Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

8oΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΝΟΥ


ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΓΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Συνεχίζετε, σήμερα Σάββατο 29/8, η δευτερη μέρα του 8ου αντιφασιστικού Φεστιβάλ Τήνου. Για 8η χρονιά, σε πείσμα αρχών και εξουσιών, το αντιφασιστικό φεστιβάλ παρουσιάζει εξαιρετικές εκδηλώσεις, που αξίζει να τις παρακολουθήσουμε.  Διαβάζουμε από την πρόσκληση των νέων, και σε ηλικία και σε συμμετοχή, διοργανωτών του φεστιβάλ:

"Απέναντι στον φασισμό, απέναντι στης φύσης τη λεηλασία, απέναντι στη κρατική καταστολή, απαντάμε ηχηρά. Απαντάμε αλληλέγγυα, συλλογικά, αυτοοργανωμένα. Όσο τα σύνορα κλείνουν, αρνούμαστε να μας κρύψουν τον ουρανό. Όσο οι ανεμογεννήτριες υψώνονται, αρνούμαστε να μας κρύψουν τον ήλιο. Στην προσπάθεια μας να γκρεμίσουμε κάθε φυλακή που χτίζεται μέσα μας και γύρω μας,διοργανώνουμε ένα τριήμερο αντιφασιστικό φεστιβάλ για μικρούς και μεγάλους. Πιστεύουμε στα παιδιά, στη δύναμη της μουσικής, του θεάτρου, του διαλόγου, πιστεύουμε στην ελευθερία του ανθρώπου και του περιβάλλοντος.

Στις 28,29 και 30 Αυγούστου 2020 σε καλούμε να συζητήσεις, να τραγουδήσεις, να χορέψεις, να εκφραστείς, να σταθείς ψηλότερα από τον εαυτό σου, να συμμετάσχεις στο 8ο Αντιφασιστικό φεστιβάλ Τήνου!"




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020 - ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΞΙΝΑΡΑΣ

18:00 -«Ηρακλής Πουά – Ροζ» - GENDERHOOD

Βιωματικό εργαστήρι για την ισότητα, για παιδιά 5-8 ετών                                   *περιορισμένος αριθμός συμμετοχών

20:00- Προβολές ταινιών

- Ποιητική Performance – ΑλεξάνδραΕπίθετηκαιΠΙΕΒ (The Bad Poetry Social Club)

-LivesetbyReaktiv

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020 - ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

19:30 - «Σπίτι μου ο δρόμος;» -ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΥ - ΟΜΑΔΑ BOALITARIA

Συμμετοχικό δρώμενο, θέατρο forum

22:00- STANDUPCOMEDY -Αλέξανδρος Τιτκώβ και Οδυσσέας Μαυρομμάτης

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020 - ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΔΙΑΝΗΣ (παράλληλες δράσεις)

18:30-«Πολύχρωμη γη» -Εξοικίωση με τη διαφορετικότητα

Διαδραστικό παιχνίδι,teambuilding, εικαστικές δημιουργίες για παιδιά

* περιορισμένος αριθμός συμμετοχών

19:00-Ανοικτή συνέλευση: «Τοπικοί αγώνες, Ενέργεια και Περιβάλλον».

                Στη συνέλευση θα συμμετέχουν συναγωνιστές απόΆγραφα, Σταγιάτες καιΚυκλάδες.

Σε όλες τις εκδηλώσεις θα τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.


1 σχόλιο:

  1. Τον ρατσιστικό και ομοφοβικό λόγο μάς τον έκαναν γνωστό πρώτα τα ακραία φασιστικά μορφώματα τών Χρυσαυγιτών, και βουλευτών τών ΑΝΕΞΕΛ, αλλά και το σύνολο των δεσποτοπαπάδων οι οποίοι απροκάλυπτα πλέον εκφέρουν λόγο άκρως φοβικό, ρατσιστικό, αλλά κανένας τους δεν κάθισε στο σκαμνί. Υποθέτω ότι οι πανάθλιοι εκκλησιαστικοί μας πατέρες είναι σε αναζήτηση κάποιου εδαφίου για να στηρίξουν την πρότασή τους για πνιγμό όλων τών μεταναστών! Πιθανολογώ δε βάσιμα πως το εθνεγερτήριο σάλπισμά τους ενέπνευσε τούς Ελληνορθόδοξους! πατριώτες, που υποστηρίζοντας πατρίδα και θρησκεία χτύπησαν πρόσφατα, για τρίτη συνεχή φορά στη Λέρο, με 20 συνολικά θύματα μεταξύ τών μεταναστών, ανάμεσά τους και μια έγκυος, που τώρα κινδυνεύει. Δεν άκουσα τίποτα για δηλώσεις καταδίκης όχι μόνο από τον τοπικό δεσπότη αλλά ούτε από κανέναν άλλον κληρικό.
    Όλοι οι Έλληνες πρέπει να τοποθετηθούμε αναλυτικά και ψύχραιμα απέναντι στην ανάγκη ανθρώπινης αντιμετώπισης τών μεταναστών, ενσωμάτωσής τους με τον κατάλληλο τρόπο, εφ’ όσον επιλέξουν να μείνουν στην Πατρίδα μας. Δηλαδή οι Λέσβιοι να κόψουν τον λαιμό τους με τους μετανάστες, εμείς δεν έχουμε καμμιά δουλειά με δαύτους! (Είναι ο ίδια λογική που μας λέει οι Άνδρος να τοποθετήσει πυλώνες για την δική μας απρόσκοπτη εξυπηρέτηση, η Μύκονος και η Τήνος προς Θεού ούτε πυλώνες ούτε ανεμογεννήτριες, από σεβασμό στο τοπίο. Δηλαδή η φύση δεν μετράει στην περίπτωση της Κοζάνης και της Μεγαλόπολης)!
    Οπωσδήποτε είναι λάθος μια γενίκευση. Όμως υπάρχει ένας προβληματισμός. Φυσικά και η συντριπτική πλειονότητα τών χρυσαυγιτών δεν είναι φονιάδες. Αυτό είναι απόλυτα βέβαιο. Όπως και η συντριπτική πλειονότητα τών ρατσιστών δεν είναι δολοφόνοι. Έχω γνωρίσει πολλούς ρατσιστές και κανένας τους δεν έχει σκοτώσει άνθρωπο άλλης φυλής, ούτε έχει κατά κανόνα επιτεθεί εναντίον τους σωματικά ή λεκτικά. Αυτό δεν αλλάζει ότι τούς βρίζουν σε κάθε ευκαιρία, φυσικά όχι μπροστά τους, αποδίδοντάς τους όλα τα κακά τής μοίρας τους, και ότι φυσικά ψηφίζουν, ως ρατσιστές όντες, με αυτό το κριτήριο.
    Αυτό δεν τούς κάνει ούτε φονιάδες, ούτε τρομοκράτες, ούτε εγκληματίες, αλλά δεν τούς κάνει και αθώα πρόβατα. Οι περισσότεροι φασίστες,ρατσιστές, ομοφοβικοί και μισογύνηδες δεν είναι δολοφόνοι αλλά δεν σημαίνει ότι μπορούν να νίπτουν τας χείρας των όταν διαπράττονται εγκλήματα στο όνομα αυτών τών απόψεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή