Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΛΛΑΞΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ!


 Από το: iskra.gr
sxoleio-olme
Ο ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΞΩΘΗΣΕ ΑΛΑΖΟΝΙΚΑ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΛΜΕ!
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
Η κυβερνητική αλαζονεία και αδιαλλαξία και η κυβερνητική πολιτική τετελεσμένων καιπυγμής, την οποία εξέφρασε ο Υπ. Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, οδήγησε σε αδιέξοδο τη συνάντηση ανάμεσα στον τελευταίο και το Προεδρείο του ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, η οποία έληξε το βράδυ της Τετάρτης (8/5).
Όπως τόνιζαν στην Iskra συνδικαλιστικοί κύκλοι των καθηγητών, ο Υπ. Παιδείας όχι μόνο δεν επέδειξε κανένα πνεύμα εποικοδομητικής προσέγγισης στα πολλά και κατεπείγοντα προβλήματακαι όχι μόνο το θέμα του ωραρίου, που του έθεσε η αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ, αλλά αντίθετα επέδειξεαδιάλλακτη στάση και δογματική επιμονή σε όλα τα κυβερνητικά μέτρα που υποβαθμίζουν μέχρι διαλύσεως το δημόσιο σχολείο και ρίχνουν στο δρόμο χιλιάδες καθηγητές, μόνιμους, αναπληρωτές και ωρομίσθιους, ενώ κρατάνε όμηρους αυθαιρεσιών και επιλεκτικής αντιμετώπισης όσους θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις εκπαιδευτικές υπηρεσίες τους.
Οι ίδιοι συνδικαλιστικοί κύκλοι τόνιζαν πως είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι η κυβέρνηση επέλεξε σχεδιασμένα να νομοθετήσει αυτήν την ώρα, λίγο πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις, τηναύξηση του ωραρίου, που ξεχειλίζει το ποτήρι για τους εκπαιδευτικούς, με στόχο να τους θέσειενώπιον του διλλήματος: ή να «κάτσουν στα αυγά τους» και να  «καταπιούν το πικρό ποτήρι» ή ναπροχωρήσουν σε απεργία μέσα στις Πανελλαδικές εξετάσεις, πιστεύοντας ότι αν κάνουν το δεύτερο θα τους συντρίψει με τον «κοινωνικό αυτοματισμό» και τις ερπύστριες των κυρίαρχων μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Η συνάντηση από την πλευρά του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, με το ΔΣ της ΟΛΜΕ υπάκουε ακριβώς σε αυτόν τον αυταρχικό κυβερνητικό σχεδιασμό.
Η κυβέρνηση, όμως, λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο που είναι η αποφασιστικότητα και η ενότητα του κόσμου των καθηγητών, η ετοιμότητα του μαθητικού κόσμου να στηρίξει το δημόσιο σχολείο και την αναβάθμισή του και η δυνατότητα των γονιών και του ελληνικού λαού να μην αποπροσανατολιστούν από την κυβερνητική προπαγάνδα και τα ερπυστριοφόρα των μέσων.
Η κυβέρνηση, ενώ επιλέγει τη σύγκρουση για να συντρίψει τους καθηγητές, θα είναι αυτή που τελικά θα δει να συντρίβεται η αντιεκπαιδευτική πολιτική της, η οποία θέλει τους καθηγητές σε ρόλοsecurity των παιδιών για λίγες ώρες και τους μαθητές όμηρους σε μια παιδεία χωρίς ουσία και περιεχόμενο και χωρίς προοπτική!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου