Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Αντώνης Μαραγκός: "αυτοσυγκράτηση, ευπρέπεια, κοσμιότητα, μέτρο και αλληλοσεβασμός".

 

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο φ/β, ο Αντώνης Μαραγκός, Δικηγόρος, παλιός αυτοδιοικητικός ο ίδιος , συστήνει αυτοσυγκράτηση ευπρέπεια, κοσμιότητα, μέτρο και αλληλοσεβασμός.

Δυστυχώς, σε αυτές τις εκλογές, περισσεύουν οι εκβιασμοί, οι απειλές, οι πιέσεις, οι  εξαγορές,  τα ταξίματα και  τα ρουσφέτια, οι προσβολές και άλλα «όμορφα» πράγματα , ακόμα και σε ανθρώπους που είναι ήδη σε κάποιο άλλο ψηφοδέλτιο.

Φανταστείτε τι έγινε κατά την συγκρότηση των ψηφοδελτίων.

Οι απειλές πήγαιναν σύννεφο.

Δε πειράζει. Ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων, εμείς, μετά τις εκλογές  θα κάνουμε ταμείο στους «φίλους», θα μπορούμε να μιλάμε σε όλους και να τους κοιτάμε στα μάτια

Για πολλούς από τους άλλους συνδυασμούς δε ξέρω…

Παραθέτουμε πιο κάτω, την ανάρτηση του Αντώνη,  αυτούσια.

Δεν τον ρωτήσαμε, 23.45 η ώρα, ελπίζω να μην έχει πρόβλημα:

"Πολλοί και σημαντικοί συμπατριώτες μας δηλώνουν "παρόντες" στην επικείμενη εκλογική, αυτοδιοικητική, διαδικασία. Αυτό είναι παρήγορο και δημιουργεί πολλές ελπίδες και προσδοκίες. Σίγουρα, δεν είναι όλοι εξίσου άξιοι και ικανοί. Εμείς καλούμαστε, με την ψήφο μας, να επιλέξουμε τους ικανότερους και πλέον κατάλληλους για την εκπροσώπησή μας και την πιο ενδεδειγμένη εξυπηρέτηση των συμφερόντων του νησιού μας.

Υπάρχουν όμως και σημαντικές και κραυγαλέες απουσίες απ' αυτές τις εκλογικές "μάχες". Ενδεικτικά και μόνο επισημαίνω μερικές απ' αυτές και δη: σύνεση, ευπρέπεια, κοσμιότητα, μέτρο και αλληλοσεβασμός. Αγαπητοί μου συντοπίτες, και κυρίως εσείς που είστε υποψήφιοι, προσέξτε: ορισμένες βλάβες, κάποιες φορές, αποβαίνουν ανήκεστες και μη ανατάξιμες. Επί πλέον "δηλητηριάζουν", υποβαθμίζουν το επίπεδο του πολιτισμού μας και δεν αξίζουν στον πανέμορφο τόπο μας και την ένδοξη ιστορία του. Μην συμβάλλετε με τη συμπεριφορά σας στη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, στη διάβρωση των ανθρωπίνων σχέσεων και στην υπονομευτική για τα συμφέροντα του νησιού μας τοξικότητα. Μην πλειοδοτείτε ανέξοδα και αλόγιστα σε "πατριωτισμό", σε απαράδεκτες ύβρεις και σε προπηλακισμούς. Αντιπαρατεθείτε (έστω-ακόμα και με οξύτητα αλλά) με πολιτικά επιχειρήματα και με τρόπο που δεν θα εκφεύγει των ορίων τής κοσμιότητας ούτε θα μηδενίζει και προσβάλλει βάναυσα κάποιους συμπατριώτες μας και τις οικογένειές τους. Μ' αυτούς και την επομένη των εκλογών, αναγκαστικά και καθημερινά, θα συνυπάρχετε. Με κάποιους θα δουλεύετε και μαζί και ίσως θα αισθάνεστε ιδιαίτερα άσχημα. Να μπορείτε, λοιπόν, και να κοιτάζεστε, άφοβα και χωρίς καχυποψίες και φθόνο, στα μάτια. Εύχομαι οι επιλογές σας να είναι οι πιο εύστοχες και να συμβάλλουν καθοριστικά στην ανάπτυξη, πρόοδο και προβολή της αγαπημένης μας Τήνου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου