Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023

Δημοτικές εκλογές 2023: πρώτες διαπιστώσεις

 




Ανακηρυχθήκαν, χθες, 10 Σεπτέμβρη, από το πρωτοδικείο Σύρου, οι συνδυασμοί για τις  δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτώβρη.

Από αυτό, προκύπτουν χρήσιμες διαπιστώσεις:

Πέντε δημοτικές παρατάξεις, ρεκόρ για τον δήμο Τήνου, ζητούν την ψήφο μας:

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΗΝΟΥ

ΤΗΝΟΣ – ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Κοινό Τηνίων - Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

ΕΠΙΙΛΟΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

 ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ

Ρεκόρ για όλες τις Κυκλάδες, που έχουν από ένα έως τέσσερεις (Σύρος)συνδυασμούς.

Ρεκόρ υποψηφίων. 382 υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, που μαζί με τους 7 περιφερειακούς συμβούλους, σύνολο 389, ζητούν να σας σώσουν. Αν σκεφτούμε ότι ψηφίζουν σε αυτές τις εκλογές,  6500-7000 συμπολίτες μας, ένας στους 17 περίπου είναι υποψήφιος.

Αυτό, δημιούργησε και μια άλλη διάσταση. Για να κλείσουν τα ψηφοδέλτια, επιστρατεύτηκαν και στα πέντε ψηφοδέλτια, συγγενείς πρώτου και δευτέρου βαθμού.

Αν για τις βουλευτικές εκλογές, το χωριό των υποψηφίων βολευτων στις Κυκλάδες, όπως είχαμε γράψει τότε,δικαιωματικά ο τίτλος ανήκει στα Υστέρνια, το χωριό των υποψηφίων δημάρχων δικαιωματικά είναι ο Τριπόταμος. Τρεις, Γιάννης Σιώτος, Πέτρος Κουσουνάδης, Αναστασία Ψάλτη, κατάγονται από τον Τριπόταμο. Αν σε αυτούς  προστεθεί και ο κοντοχωριανός  Κροντηράς, η καρδιά της Τήνου είναι ο Τριπόταμος. (Όχι ότι είχαμε αμφιβολία γι αυτό, για εμπέδωση το αναφέρουμε).  

Στα επιμέρους  τώρα των ψηφοδελτίων.

Από τα πέντε ψηφοδέλτια, έχουμε ένα αμιγώς κομματικό ψηφοδέλτιο, αυτό της Λαϊκής Συσπείρωσης του ΚΚΕ, δυόμιση ψηφοδέλτια που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στηρίζονται ή ελέγχονται από την ΝΔ και τον περίγυρό  της,  και το Κοινό Τηνίων.  

Ρεκόρ υποψηφίων, 124, από τον δήμαρχο Γιάννη Σιώτο, που όμως συμπεριλαμβάνει στα ψηφοδέλτια του 17-18, αν μετρήσαμε σωστά, εποχιακούς ή συμβασιούχους υπαλλήλους  του δήμου ή πρώην υπαλλήλους.

Αλήθεια, πως πείστηκαν  να συμμετάσχουν ή τι επιταγές εξαργυρώνονται;  Ποιος θα τους ελέγξει;  Ο συνυποψήφιος στις πιο κάτω θέσεις, στο ίδιο ψηφοδέλτιο; Νόμιμο ναι. Ηθικό;

Εντύπωση έχει προκαλέσει ακόμα, η συμπόρευση στο ψηφοδέλτιο του Κροντηρά, ορκισμένων εχθρών.  Τι μεσολάβησε και σε ποια πολιτική βάση συμπορεύονται;  Για Το «καλό της Τήνου», να υποθέσουμε; Πείθει;

Και τελευταία διαπίστωση, αλλά όχι έσχατη,  διαφαίνεται ότι υπάρχει «εξομάλυνση των σχέσεων» Δωρόθεου-Φανερου και «ευλογία» του πρώτου  στους τρεις συνδυασμούς. Ίσως η σχέση με την ΝΔ όλων, την οποία η εκκλησία ουδέποτε έκρυψε, υποχρεώνει τις δημοτικές παρατάξεις να τα βρουν με αυτούς που έφεραν την αλλαγή του νόμου στο ίδρυμα. Μην πείτε, μετά την απομάκρυνση από το ταμείο (κάλπη), ότι δε ξέρατε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου