Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Περηφάνια χωρίς προκατάληψη: Το Athens Pride ξεκινά σήμερα!


Από το:left.gr


Ίσως σημαντικότερο απ'όλα τα προηγούμενα χρόνια, το Φεστιβάλ ομοφυλόφιλης Υπερηφάνειας της Αθήνας μας καλωσορίζει σήμερα στην πλατεία Κλαυθμώνος.




Η χρονιά που πέρασε ήταν γεμάτη διώξεις βάσει της σεξουαλικότητας. Φασιστικές επιθέσεις σε γκέι και τρανς (στην περίπτωση των τρανς σημειώθηκαν ως και αυθαίρετες συλλήψεις), απειλές από τη Χρυσή Αυγή, λογοκρισία γκέι φιλιών από τη δημόσια τηλεόραση και ο κατάλογος συνεχίζεται μακρύς. Τελευταίο κραυγαλέο παράδειγμα, οι συλλήψεις τρανς ατόμων στη Θεσσαλονίκη έπειτα από το ρατσιστικό παραλήρημα του Άνθιμου...


Ακόμα και το ζήτημα της σεξουαλικής έκφρασης για ομοφυλόφιλους. αμφισεξουαλικούς και ετεροφυλόφιλους μοιάζει να πηγαίνει βήματα πίσω μπροστά στη συνολικότερη συντηρητικοποίηση της κοινωνίας. 


Στο Pride, όπως κάθε χρονιά, συμμετέχουν φορείς και συλλογικότητες μεταξύ των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Η παρέλαση θα ξεκινήσεις στις 19.00μμ, ενώ μετά θα ακολουθήσουν συναυλίες.


Το πρόγραμμα:



 Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

12.00: Banner Project – Absent Friends

Άφησε το μήνυμα σου στο πανό μας, προς τιμή, μνήμη και αλληλεγγύη σε όσες/όσους δεν είναι μαζί μας σήμερα

12.00 – 17.00: Εργαστήριο Πλακάτ



Δώσε το δικό σου χρώμα και λόγο στην Παρέλαση
13.00 – 17.00: DJ sets
17.00: ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ 

Εναρκτήριος χαιρετισμός 

18.00: Zumba® Fitness

Πιστοποιημένοι ZUMBA® Ιnstructors μας ξεσηκώνουν με ξέφρενους ρυθμούς* 

18.30 Έναρξη Παρέλασης 
19.00 ΠΑΡΕΛΑΣΗ

Με τους QUILOMBO
21.00 – 00.00 ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΥ & ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Welcome παρέλασης από τον GSP 

Το κάλεσμα της διοργάνωσης:

Athens Pride 2013: τo σύνθημα

Η μαχητική και μαχόμενη θεά της Σοφίας είναι το ίδιο το πνεύμα της πόλης μας. Ο Παρθενώνας, ναός προς τιμή της, το παγκόσμιο σύμβολό της. Φέτος ενστερνιζόμαστε αυτό το σύμβολο στο διπλό και διφορούμενο σύνθημά μας, το εμπλουτίζουμε και το διεκδικούμε:
Εμείς, οι λεσβίες, οι γκέι άνδρες, οι τρανς γυναίκες και άντρες, οι αμφισεξουαλικές γυναίκες και άντρες (οι LGBT) αυτής της πόλης είμαστε το ίδιο αναπόσπαστο κομμάτι της Αθηνάς, όσο και τα σύμβολά της. Κι αντίστροφα, η πόλη αυτή, μαζί με τα σύμβολά της, μας ανήκει όσο ανήκει σε καθένα και καθεμία που τιμά τη θεά της μαχόμενης Δημοκρατίας.

Η Αθηνά δικιά μας. Με τη Σοφία της νομοδότριας θεάς της πόλης στο πλάι μας μαχόμαστε για την ισότητα και διεκδικούμε το δημόσιο χώρο, συμβολικά με την Παρέλαση του Athens Pride και πραγματικά όλο το χρόνο. Πολεμούμε μαζί της για την ομαλή συνύπαρξη όλων όσων αγαπούν την ειρήνη και τον άνθρωπο στην πόλη μας. 
Η Αθήνα δικιά μας. Διεκδικούμε την ορατότητα, την αξιοπρέπεια και τη καθολική ισότητα. Αγωνιζόμαστε για σεβασμό στη σεξουαλική ταυτότητα και τη ταυτότητα φύλου, και ενάντια σε κάθε μορφής ρατσισμού. 

Η θεά Αθηνά δεν ταιριάζει στα στεγανά. Με την ένδυση και τη συμπεριφορά της καταπατά τα στερεότυπα των φύλων.

Η Αθηνά είναι δικιά μας. Η Αθήνα είναι δική μας.





Η ΑΘΗΝΑ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου