Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Δημοτικές επι...δείξεις...


 Όταν στις 25 Οκτώβρη γράφαμε το πρώτο μας σημείωμα για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν περιμέναμε ότι σε τόσο λίγο χρόνο, δυο βδομάδες μέχρι σήμερα, θα είχαν γίνει τόσα πολλά, για τον δήμο της Τήνου.

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Μόλις δυο μέρες μετά, στις 27 Οκτώβρη, παραμονή του ΟΧΙ, πιθανά σημειολογικά, επιβεβαιώθηκαν  πλήρως οι πληροφορίες του Ξ, με την κατάθεση της υποψηφιότητας της κυρίας Ψάλτη. Με μια ασθμαίνουσα, πιθανά πληρωμένη καταχώριση- συνέντευξη στον αθηναίικο τύπο, μας πληροφορεί για την πρόθεσή της  να είναι υποψήφια, με όχημα το «Μπαντίκι» και σύνθημα την «αλλαγή στο δήμο».

Μετά από δυο ακόμα μέρες, στις 29 Οκτώβρη, εδόθη ένα ακόμα ΟΧΙ. Για πρώτη φορά στα χρονικά του δήμου της Τήνου, η πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη του δημάρχου, χάνει την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου. Αιτία, η  ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού συμβούλου Μανώλη Λούβαρη (Σαλβαρά) ο οποίος με επιστολή του, πριν το δημοτικό συμβούλιο, εκείνης της μέρας, ανακοινώνει τους λόγους της ανεξαρτητοποίησης του. Ο κ Λούβαρης, είχε πέσει σε δυσμένεια από τον δήμαρχο και την παράταξή του, μετά τις τελευταίες εκλογές του ΠΙΙΕΤ, στις οποίες  υπήρξε η εκλογή του γιου του ως αντιπρόεδρου, με τις ψήφους της αντιπολίτευσης.

Μετά από αυτή την ανεξαρτητοποίηση, οι συσχετισμοί διαμορφώθηκαν ως εξής: στις εκλογές του Μαΐου του 19, η παράταξη του δημάρχου είχε εκλέξει 11 δημοτικούς συμβούλους, 8 η παράταξη Κροντηρά και από 1 το Κοινό Τηνίων και η λαϊκή συσπείρωση.  Είχαμε πριν από περίπου ένα χρόνο την ανεξαρτητοποίηση του Γ. Σανταμούρη και τώρα του Μ. Λουβαρη, με αποτέλεσμα η παράταξη του δημάρχου να αριθμεί πλέον 9 δημοτικούς συμβούλους, και όλη η αντιπολίτευση 12.

Στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο,  λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια, στους διαδρόμους της αίθουσας του ΔΣ,  ο πρόεδρος του ΔΣ, με συμβούλους  της μειοψηφίας, μετά την πρόωρη διακοπή του δημοτικού συμβουλίου από τον πρόεδρο. Τελευταία στιγμή αποσοβήθεί  με την επέμβαση των ψυχραιμότερων.  Αιτία εδώ, η καταψήφιση ενός θέματος , με τις ψήφους της  αντιπολίτευσης και του ανεξάρτητου,  πλέον Λούβαρη, και αφορμή οι ελλιπείς εισηγήσεις, της  παράταξης Κροντηρα.

Ακολούθησε, η συνήθεις ανταλλαγή δελτίων τύπου, τόσο από τον Κροντηρά όσο και από τον δήμαρχο, για το ποιος φταίει.

Τέλος, μόλις προχθές, Κυριακή, σε ένα ιδιότυπο απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής, όπου είχαν προσκληθεί όλοι, εκτός των δημοτικώνσυμβούλων της μειοψηφίας, μείζονος και ελάσσονος, μετατρέποντας έτσι τα πεπραγμένα του δήμου σε κομματική εκδήλωση, παρουσία του κουμπάρου βουλευτού, είχαμε την ιδιότυπη επανακατάθεση της υποψηφιότητας  του δημάρχου Γιάννη Σιώτου, με σύνθημα «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να κάνουμε το νησί πρότυπο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου