Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

ΙΤΗΠ: Χρήστος Γιώνας-Κοντός, ρεσιτάλ πιάνου


Οι Μεγάλοι Συνθέτες και η νέα γενιά μουσικών
Χρήστος Γιώνας-Κοντός, ρεσιτάλ πιάνου
Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού 
Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012, στις 7 μ.μ.
Το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού συνεχίζοντας την οργάνωση εκδηλώσεων με νέους επιστήμονες, καλλιτέχνες και μουσικούς προς ανάδειξη του έργου τους και παραδειγματισμό και των ακόμη νεοτέρων, παρουσιάζει τον πιανίστα Χρήστο Γιώνα-Κοντό, σε ρεσιτάλ πιάνου με έργα των Beethoven, Liszt, Paganini και Chopin.Η εκδήλωση θα έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα : θα προηγηθεί μια σύντομη παρουσίαση των έργων που θα ερμηνευτούν, των συνθετών και της εποχής τους.

Ο Χρήστος Γιώνας-Κοντός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993. Είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών-Ψυχικού με International Baccalaureate και έπαινο στις Εικαστικές Τέχνες.
Εκπροσωπεί με την ομάδα του σχολείου του την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής (WRO) 2012. Μελετά πιάνο στην Αθήνα, στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες, με καθηγήτρια την κα Μπέττυ Γαϊτάνου-Μπαρζούκα.Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με τον Andzrej Jasinski στην Μουσική Ακαδημία Mozarteum του Saltzburg και με τον Daniel Blumenthal στην Αθήνα. Εχει λάβει μέρος σε συναυλίες, όπως στο Ιδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη το 2010 με το Μουσικό Εργαστήρι Σύνθεσης και Εκτέλεσης του καθηγητή Αλέξανδρου Καλογερά. Το 2011 έλαβε το 3o βραβείο στο Διαγωνισμό Chopin του Ιδρύματος Dionysia Trust στην Αθήνα.
Οργάνωση: Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου