Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Βασίλης Αλεξάκης: "Ο Χριστός τον οποίο υπηρετείτε, οδηγεί τζιπ και φοράει μποτάκια prada."


  • Ο Β. Αλεξάκης απαντά στον Πειραιώς Σεραφείμ



    Αξιότιμε Μητροπολίτη Πειραιώς,με ξαφνιάζει πράγματι το γεγονός ότι η ριζοσπαστική νεολαία, που γράφει παντού συνθήματα, αποφεύγει να εκφράζεται πάνω στους τοίχους των εκκλησιών.
    Σε επιστολή σας της 21ης Ιουλίου (άργησα να τη διαβάσω γιατί έκανα διακοπές στην προσφιλή σας Τήνο) ισχυρίζεσθε ότι η επιείκεια των νέων είναι κατανοητή, δεδομένου ότι η Εκκλησία είναι μια φιλανθρωπική οργάνωση που μοιράζει γεύματα στους φτωχούς, φτωχή κι αυτή, εφόσον έχει δώσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της στο κράτος, και ότι έχει χύσει αίμα για την ελευθερία των Ελλήνων. Αλλά το Κατάρ, το οποίο επισκέφθηκε πρόσφατα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, δεν συνηθίζει να διαπραγματεύεται με φτωχούς. Τι συζήτησε εκεί ο κύριος αυτός; Μήπως την εκμετάλλευση των εκτάσεων που διαθέτετε στη Βουλιαγμένη; Αμφιβάλλω αν θα αρκούσε μια σελίδα αυτής της εφημερίδας για να δημοσιευθεί ο πλήρης κατάλογος των περιουσιακών στοιχείων της Εκκλησίας, ανοικοδόμητων εκτάσεων και κτηρίων σ' όλες τις μεγάλες πόλεις, γραφείων, ξενοδοχείων, βενζινάδικων, πάρκινγκ. Ακόμη και οι πλέον θεοσεβείς Ελληνες θα έμεναν άναυδοι ανακαλύπτονας τις διαστάσεις της επιχείρησής σας, διότι τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους. Παρά το γεγονός ότι εδώ και λίγο καιρό το κράτος φορολογεί τα κέρδη σας, εξακολουθεί να συμπεριφέρεται με άκρα ελαστικότητα απέναντί σας: δεν απαιτεί να κόβετε αποδείξεις για τα διόλου ευκαταφρόνητα ποσά που εισπράττετε, όταν για παράδειγμα δίνετε μια ευλογία στο νεκροταφείο και τα οποία φυσικά δεν φορολογούνται, δεν σας έχει επιβάλει φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας και επιπλέον μισθοδοτεί τους κληρικούς! Είσθε η μόνη μεγάλη εταιρεία που δεν πληρώνει καν το προσωπικό της! Οσο για τα γεύματα που μοιράζετε και που δεν κοστίζουν παρά 80 λεπτά το ένα, αυτά μάλλον οι σπόνσορές σας τα πληρώνουν παρά εσείς. Δεν αγνοώ ότι μερικοί παπάδες πήραν μέρος στον αγώνα του '21, όμως η ηγεσία της Εκκλησίας δεν είδε με καθόλου καλό μάτι την εξέγερση των Ελλήνων. Υπήρξατε πάντα με το μέρος της εξουσίας, όποια κι αν ήταν αυτή. Δεν λησμονείτε ελπίζω ότι ευλογήσατε όλα τα δικτατορικά καθεστώτα που επιβλήθηκαν στον τόπο. Η σημερινή κρίση θα ήταν μια ευκαιρία να εξιλεωθείτε για τα αμαρτήματά σας. Αλλά δυστυχώς δεν έχετε μάθει να δίνετε, μόνο να παίρνετε.
    Ο Χριστός τον οποίο υπηρετείτε, οδηγεί τζιπ και φοράει μποτάκια prada.
    Μετά τιμής,
    Βασίλης Αλεξάκης
    συγγραφέας

6 σχόλια:

  1. Πωπω τι σπουδαίοι διανοητές που έρχονται στο νησί.
    Που είναι να τους βρούμε?
    Να μας φωτίσουν, να παρατήσουμε τις εκκλησιές να γίνουν οι Θεοί μας!
    Υ.Γ ο κ.Αλεξάκης δεν οδηγάει αυτοκίνητο,δε φοράει παπούτσια,δεν τρώει φαγητό,δεν έχει υπολογιστή,σαν Θεός που είναι δεν έχει ανθρώπινες ανάγκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν γράφετε αυτό το σχόλιο σαν αντίλογο στο κείμενο του κ. Αλεξάκη, μάλλον δεν καταλαβαίνετε πόσο άστοχο είναι, οπότε θα αρκεστώ σε μια "καληνύχτα" και θα περιμένω να ξημερώσει!
    ΥΓ: Οι βασικές ανάγκες του ανθρώπου είναι: τροφή, νερό, prada και 4x4 - Πως είπαμε πως έλεγαν τον κύριο που με το μαστίγιο τους πέταξε όλους έξω από τον Ναό το 32μ.X.;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσείς στο ξάνεμο ολομερής ψάχνεται να βρείτε κάτι εναντίον του κλήρου και της εκκλησίας. Είναι μεγάλη η μάχη του ψεύδου σας απέναντι στην αλήθεια και στο φως του Χριστού. Οι ψυχές σας είναι μαύρες από το μίσος και το φθόνο που γίνεστε χειρότεροι από αυτούς που κατηγορείται.
    Για εμάς έχει ξημερώσει πολύ καιρό τώρα εσείς θα μείνετε στο αιώνιο σκότος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσείς εκεί στο φως της αλήθειας, γιατί δεν φαίνεστε; Γιατί προτιμάτε την ανωνυμία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικα κατι δεν παει καλα με αυτο το μπλογκ !Μαλλον καθως φαινεται ο αερας του εχει παρει τα μυαλα και τις γραμμες που προσπαθουν να γεμισουν οι διαχειριστες του !Δεχονται μηνυσεις και καταληγουν σε τριμελες δικαστηριο κατηγορουμενοι!Απλα και μονο γιατι γραφουν!Αερας σου λεει ο αλλος ειδες ζημιες που κανει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και στο δικαστήριο κοκοκο, φιλιούνται και αγκαλιάζονται....

    ΑπάντησηΔιαγραφή