Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Ο λαός απαιτεί να γίνει σεβαστή η ψήφος του.



 
Είπαμε να μην σχολιάσουμε τα αποτελέσματα  των εκλογών της 6ης Μαΐου. Και δεν το κάναμε γιατί ειπωθήκαν πάρα πολλά από παρά πολλούς. Θα αναφερθούμε σε δυο καθολικές διαπιστώσεις.  Πρώτον, ο λαός είπε όχι σε ποσοστό 68% στα μνημόνια και στους υπηρέτες τους και δεύτερον ζήτησε κυβέρνηση αριστερής κατεύθυνσης.
Φαίνεται όμως, ότι τα μνημονικά κόμματα με την προσθήκη της Δημοκρατικής αριστεράς, του Φώτη Κουβέλη, δεν άκουσαν πάλι τι είπε ο λαός μια μόλις βδομάδα πριν.
Έτσι, κατά τις διεργασίες για την συγκρότηση κυβέρνησης αναστυλώνουν το μνημονικό μπλοκ, ψάχνοντας για αριστερό άλλοθι από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.  Τα εκβιαστικά διλήμματα δεν έχουν τέλος.  Κάποιοι δείχνουν να μην βάζουν μυαλό. Θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ μαζί τους ενώ ήδη έχουν συμφωνήσει. Άλλωστε κυβέρνηση μπορούν να κάνουν.
ΝΔ:108 Βουλευτές,  μαζί με τους 41 του ΠΑΣΟΚ και τους 19 του αριστερού Καρατζαφέρη έχουνε απόλυτη πλειοψηφία με 168 βουλευτές.  Αφού κόπτονται να κάνουν κυβέρνηση υποταγής στις προκλήσεις των  Σόιμπλε, Μπαρόζο Μέρκελ γιατί δεν προχωρούν. Και ακόμα γιατί σέβονται το όχι του ΚΚΕ και του Καμμένου και δεν δέχονται την αρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Φοβούνται τον ΣΥΡΙΖΑ. Φοβούνται τον λαό.
 Ο λαός απαιτεί να γίνει σεβαστή η ψήφος του. Απαιτεί διέξοδο έξω και πέρα από το πολιτικό σύστημα που ανέχτηκε και επέβαλε τη νέα κατοχή. Να είναι βέβαιοι ότι κάθε απόπειρα πλαστογράφησης της απόφασης του λαού θα γιγαντώσει ακόμα περισσότερο την οργή που θα σαρώσει κάθε μνημονικό κυβερνητικό σχήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου