Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Ανεμομαζώματα (Μάιος 2013, Αρ. 2)


[…] η λύση δεν είναι οι επαγγελματίες πολιτικοί και, ακόμη λιγότερο, το άκρον άωτον του πολιτικού επαγγελματισμού, δηλαδή οι επαγγελματίες του κομματικού μηχανισμού.
Λύση μπορεί να μην υπάρχει […]. Υποστηρίζω ότι η λύση αυτή εξαρτάται από τους ανθρώπους τους ίδιους, από την επιθυμία τους και την πραγματική τους δύναμη να αυτοκυβερνηθούν.

Κορνήλιος Καστοριάδης («Η αρχαία ελληνική δημοκρατία και η σημασία της για μας σήμερα», Εκδόσεις Υψιλον)


Το νησί μπορεί να χρειάζεται συθέμελα ανακαίνιση αλλά τουλάχιστον εγκαινιάστηκε η Νήσος. Ίσως μπύρα να μην μπορούμε να βρούμε αλλά σημασία έχει που έχουμε ζυθοποιία. «Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια»: Και ανάπτυξη και περηφάνια. Ανάπτυξη 2 και κάτι ευρώ το μπουκάλι, ενίσχυση στην τοπική οικονομία (δεν το λέω εγώ, από τους λόγους των ένδοξων αιρετών μας το κλέβω) και επιπλέον των υπολοίπων ατραξιόν, ακόμη μία για να είμαστε υπερήφανοι!
Ευτυχώς που έδωσε συνέντευξη και βγήκαμε να την καλύψουμε γιατί μετά το μισθό από την ΕΡΤ, το μισθό από το κοινοβούλιο (στο οποίο ποτέ δεν εκλέχθηκε με ψήφο να σημειώσουμε) και το μουσείο, έπρεπε να συνεχίσουμε να της οφείλουμε αιώνια ευγνωμοσύνη.

Διαβάσαμε και τον «τηνιακό» εν ολίγοις να μας ενημερώνει πως είναι κρίμα κάποιος να έρχεται στην Τήνο μόνο για να προσκυνήσει, έχει άλλωστε τόσα άλλα προσκυνήματα να επισκεφθεί…! Γιατί άλλο προσκυνηματικός τουρισμός και άλλο προσκυνηματικός γενικά. Λίγο ακόμη και θα δω άγγελο στον ύπνο μου να μου υποδείξει που πρέπει να αρχίσουμε το σκάψιμο.

Και μιας και μιλάμε για προσκυνήματα, να δεις που ο πολιτευτής της ΝΔ (που θέλει να γίνει βολευτής στην θέση του βολευτή - ας τον πούμε Καίσαρα εδώ, θα φανεί χρήσιμο παρακάτω), θα με κάνει να αφήσω το νησί και να πάω στο απέναντι. Μεγάλη η χάρη του πάντως. Κάθε που κάνει ανάλυση επί της κεντρικής πολιτικής σκηνής καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα μέσω ολοένα και πιο πολύπλοκων σκέψεων: Όλα τα κόμματα είναι προβληματικά, μόνο ένα κάνει τα πάντα για να σώσει τη χώρα. Αναρωτιέμαι από ποια ηλικία και μετά όλα αυτά θεωρούνται πρόδρομα συμπτώματα  του εγκεφαλικού.

Βέβαια ο πολιτευτής της ΝΔ διαφέρει κατά πολύ από τον πρώην πολιτευτή της ΝΔ: Τον ραδιοφωνικό παραγωγό της εκπομπής «Αλλάξτε σταθμό ΤΩΡΑ» που δεν είχε θέμα γι’ αυτή την εβδομάδα (πόσες φορές να γράψουμε για το συνέδριο και τον πεφωτισμένο πρόεδρο ΜΑΣ) και σκέφτηκε να ζητήσει την απόσπαση των Κυκλάδων από την περιφέρεια. Είμαστε πολλοί, είμαστε ασυνάρτητοι, είμαστε …

«Σαρανταπέντε μάστορες και εξήντα βουλευτάδες, 
Γήπεδο εθεμελίωναν στης Τήνου το τσαντήρι […]»
Παραβλέπω το υπόλοιπο γιατί δεν τολμώ να φανταστώ ποια θα βάλω στην θέση της γυναίκας του πρωτομάστορα. Για λίγο πάντως με πλάτη στους ιθύνοντες που κάθε φορά που ξαναξεκινούν, βαρούν και τις βαρύγδουπες καμπάνες τους, στρέφομαι σε όλους εκείνους που προσδοκούν το γήπεδο να τους θυμίσω πως από παιδί ως και σήμερα δεν μου έλειψε ποτέ και κανένα γήπεδο. Αρκούσε και αρκεί μια μπάλα και κανένα φιλαράκι. Μην παρεξηγηθώ ότι δεν το θέλω, απλά έχουμε πιο σοβαρά πράγματα να διεκδικήσουμε ΧΘΕΣ-ΣΗΜΕΡΑ-ΑΥΡΙΟ. Στην γενιά των περιττών μην τάξεις το περίσσεμα…

Το μουσείο Κ. Τσόκλη, λέει, συμμετείχε στην ημέρα των μουσείων και στις εκδηλώσεις που έγιναν παράλληλα σε πολλά μουσεία του κόσμου για την ημέρα αυτή. Για να πω όμως την αμαρτία μου εγώ την είδηση την διάβασα ως εξής : «Και ο Κ. Τσόκλης θα συμμετέχει στην ημέρα των μουσείων».

Α, και πριν τελειώσουμε με τα ανεμομαζώματα 2, θερμή παράκληση να μην ξεχάσετε να κλείσετε από τώρα εισιτήρια (αν και ο πολυχρονεμένος μας θα στείλει καμία επιστολή για τροποποίηση δρομολογίου πάλι) για την Σύρο 2 ή 3 Αυγούστου για την μεγάλη συναυλία της Μανωλίδου: «20 συνεχόμενα έργα Βάγκνερ μέχρι τα τύμπανα των αγρίων της ακροδεξιάς συμμορίας της κυβέρνησης να σας ακούγονται φωνές σε παιδική χαρά».


ΥΓ: Χαίρε Καίσαρ, οι μελλοάνεργοι σε χαιρετούν!

1 σχόλιο: