Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Ερωτάται ο Σεβασμιότατος Σύρου Δωρόθεος:




“Άφησα τελευταία τη «Χρυσή Αυγή» που στην πραγματικότητα είναι «μαύρη νύκτα».
Είναι θλιβερό ότι κάποιοι «χριστιανοί αγωνιστές» ταυτίστηκαν με τη χρυσή αυγή για να υπερασπιστούν τον Χριστό.
Τον Χριστό που η «χρυσή αυγή» τον διώκει, τον προσβάλλει και τον εξευτελίζει καθημερινά και το πράττει στα πρόσωπα, των προσφύγων, των μεταναστών ακόμα και των παιδιών.
Ξεχάσατε αγαπητοί μου χριστιανοί το λόγο του Χριστού «εφόσον εποιήσατε, ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε;»
Δεν είναι ο άνθρωπος εικόνα του Χριστού όποιος και εάν είναι; Δεν είναι ένας μετανάστης, ένας πρόσφυγας, ελάχιστος αδελφός του Χριστού;
Δεν είναι ο «πλησίον» της Παραβολής του Καλού Σαμαρείτη; Σύμφωνα λοιπόν με την χρυσαυγίτικη αντίληψη θα έπρεπε ο Σαμαρείτης βλέποντας τον πληγωμένο Ιουδαίο να τον πετάξει στα σκουπίδια, τότε θα ήταν «καλός».
Κάθε εναγκαλισμός και χάϊδεμα χριστιανού η πολύ περισσότερο ιερωμένου προς την Χρυσή Αυγή δείχνει μπέρδεμα φρικτό και ακύρωση της πίστης.
Κανείς δεν μπορεί να παίζει «εν ου παικτοίς». Ο λόγος του Θεού έχει απόλυτο και αιώνιο κύρος.
Είναι άλλο το θέμα των προσφύγων και των προβλημάτων που μια ανίκανη πολιτική ηγεσία άφησε να δημιουργηθούν και άλλο η απόλυτη αξία του ανθρώπινου προσώπου.
Δεν θα ακυρώσουμε την αλήθεια του Θεού για να λύσουμε τα προβλήματα μας. Αντιθέτως τα προβλήματα δημιουργήθηκαν γιατί την αλήθεια του Θεού την αντικαταστήσαμε με την αλαζονεία μας και την επιπολαιότητα μας.
Στώμεν λοιπόν καλώς! Στώμεν μετά φόβου! Η άκρη του κουβαριού είναι του Χριστού το θέλημα και όχι οι αυθαιρεσίες και οι εξυπνάδες των ανθρώπων!”

Εδώ όλη ή δήλωσή του από την: romfea 
και η  απάντησή Του στις απειλές της χρυσής αυγής. 


Αυτή την τοποθέτηση, μεταξύ άλλων, έκανε ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, στις 14 Οκτωβρίου με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν κατά την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης «Corpus Christi» και την συμμετοχή σε αυτά και της χρυσής αυγής.
Ψάχνοντας συνεχώς στο διαδίκτυο, σε διάφορα blogs προθύμων, στην Τήνο (Τηνιακή, Τήνια news), ή σε  Κυκλαδίτικα (Σύρος Today)  που κατά καιρούς φιλοξενούν δηλώσεις και δραστηριότητές σας, δεν βρήκαμε ΚΑΜΜΙΑ αναφορά σας σχετικά.
Επειδή μπορεί να μας διαφεύγει κάτι σχετικά, με μεγάλη μας χαρά θα φιλοξενήσουμε οποιαδήποτε σχετική δήλωσή σας ή θα αναπαραξουμε από το διαδίκτυο την άποψή σας.

16 σχόλια:

  1. Απορω γιατι σιωπα ο αγιος Συρου. Δεν συμφωνει αραγε
    με τη ρηση του Ευαγγελιστη Ιωαννη που υπενθυμισε ο
    μητροπολιτης Παυλος:"Αυτος που λεει οτι αγαπα τον
    Θεο και μισει τον αδελφο του ειναι ψευτης! Πως μπορει να αγαπας τον Θεο που δεν τον ειδες και να
    κακοποιεις τον αδελφο σου που τον βλεπεις καθε μερα;" Τι λετε σεβασμιωτατε, εχει δικιο ο συναδελφο
    σας για τους χρυσαυγιτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗ ΒΑΖΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ! ΑΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ
    ΠΑΥΛΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ. ΚΑΙ
    ΞΕΡΕΤΕ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ... ΣΑΝΤΑΜΟΥΡΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο μητροπολίτης αντιδρά όταν θίγεται η υπόληψη του ίδιου και των κληρικών, όταν θίγεται η υπόληψη του Χριστού και του Ευαγγελίου δεν ξέρουμε... Και δεν το γράφω εγώ για να μην με παρεξηγήσετε, από τα λόγια του αρχιερατικού επιτρόπου είναι παρμένο:

    [...], μετά από ενέργειες του Μητροπολίτη μας, ο οποίος δεν χαρίζεται σε κανέναν, όταν θίγεται η Τιμή και η Υπόληψη πρωτίστως των κληρικών του και ακολούθως η δική του. [...]

    1, 3-4, Προς Σανταμούρην, 16

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ισως, αν στελνατε στον κ. Δωροθεο το αρθρο του ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ σελ.20 φ.17.10.2012 με τιτλο: Υπαλληλοι της βιας οι φασιστες, να σας απαντουσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα έπρεπε να ζητήσουμε δημόσια τοποθέτηση και άποψη για το θέμα χ.α. από όλους τους άρχοντες του τόπου, θρησκευτικούς και πολιτικούς. Κανείς μας δεν πρέπει να μείνει αμέτοχος και συνένοχος στη θλιβερή άνοδο του φασισμού, πόσο μάλλον οι κατέχοντες αξιώματα.

    Υ.Γ. το link για το άρθρο του ΠΟΝΤΙΚΙΟΥ
    http://new.topontiki.gr/article/43369/Upalliloi-tis-bias-oi-fasistes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΜΙΛΗΣΕ, Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΠΙΣΗΣ. Ο ΔΩΡΟΘΕΟΣ
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ΜΙΚΡΟΣ...., δεν τον αφήνει η μαμά του..

      Διαγραφή
  7. Α ρε Ξάνεμε και υπόλοιποι αφελείς.
    Ο Δωρόθεος ΔΕΝ πρόκειται να μιλήσει κατά της ΧΑ για να μην στενοχωρήσει τους υπόλοιπους δεσποτάδες που την υποστηρίζουν, πχ Κορίνθου. Αυτός για να γίνει αρχιεπίσκοπος δεν θα διστάσει να συμμαχήσει και με τον διάβολο όχι με τους διαβόλους της ΧΑ. Δε βλέπετε που γυρίζει ανά την Ελλάδα και επισκέπτεται μητροπολίτες ή πόσους από αυτούς δεν έχει φιλοξενήσει με λεφτά του Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας για να τους γλύψει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Α,μπράβο ρε φίλε το'πιασες το θέμα! Σιγά μη βγάλει ανακοίνωση για την Χ. Α. ο Δωρόθεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΝΑΤΑΝ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΙΝΟΡΙΟ ΕΞΩΚΛΗΣΙ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ (ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΝΟ) ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΠΑΞΕΙ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΟ, ΤΟΤΕ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ρωτησα καποιον στην μητροπολη συρου γιατι δεν απανταει ο δωροθεος και μου ειπε οτι ακολουθησατε λαθος διαδικασια. επρεπε να υποβαλετε το ερωτημα στον αρχιερατικο επιτροπο τηνου και εκεινος να το διαβιβασει στον δεσποτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για τον μητροπολίτη Δωρόθεο

    http://roides.wordpress.com/2012/12/10/10dec12/

    Διαφθορά και κουκούλωμα που δεν θα τολμούσε ούτε η Χούντα
    29.5.2011 Του Γ.ΝΤΑΣΚΑ
    ….Οι «TIMES IN KOLONAKI», ο Μαυρέλης και ο Μητροπολίτης
    Μια πολύ χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή που αφορά το ελληνικό σύμβολο της διαφθοράς, τη Μύκονο. Εκεί, ο Αρειος Πάγος επεμβαίνοντας ζήτησε να ορισθεί εφέτης ανακριτής για να εξετάσει τα σκάνδαλα διαφθοράς και τα χρήματα που βρέθηκαν σε πρόσωπα του κρατικού μηχανισμού, όπως ο πολεοδόμος, πολιτικό και εξαιρετικά σημαντικό πρόσωπο της περιοχής κ.λπ. Για φανταστείτε… Για ένα βρομονήσι στο οποίο έχουν μαζευτεί όλοι της Ελλάδας οι διεφθαρμένοι για να κάνουν ήσυχοι διακοπές με διανομή λείας να ορίζεται εφέτης ανακριτής και να ομολογείται ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο ότι είναι αγορασμένοι οι αδύναμοι όλοι οι μικρότερης βαθμίδας δικαστικοί ..… Για τα συμβαίνοντα στη Μύκονο ιδιαίτερο αλλά και ιδιόμορφο ζήλο δείχνει εδώ και καιρό ο Σάκης Μαυρέλης. Ενας ιδιόμορφος δημοσιογράφος με γλώσσα που θα έκανε και τον Σουρή και τον Αριστοφάνη και τον Διογένη να κοκκινήσει.
    —-Ο Μαυρέλης βγάζει την εφημερίδα «TIMES IN KOLONAKI». Όσα γράφει είναι η ουσία και ο τρόπος που τα γράφει είναι η λεπτομέρεια που δεν έχει σημασία. Αυτά που γράφει χρόνια είναι ακριβώς αυτά για τα οποία ορίστηκε εφέτης ανακριτής στη Μύκονο. Για διαφθορά, για πολεοδόμους, για κρατικό μηχανισμό, για αυθαίρετα, για αυτό που λέγεται Μύκονος γράφει ο Μαυρέλης και καταγγέλλει. Θα του έπρεπε ένα βραβείο για την τόλμη του, με συστάσεις να κινείται στα Αριστοφανικά όρια και σε κάθε περίπτωση να αποφεύγει ορισμένες ακραίες εκφράσεις, οι οποίες όμως δεν αφαιρούν τίποτα από την ουσία. Αντίθετα, ένας δίκαιος δικαστής θα τις απέδιδε στην αγανάκτηση του μέσου δημοσιογράφου που χρησιμοποιεί οξύ και δριμύ ύφος και ταυτόχρονα στην ατομική ιδιοπροσωπία του Μαυρέλη, ο οποίος φαίνεται να έχει αγνούς σκοπούς. Και όμως… Αυτή η διαφθαρμένη χώρα κατάφερε να βάλει… φυλακή τον Μαυρέλη για συκοφαντική δυσφήμηση του τοπικού Μητροπολίτη. Έχουμε ακούσει διάφορα για τον Μητροπολίτη αυτόν. Και τα καλύτερα και τα… μη καλύτερα. Και να ισχύουν μόνο τα καλύτερα, το γεγονός ότι δέχθηκε να μπει φυλακή για συκοφαντική δυσφήμηση ο Μαυρέλης τον καθιστά πρόσωπο απορριπτέο από κάθε εκκλησιαστικό αξίωμα. Ειδικά γιατί αφορούν τη Μύκονο, τις αθλιότητες που γίνονται εκεί και επιβεβαίωση ο ορισμός εφέτη ανακριτή. Για να διασκεδαστεί κάθε σκέψη και υποψία, ο εφέτης ανακριτής θα πρέπει να αρχίσει την έρευνα σε βάθος από τον πολεοδόμο, τον Μητροπολίτη, τους πολιτικούς της περιοχής και ιδιαίτερα για το πόσα χρήματα εισπράττονται από τη Μητρόπολη Σύρου και κυρίως από την Τήνο και πού καταλήγουν αυτά. Φυσικά, ιδιαίτερη έρευνα χρειάζεται για τα σπίτια πολιτικών, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων και άλλων στη Μύκονο. Αν γίνει πραγματική έρευνα, δεν θα φτάνουν οι φυλακές Κορυδαλλού και το τμήμα επωνύμων που έχουν, στο οποίο διαβιοί και ο πρώην τραπεζίτης Ψωμιάδης… Τυχαία νομίζετε ότι φτάσαμε ώς εδώ; Δείτε μερικά κείμενα από αυτά που έγραψε ο Μαυρέλης και θα καταλάβετε τον βαθμό διαφθοράς της χώρας».
    http://www.paraskhnio.gr/2011/05/29/10229/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιατι πρεπει να μη μας διαφευγει κατι
    http://romfea.gr/arthra-apopseis/14179-corpus-christi-syrou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο νόμος καταργείται με νόμο. Οι υποσχέσεις και οι καλές προθέσεις δεν μετράνε. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σύρου – Τήνου Δωρόθεος Β', είχε πει το αλησμόνητο: «οποτεδήποτε επιχειρηθεί, χωρίς την συναίνεση του Ιδρύματος και του λαού της Τήνου, από οποιονδήποτε και καθ’ οιονδήποτε τρόπο η ανατροπή του τρόπου διοικήσεως του Ιερού Ιδρύματος, πρώτος εγώ θα αντιδράσω και θα παραιτηθώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας από την θέση του Προέδρου του Ιερού Ιδρύματος.». Μα, οι τρόποι για να παραιτηθεί από τη θέση του ισόβιου προέδρου του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. είναι να παραιτηθεί από Μητροπολίτης, ή να αλλάξει ο νόμος ώστε να μην μπλέκεται το αξίωμα του Μητροπολίτη με εκείνο του ισόβιου πρόεδρου. Άρα άτοπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Υπάρχει μια άγνωστη λεπτομέρεια. Η Παναγία Τήνου είναι ίδρυμα που ελεγχόταν  από λαϊκούς. Δεν ανήκε στην Εκκλησία. Αυτή ήταν η επιλογή των κτητόρων της που το 1825 έδωσαν τα χωράφια τους, πλήρωσαν την ανέγερση του ναού, προνόησαν για κληροδότημα με την προϋπόθεση να ελέγχονται τα οικονομικά από ντόπιους επιτρόπους. Το αναφέρουν ρητά στη διαθήκη: «Οι εφημέριοι, οι διάκονοι, οι ψάλται, οι κανδηλανάπται να εκτελούν τα χρέη τους και να μην ανακατώνονται διόλου εις τας υποθέσεις της Εκκλησίας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή