Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Θα ρίξει γιαούρτια…


Επιτέλους, έχει καταντήσει αηδία κύριοι Πάγκαλοι… (ας κρατήσουμε τον «όρο» Πάγκαλο για κάθε πολιτικό «καρτούν», ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης):  Ότι καιρό και να κάνει είναι αφύσικο να ρίχνει γιαούρτια, αλλά ούτε ο βοριάς μπορεί να σηκώνει αυγά από τα κοτέτσια και να σας τα απλώνει ομελέτα στα ιδρωμένα από την κούραση (!) κοστούμια σας… Εσείς μπορείτε να βαφτίζετε όλους εκείνους που σας αποδοκιμάζουν όπως θέλετε. Καμιά φορά όμως αρκεί η λέξη «πολίτες» (εγώ τουλάχιστον το προτιμώ από το «αγανακτισμένοι πολίτες», γιατί κανένας επιθετικός προσδιορισμός δεν είναι απαραίτητος ώστε να περιγράψει τον ρόλο του πολίτη μέσα σε ένα πολίτευμα, ο ρόλος ορίζεται αποκλειστικά από το πολίτευμα και η συμμετοχή του πολίτη δεν μπορεί να περιορίζεται, όπως οι κύριοι Πάγκαλοι επιθυμούν, στις εκλογές φαρσοκωμωδία…).

Κύριοι Πάγκαλοι, απλά οι καιροί που τριγυρνούσατε και σας έραιναν με ροδοπέταλα έχουν παρέλθει. Οι τεμενάδες που σας έκαναν στις γειτονιές και στα χωριά τελειώνουν. Οι θέσεις που σας κρατούσαν άδειες θα γεμίσουν. Κανείς δεν θα κρέμεται από τα ανούσια λεγόμενά σας. Τα ψέματά σας δεν θα χειροκροτούνται. Θα σας αντικαταστήσουν οι πολίτες που τόσα χρόνια πιστεύατε πως κοροϊδεύετε. Αυτούς που περιφρονήσατε και υποεκτιμήσατε.  Αυτούς που στο μυαλό σας ακόμη δεν χωνεύετε πως αντιδρούν και σας αντιστέκονται και νομίζετε πως καθοδηγούνται… Λυπάμαι, αλλά η αγανάκτηση δεν καθοδηγείται όπως προσπαθείτε να περάσετε με τα λεγόμενά σας. Απλά γεννιέται από την ασυδοσία και την αλητεία. Οι μόνοι που παραμένουν να σας χειροκροτούν θα είναι ολοένα και λιγότεροι από την στρατιά οπαδών που δημιουργήσατε με τις δοσοληψίες σας. Οι πράσινοι ήλιοι έδυσαν… οι πυρσοί έσβησαν…  

Βουλευτές (οξύμωρο βέβαια οι περισσότερο άβουλοι σε αυτή τη χώρα να χαρακτηρίζονται με την λέξη που η ρίζα της σημαίνει το ακριβώς αντίθετο: βουλή= θέληση, επιθυμία, προτίμηση), Δήμαρχο-αντιδήμαρχοι (για ποιούς χτυπά η καμπάνα…), Υπουργοί, Γενικοί Γραμματείς, και λοιποί (λυποί θα ήταν πιο αντιπροσωπευτικό για την τιμή αυτής της γλώσσας) σας ανακοινώνουμε πως οι μετακινήσεις σας θα είναι στο εξής δυσκολότερες, τόσο που ούτε τα 4x4 που αγοράσατε δεν θα σας βοηθήσουν να τους διαβαίνετε… Δεν πρόκειται για απειλή (γιατί τόσα κόβει το μυαλό σας…). Πρόκειται για την πλέον πολιτική πράξη! Πρόκειται για την ουσία της Δημοκρατίας. Την διαφωνία. Με κάτι που εσείς δεν συμφωνήσατε ποτέ!       


2 σχόλια:

  1. Αν ειναι αληθεια οτι ο Παγκαλος γραφει βιβλιο με τιτλο "Ολοι μαζι τα φαγαμε",νομιζω πως πρεπει να τον αφησουμε για λιγο, ο,τι και αν λεει.Ιδιως αν προκειται,οπως ακουγεται,να το παρουσιασουν οι... Τσουκατος,Μαντελης και Τσοχατζοπουλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτή τη στιγμή στο βήμα της βουλής της τέως ελληνικής και νυν ΠΑΣΟΚΟΔΟΥΝΟΥΤΟΥΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ δημοκρατίας (κάποιου άλλου δήμου/λαού, κάποιου άλλου κράτους/δύναμης)το αστέρι που θα μας σώσει... Ο αιγόκερος της πολιτικής σκηνής... Η καυτή ανάσα στο πλευρό του GAP... Ο πολυλατρεμένος των ΜΜΕ... Ο Γίγαντας των νομικών επιστημών... ο ένας και μοναδικός: Ελευθέριος Βενιζέλος!

    ΥΓ1: ποια κόκκαλα τρίζουν;;;
    ΥΓ2: ποια ζώα αναθάρησαν;;;
    ΥΓ3: ποια πρόβατα ξαναβρήκαν ελπίδα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή