βάλει στη θέση του υπουργού υγείας, έναν δευτεροκλασάτο μπασκετμπολίστα.
Ποιός; Ο Χαρδαλιάς, υφυπουργός πολιτικής προστασίας και διαχείρισης κρίσεων. Με τι προσόντα θα διαχειριστεί μια κρίση πανδημίας ο Χαρδαλιάς; Χάθηκαν οι επιδημιολόγοι και οι λοιμωξιολόγοι;
Το πείραμα του Μίλγκραμ σε όλο του το μεγαλείο.
Πόσο εύκολο μας είναι να σκύψουμε το κεφάλι στην εξουσία, αρκεί να φοράει κοστούμι …ή στολή.
Ανύπαρκτα φασισταριά ανθρωποειδή, όπως ο Μάκης Βορίδης, γίνηκαν ήρωες, δωρίζοντας τον μισό μισθό τους για τις ανάγκες του λαού. Βγαίνουν και το φωνάζουν στις κάμερες για να ακουστεί, λες και η φιλανθρωπία χρειάζεται διαφήμιση.
Δες με τι καλός που είμαι, πόσο συμπονάω τη δοκιμασία των ηρωικών γιατρών και των νοσηλευτών, τη δοκιμασία του λαού μας.
Βγήκαν και οι Λάτσηδες και το Ίδρυμα Ωνάση, παρέα με την Lamda Development, ως άλλοι Αβέρωφ, να ευεργετήσουν τον ελληνικό λαό, με τα ξεροκόμματα που τους περίσσεψαν από το πλιάτσικο. Με υπεύθυνους δημοσίων σχέσεων τον πρωθυπουργό της χώρας και σύσσωμη την ελληνική κυβέρνηση.
Όχι πως τα λεφτά που έπρεπε να πάνε στους δοκιμαζόμενους πολίτες και στους δοκιμαζόμενους γιατρούς και νοσηλευτές, πήγαν στα κανάλια και στις ιδιωτικές κλινικές, με τιμές μαύρης αγοράς.
Το μεγάλο πλυντήριο του δημόσιου χρήματος, που μπαίνει δημόσιο και βγαίνει ιδιωτικό, στροφάρει με ιλιγγιώδης ταχύτητες, βλέπεις, σε κάθε κρίση.


Πριν λίγους μήνες, μας έλεγε ο 80χρονος πολιτευτής της ΝΔ ότι το αντάλλαγμα είχε συμφωνηθεί προεκλογικά με τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στήριξη στις εκλογές, για μια διοικητική θεσούλα σε δημόσιο νοσοκομείο.
Η αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ και κύρια σύμβουλος του πρωθυπουργού σε οικονομικά θέματα, Μιράντα Ξαφά, δήλωνε πως «Εγώ πιστεύω ότι δεν χρειάζονται κρατικά νοσοκομεία. Μπορούν όλα να είναι ιδιωτικά. Είναι ανίκανος επιχειρηματίας το κράτος, δεν πρέπει να διαχειρίζεται τίποτα».

Πού είναι τώρα η κυρία Μιράντα Ξαφά, να μας συμβουλέψει με τις γνώσεις και την εμπειρία της στο ΔΝΤ, για το ΕΣΥ και να μας κουνήσει το δάχτυλο για την ανικανότητα των γιατρών και των νοσηλευτών των δημόσιων νοσοκομείων, που παλεύουν με το ένα χέρι δεμένο πίσω στην πλάτη, χωρίς τα απαραίτητα γι’ αυτούς μέτρα προστασίας και τον απαραίτητο για τους ασθενείς, ιατρικό εξοπλισμό.
Πού είναι τώρα ο Πορτοσάλτακαιγαμήσου και ο Παπαδημητρίου, να μας μιλήσουν για το δίκαιο κλείσιμο των μισών δημόσιων νοσοκομείων, για τους γιατρούς κηφήνες που τα παίρνουν από τον κοσμάκη με φακελάκια;
Τώρα, όλα αυτά τα λαμόγια βγαίνουν και χειροκροτούν τους γιατρούς και τις νοσοκόμες του ΕΣΥ, για το ηρωικό τους έργο.
Μαζί τους, βγαίνουν και όλοι οι ηλίθιοι που τους ψήφισαν, αλλά και κάποιοι άλλοι αλληλέγγυοι του καναπέ, τώρα που καίγεται ο κώλoς τους και φοβούνται να βγουν έξω.
Όσο για τα φίδια της δημοσιοκαφρίλας, δεν χάνουν ευκαιρία να μας δείχνουν τα σαλόνια των ερπετών της δημοσιότητας, των επωνύμων, και τι ωραία που περνάνε την καραντίνα στις διαμερισματάρες τους και τις βιλάρες τους.
Για πάνε στο δυάρι με τους απολυμένους, να μου πεις τι ωραία που περνάνε στην καραντίνα.
Για πάνε σε μια οικογένεια με δυο παιδιά και τη γιαγιά μαζί σε 70τμ, να μου πεις τι ωραία που περνάνε στην καραντίνα.
Βγαίνουν τώρα τα ρεπτίλια, να κουνήσουν το δάχτυλο, επειδή κάποιοι έχουν το θράσος να εξασκούν το θεμελιώδες δικαίωμα τους -σόρι, προνόμιο ήθελα να πω- να κυκλοφορούν ελεύθεροι στον δρόμο.
Άλλωστε, για το καλό τους είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας, έτσι;
Δεν θες το καλό σου; Φάε ένα πρόστιμο. Ε βέβαια, με το αζημίωτο.
Στην Ισπανία, ένας φίλος μου έφαγε μια μέρα στο κελί, πρόστιμο €500 και μερικές φάπες από τους μπάτσους, επειδή βγήκε να πάει στο σούπερ-μερκάδο, αλλά εκείνοι δεν τον πίστεψαν.
Κακομελέτα κι έρχεται.
Τι κι αν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξακολουθεί να λέει πως η απαγόρευση της κυκλοφορίας δεν είναι απαραίτητο μέτρο προστασίας απέναντι στην πανδημία; Τι ξέρουν αυτοί;
Να υπενθυμίσω ότι τα 675 εκατομμύρια που ζητούσε πριν τρεις εβδομάδες ο ΠΟΥ, ακόμα να βρεθούνε. Φτάσανε δειλά δειλά τα 622.
Τα δισεκατομμύρια για τις επιχειρήσεις, όμως, βρέθηκαν εν ριπή οφθαλμού. Τόσο τους νοιάζει η υγεία σας.
Τι κι αν ο ΠΟΥ συνεχίζει να επαναλαμβάνει τις πολιτικές των χωρών της νοτιοανατολικής Ασίας, ως ενδεδειγμένο τρόπο για τον περιορισμό των κρουσμάτων και την μείωση της θνησιμότητας από τον ιό;
Στο σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας που εξέδωσε για τα κράτη, το λέει ξεκάθαρα: τεστ, τεστ, τεστ.
Τεστάρετε όλους τους πολίτες και απομονώστε τους προσβεβλημένους. Επενδύστε στα ΕΣΥ, ώστε να είναι εξοπλισμένα με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και φυσικά, με κλίνες ΜΕΘ και τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό.
Αλλά τα κράτη που μέχρι τώρα κατέστρεφαν συστηματικά τα εθνικά συστήματα υγείας τους, προς όφελος των ιδιωτών, των δανειστών και των υπόλοιπων ρεπτίλιων, δεν ενδιαφέρονται για την δημόσια υγεία. Το μόνο που τους νοιάζει, είναι η θεσούλα τους και το πώς να διαχειριστούν το πολιτικό κόστος μιας τέτοιας κρίσης, ώστε να βγουν αλωβητοι.
Για σκέψου λίγο, γιατί τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων τον έχουν ανεπτυγμένα κράτη με νεοφιλελεύθερες πολιτικές και κατεστραμμένα δημόσια συστήματα υγείας, προς όφελος των ιδιωτικών νοσοκομείων και κλινικών;
Γιατί 6 στα 10 κρούσματα παγκοσμίως και 7 στους 10 θανάτους από κορονοϊό, είναι στην πλούσια Ευρώπη; Γιατί;
Γιατί, αντί να αναλάβουν τις ευθύνες τους για τα θύματα της πανδημίας, που θα μπορούσε να είναι καθόλα διαχειρίσιμη στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, την Ευρωπαϊκή, προτιμούν να επιρρίπτουν τις ευθύνες στο πόπολο, που συνεχίζει να τους πιστεύει.
Γιατί, καλέ μου άνθρωπε, δεν θα υπήρχαν τόσα θύματα από το ιό, αν υπήρχαν ΜΕΘ, αν υπήρχαν αναπνευστήρες, αν υπήρχε επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αν υπήρχαν τεστ για όλους. Τι δεν καταλαβαίνεις;
Αλλά όχι, δεν φταίει αυτό, φταις εσύ κακόμοιρε, που βγήκες να πάρεις αέρα και έσπασες την απαγόρευση κυκλοφορίας. Εσύ φταις, ανεύθυνε πολίτη!
Τους είδαμε και τους «ανεύθυνους» Θεσσαλονικείς, που έβγαιναν βόλτα στην παραλιακή μέσα από πλάνα αρχείου και φωτογραφικό photoshop της πλάκας, την ώρα που η παραλιακή ήταν άδεια.
Και την έκλεισε την παραλιακή ο Ζέρβας, την έκλεισε. Γιατί εκεί κολλάει ο κορονοϊός, όχι στις δουλειές και στα σουπερ μαρκετ. Γιατί ο Ζέρβας νοιάζεται για την υγεία των Θεσσαλονικέων, αλλά όχι των υπαλλήλων του δήμου, που παρακαλάνε για γάντια και μάσκες μέσω Facebook.
Και ακόμα τους πιστεύουν.
Πάρε τώρα μια μείωση του μισθού σου 50%, να ταιριάξει με του Βορίδη.
Ξαφνικά, οι υπάλληλοι των επιχειρήσεων μετατράπηκαν σε μετόχους, χωρίς τα οφέλη των μεριδίων ή την ψήφο στο διοικητικό συμβούλιο φυσικά.
Ξαφνικά, οι υπάλληλοι χρηματοδοτούν την κερδοφορία της επιχείρησης με το ήμισυ του μισθού τους, αλλά χωρίς να έχουν κανέναν λόγο στη διαχείριση και στις αποφάσεις της επιχείρησης. Με τις ευλογίες της κυβέρνησης.
Έτσι, με τσαμπουκά και να λένε και ευχαριστώ που έχουν δουλειά.
Μάλιστα αφεντικό, ό,τι πείτε αφεντικό.
Γενικά δεν μου αρέσει να αναφέρομαι σε δημοσκοπήσεις, για ευνόητους λόγους. Η συγκεκριμένη, έγινε από την εταιρία Interview, η οποία το 2015 έδινε στο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος 10 ποσοστιαίες μονάδες κάτω από αυτό που βγήκε, και έβγαζε το ΟΧΙ και το ΝΑΙ με διαφορά 6, οπότε τα συμπεράσματα δικά σας.
Σε πανελλαδική δημοσκόπηση για την πανδημία του κορονοϊού, η εταιρεία αυτή μας ενημερώνει πως το 50% των Ελλήνων πιστεύει ότι θα κολλήσει τον ιό, ενώ το 87% κρίνει θετικά τις ενέργειες του πρωθυπουργού, την ίδια στιγμή που το 73% καταγράφει αρνητικές επιδράσεις στην εργασία και το εισόδημα του.
Καθημερινά, το 67% των ερωτηθέντων, παρακολουθεί την τηλεοπτική ενημέρωση για την πορεία της νόσου από τους κυρίους κυρίους Τσιόδρα και Χαρδαλιά, ενώ το 54% θεωρεί απαραίτητη την απαγόρευση κυκλοφορίας και το 37% απαντά πως θέλει επιπλέον μέτρα.
Κοινώς, τα θέλει ο κώλoς μας. Και δεν μας φτάνουν, θέλουμε κι άλλα.
Αυταρχισμό και φτηνή δημαγωγία. Αυτά θέλει το πόπολο, και το ευχάριστο γι’ αυτούς είναι ότι αυτά μπορεί να προσφέρει και το πολιτικό κατεστημένο της Ελλάδας και των υπόλοιπων νεοφιλελεύθερων καπιταλίσκων της Ευρώπης και της Αμερικής.
Ποιας Ευρώπης, θα μου πεις. Που είναι η Ευρώπη σας τώρα ρε Μένουμε-Ευρωπέηδες;
Που είναι η Ευρώπη σας και το ευρώ σας, όταν οι χώρες του φτωχού νότου ζητάνε την στήριξη της ΕΚΤ και βρίσκουν απέναντι τους ένα ακόμα ηχηρό NEIN;
Θες λεφτά; Πάνε στον ESM και πάρε ακόμα ένα μνημόνιο, μας φωνάζει η μαμά Μέρκελ, μαζί με τα τσιράκια της, την Ολλανδία, την Αυστρία και την Ελβετία.
Που είναι η Ευρώπη των λαών, όταν η Ισπανία και η Ιταλία ζητάνε ιατρικό εξοπλισμό και βρίσκουν απέναντι τους ακόμα ένα ηχηρό ΝΕΙΝ, την ώρα που η φτωχή και ρημαγμένη Κούβα στέλνει γιατρούς και φάρμακα όπου της ζητηθεί;
Που είναι το δημοκρατικό σας ευρωπαϊκό τόξο, την ώρα που ο Ορμπάν κλείνει τη βουλή της Ουγγαρίας και αυτοανακηρύσσεται δικτάτορας;
Τι στο διάολο έχει προσφέρει η Ευρώπη και το Ευρώ, πέρα από την νομισματική και πολιτική υποδούλωση των κρατών μελών στην οικονομικά ισχυρή Γερμανία;
Μαζεύονται όλα τα καθυστερημένα ερπετά στις Βρυξέλλες και στα Eurogroup, για να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν ό,τι θέλει η Γερμανία.
Γι’ αυτό καθίστε σπίτι σας, για να είμαστε όλοι ασφαλείς. Αλλά να υπενθυμίσω, ότι και ο Ινδαρές ο νοικοκυραίος ήταν μέσα στο σπίτι του, μέχρι που μπούκαραν τα μπατσόσκουλα και τον έσυραν έξω.
Γιατί όταν θέλουν να βγεις έξω, θα σε βγάλουν έξω, κι όταν θέλουν να κάτσεις μέσα, θα σε κρατήσουν μέσα.
Κι όταν η υπακοή γίνει συνήθεια, το παιχνίδι έχει ήδη χαθεί.
Από το μακρινό Αμστελόδαμο, όπου παρά τους 1.173 νεκρούς, οι «ανεύθυνοι» πολίτες κυκλοφορούν ελεύθεροι στους δρόμους, με αγάπη,
Κώστας
(Φίλε Κώστα, πιάστηκε το χέρι μου να γράφω πως πρέπει οι πολίτες να κάνουμε τα δικά μας ΜΜΕ. Πιάστηκε το χέρι μου να γράφω πως με λιγότερα μπορούμε να ζήσουμε αλλά χωρίς Δικαιοσύνη είμαστε τελειωμένοι. Γενικά, πιάστηκε για πολλά θέματα το χέρι μου. Κοιτάω το ημερολόγιο και πια δεν είναι 2011 ή 2012, τώρα είναι 2020. Πριν από μερικές μέρες,η υπάλληλος ενός πρεζέμπορα εξέφρασε την έκπληξή της που υπάρχω ακόμα εγώ -εγώ που είμαι το πρόβλημα της χώρας- και δεν βρέθηκε ένας να της πει πως είναι σάπια και αυτή και το άθλιο σινάφι της. Στα μούτρα της εννοώ, γιατί από πίσω όλοι είναι πολύ γενναίοι. Ναι, είναι πολύ γενναίοι όλοι αυτοί οι κομμουνιστές και οι αναρχικοί που δουλεύουν για τους μαφιόζους ολιγάρχες. Μόνο μην πας κοντά τους γιατί μποχάνε. Κώστα, ξέρεις ότι παίρνω μέιλ από απολυμένους και εργαζόμενους σε δύσκολες συνθήκες και σκέφτομαι αν πρέπει να τα δημοσιεύσω γιατί θα μοιάζω πια γραφικός; Γιατί, ξαναγράφω, είναι 2020 και όλοι αυτοί με τους οποίους λέγαμε πως θα γυρίσουμε τον κόσμο ανάποδα, τώρα δουλεύουν ή για τους μαφιόζους ή για τα κόμματα. Αλλά αυτούς εκτιμούν οι άνθρωποι. Τους ξεπουλημένους. Αυτοί είναι “μάγκες”. Κώστα, οι Έλληνες παίρνουν αυτό που τους αξίζει. Μόνοι τους κλείστηκαν στα σπίτια τους οι Έλληνες. Ο Μητσοτάκης αναγκάστηκε να επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας, επειδή το ζητούσαν οι Έλληνες. Οι Έλληνες κλείστηκαν στα σπίτια τους, αφού εμπιστεύτηκαν τους ίδιους τηλεδημοσιογράφους που τους διαβεβαίωναν -πριν από δέκα χρόνια- πως το δημόσιο χρέος ήταν βιώσιμο. Και τους το λέει μέσα στα μούτρα τους το πόσο ηλίθιοι είναι ο Χρυσοχοΐδης. Που δεν τον λες και έξυπνο. Οι Έλληνες χτυπάνε παλαμάκια στα μπαλκόνια -μετά από παραγγελία-, αποθεώνουν τον Μανώλη Γλέζο για την γενναιότητά του ενώ αυτοί είναι χεσμένοι πάνω τους από το φόβο και έχουν κλειδωθεί στα σπίτια τους, καβλώνουv με έναν κακομοίρη ψάλτη με εφτά παιδιά, και απειλούν πως θα λογαριαστούν με όλους και με όλα, όταν περάσει ο κορωνοϊός. Κώστα, μπορεί να μη μου αρέσει αλλά οι Έλληνες είναι θλιβεροί. Και γουστάρουν να τους λες πως είναι γαμάτοι. Εγώ δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Να είσαι καλά, Κώστα. Την αγάπη μου.)


Read more: https://pitsirikos.net/2020/04/%CE%B5%CF%83%CF%8D-%CF%86%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CF%85%CE%BD%CE%B5-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7/#ixzz6ISeZ8jSH

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου