Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Αυτοδιοικητικά και άλλα...

Στα κεντρικά τηνιακά διαδικτυακά μέσα αναπαράγονται ειδήσεις και ρεπορτάζ από αντίστοιχα μέσα των Κυκλάδων πολλές φορές ακόμη και για το ίδιο το νησί της Τήνου. Η πρακτική αυτή με παραξενεύει διπλά: Πρώτα για την απουσία πρωτογενούς αναζήτησης πληροφοριών στο νησί (εξαιρουμένων συγκεκριμένων bloggers) και ακολούθως για την ακεραιότητα των πληροφοριών που συλλέγονται εξ’ αποστάσεως. Για το τελευταίο ασφαλώς δεν είμαι σίγουρος, καθώς όμως δεν έχω εντοπίσει υπογραφή να συνοδεύει τα κείμενα, πόσο μάλλον υπογραφή κάποιου γνώστη της τηνιακής πραγματικότητας, το θεωρώ βάσιμη υπόθεση. Οι κατ’ ευφημισμόν δημοσιογράφοι μας, κοινώς, αναπαράγουν…

Τελευταία και δειλά, στο ίδιο πνεύμα, αναπαράγονται και πληροφορίες για τις εξελίξεις στο μέτωπο των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Προκειμένου να καλύψω αυτό που αντιλαμβάνομαι ως κενό πληροφόρησης, θα επιχειρήσω ένα επιφυλακτικό «ρεπορτάζ» σταχυολόγησης όσων μεταφέρονται από στόμα σε στόμα, σίγουρα χωρίς την απαραίτητη εμπειρία. Έχουμε άλλωστε ξεκαθαρίσει επανειλημμένα σε αυτό το blog πως δεν είμαστε δημοσιογράφοι, ούτε και φιλοδοξούμε να γίνουμε. Έχουμε τις δουλείες μας και τις αγαπάμε και ότι γράφουμε είναι από ενδιαφέρον και αγάπη για τον τόπο μας.

Ξεκαθαρίζω πως όλα τα παρακάτω είναι βασισμένα σε υποθέσεις και σε υποκειμενική ανάγνωση των πληροφοριών που συλλέγονται στο νησί και μακριά από αυτό καθώς και από την παρατήρηση της τακτικής των βασικών πρωταγωνιστών όπως αυτή εκδηλώνεται στο δημόσιο χώρο.

Θα αφήσω απόλυτα μεροληπτικά την πρό(σ)κληση του Ξάνεμου τελευταία και θα ξεκινήσω κατά την αστική δημοκρατική παράδοση από τους υπάρχοντες σχηματισμούς σύμφωνα με τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών:


Η παράταξη της συμπολίτευσης του κ. Κροντηρά Τολμάμε μαζί, παρά την μηδαμινή της παρουσία ως παράταξη στον χώρο δράσης, είναι καθόλα έτοιμη καθώς φαίνεται για την επανεκλογή. Η πιθανότερη εκδοχή φέρει τον κ. Κροντηρά να είναι για έκτη φορά επικεφαλής σχήματος τοπικής αυτοδιοίκησης. Η επιφύλαξη που κρατάμε προκύπτει τόσο από την διαφημιστική παρουσία του κ. Κροντηρά σε πανελλήνιας εμβέλειας και εμβέλειας νομού μέσα ενημέρωσης, όσο και από την προσωπική φιλοδοξία του ίδιου. Θα μπορούσε εύκολα να μετακινηθεί ψηλά σε ψηφοδέλτιο της δεύτερης βαθμίδας τοπικής αυτοδιοίκησης, ειδικότερα μετά τις τελευταίες πληροφορίες που φέρουν στην περιφέρεια πιθανώς ένα ψηφοδέλτιο που θα στηριχτεί από δύο πρώην μεγάλους σχηματισμούς. Αυτή την περίπτωση θα ακολουθήσει ένα μικρό «ντόμινο» και η παράταξή Τολμάμε μαζί θα κριθεί να βρει ανάλογο αντικαταστάτη που να μπορέσει στον ίδιο βαθμό να διατηρήσει αφενός την σιωπηλή συμπαράταξη των παλαιοκομματικών μηχανισμών και αφετέρου την έκδηλη στήριξη του πιο ισχυρού στο νησί θεσμού (ακόμη κι αν δεν μας αρέσει η πραγματικότητα), της Εκκλησίας. Στο ίδιο μήκος κύματος θα κληθεί ο αντικαταστάτης να διατηρήσει τις λεπτές ισορροπίες ανάμεσα στα δύο δόγματα με την Καθολική Εκκλησία εμφανώς δυσαρεστημένη από τον αποκλεισμό των «μεταρυθμιστικών» εξαιρέσεων που απολαμβάνει εν μέσω ισοπεδωτικού μνημονίου η Ορθόδοξη Εκκλησία.
Στο εσωτερικό του συνδυασμού οι όποιες διαφορές αμβλύνονται και αν δημιουργηθεί πρόβλημα θα οφείλεται αποκλειστικά σε «άνωθεν» υποδείξεις.
Την άτυπη στήριξη έχει η παράταξη και από κεντρικά blogs που σπεύδουν να αναπαράγουν σχετικά δημοσιεύματα που στερούνται πλήρως αντίλογο.
Αιχμή, ανεξάρτητα με τον επικεφαλής, θα προταχτεί η επαφή του συνδυασμού με την ενδοχώρα, αν και οι άτυπες σφυγμομετρήσεις/εκτιμήσεις προβλέπουν κάμψη στα χωριά και αντίθετα έως και μικρή αύξηση της δημοτικότητας στην Χώρα.

Συγκεχυμένη είναι η κατάσταση στο στρατόπεδο της εκλεγμένης αντιπολίτευσης. Η κάθοδος του κ. Ορφανού κάθε άλλο παρά δεδομένη πρέπει να θεωρείται και παρά την γενική ομολογία ότι πρόκειται για την περισσότερο πιθανό να επιτύχει θετικό αποτέλεσμα επιλογή, καλοκαιρινά πηγαδάκια στο νησί και την Αθήνα, ανθρώπων του συνδυασμού, ξεδιπλώνουν μέχρι και σενάρια για επιλογή νεαρής ηλικίας ως επικεφαλής του συνδυασμού. Άλλα σενάρια, περισσότερο κοντά στην πραγματικότητα, μιλούν για προσέγγιση παλαιών στελεχών του ΠαΣοΚ για ενίσχυση του συνδυασμού με επικρατέστερο όνομα, αυτό πρώην έπαρχου του νησιού. Στην τελευταία περίπτωση, στην συμπολιτευόμενη παράταξη θα τρίβουν τα χέρια τους καθώς θεωρείται πως η «αντιμνημονιακή» εικόνα τους θα ενισχυθεί.
Στις όποιες δυσκολίες για την παράταξη της αντιπολίτευσης, θα πρέπει να συνυπολογιστεί η ηττοπάθεια πολλών στελεχών και η απουσία δράσης εντός κι εκτός του δημοτικού συμβουλίου (έμειναν στο προσφιλές για τον κ. Κροντηρά πεδίο ανταλλαγής επιστολών). Το διαδικτυακό μέσο που δημόσια στήριξε από την πρώτη στιγμή τον κ. Ορφανό έχει ήδη απαξιωθεί περισσότερο λόγω της εμπάθειας προς το προσώπου του κ. Κροντηρά που ασφαλώς η πλευρά της συμπολίτευσης εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο.    
Αποσχιστικές τάσεις φιλόδοξων στελεχών κυρίως εκτός δημοτικού συμβουλίου είναι πιθανές αλλά τα ερείσματα τους στην τοπική κοινωνία είναι ανύπαρκτα.

Σε όλες τις παραπάνω ζυμώσεις που κυριαρχούν οι έως σήμερα δύο «μονομάχοι», σημαντικό ρόλο για την διαμόρφωση της κοινής γνώμης παίζει η μετάδοση των δημοτικών συμβουλίων από την δημοτική τηλεόραση. Οι εκατέρωθεν κατηγορίες που εξαπολύονται μονοπωλούν, μαζί με την πολλές φορές εκτός κανονισμών εξέλιξη της διαδικασίας, το ενδιαφέρον των Τηνιακών, απαξιώνοντας παράλληλα στο σύνολο την τοπική αυτοδιοίκηση και την λειτουργία στα μάτια των συμπολιτών μας. Στο ίδιο μήκος κλίματος και οι κοκορομαχίες διεκδίκησης του δημοτικού δημόσιου έργου η κάθε παράταξη για τον εαυτό της.
Οι αλλαγές που φέρεται να φέρνει ο νέος εκλογικός νόμος θα ενισχύσει καθώς φαίνεται τα ισχυρά ονόματα. Αν όμως οι «μηχανισμοί» δεν κατευθύνουν τις ψήφους στην σταυροδοσία των δημοτικών συμβούλων στο κοινό ψηφοδέλτιο που προβλέπεται, τότε μετά τις θέσεις 7-8 αναμένεται σκληρή μάχη. Πολλά κυρίως κομματικά στελέχη, γνωρίζοντας τις αλλαγές, δηλώνουν πολλές φορές δημόσια πως προτιμούν να απέχουν κατά τις επερχόμενες εκλογές.

Στα στενά του νησιού διακινείται φυλλάδιο με βασικές αρχές και την προοπτική σχηματισμού τρίτου συνδυασμού, μη ξεκάθαρης ως σήμερα πρωτοβουλίας. Αναμένουμε περισσότερες πληροφορίες.


Η πρωτοβουλία του Ξάνεμου έρχεται να αυξήσει σε τέσσερις τις μέχρι τώρα εκδηλωμένες άμεσα ή έμμεσα προσπάθειες για κατάρτιση αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου. Το Ξάνεμο, από τα μέσα του Νοέμβρη καλεί δημόσια σε διάλογο για συνδιαμόρφωση έχοντας συντάξει κείμενο με βασικές αρχές, γεγονός που το διαφοροποιεί πλήρως από τα υπάρχοντα σχήματα και την συνηθισμένη τακτική και έρχεται να συνεχίσει την προ τριετίας εμφάνισή του. Η προσπάθεια γίνεται ώστε το κείμενο να διαμοιραστεί χέρι με χέρι και φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο γέννησης σχηματισμών, προσδοκώντας την καθοριστική και απαραίτητη συμβολή όλων εκείνων που συμφωνούν με την βασική διακήρυξη. Η προσπάθεια έχει τέλος ξεκάθαρο προσανατολισμό την ανάδειξη μέσα από ισότιμη συμμετοχή τόσο του προγράμματος όσο και της στελέχωσης. 

Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας!

20 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,

    Κακα τα ψέματα στην Τήνο, σαν μέσω ενημέρωσης είναι μόνο ένα όλα τα άλλα παίρνουν απο εκείνο ειδήσεις κλπ.

    Τέλος συμφωνώ με όλα τα παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα απαντήσω ανώνυμα γιατί πολύ απλά δεν μου αρέσει η ανωνυμία. Τώρα αν κάποιοι την επιλέγουν είναι σαν να κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους. Και να απαντήσω στον παραπάνω ανώνυμο σχολιαστή, ότι δεν υπάρχει ένα μέσο ενημέρωσης, υπάρχουν πολλά και που πάντα όλα έχουν κάποιες ειδήσεις διαφορετικές, τώρα αν παίρνουν τα υπόλοιπα η όχι, έτσι δουλεύει το blogging. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει μόνο ένα και τα άλλα παίρνουν ειδήσεις...... όσο αφορά τώρα αυτό που γράφετε παραπάνω στην ανάρτησή σας. Έχω παρατηρήσει ότι όταν γράφετε κάποια ανάρτηση, ασχολείστε πρώτα με το τι κάνουν τα άλλα μπλοκ που υπάρχουν στο νησί και μετά αναφέρεστε σε αυτό που θέλετε. Όπως εσείς χαράξατε και χαράζετε την δική σας γραμμή έτσι και και τα υπόλοιπα μπλοκ χαράζουν την δική τους. Τώρα αν οι Τηνιακοί δεν ενημερώνονται σωστά ή αν αφήνουμε κενό πληροφόρησης διότι κατά τα δικά σας λόγια : "Προκειμένου να καλύψω αυτό που αντιλαμβάνομαι ως κενό πληροφόρησης". αφήνουμε κενό πληροφόρησης. Αναρωτιέμαι, γιατί δεν αναλαμβάνετε εσείς να καλύψετε το κενό αυτό? Παρά κάνετε την κριτική και μετά βγάζετε την ουρά σας απέξω..... λέγοντας ότι το ξεκαθαρίσατε απο την αρχή ότι "Έχουμε άλλωστε ξεκαθαρίσει επανειλημμένα σε αυτό το blog πως δεν είμαστε δημοσιογράφοι, ούτε και φιλοδοξούμε να γίνουμε. Έχουμε τις δουλείες μας και τις αγαπάμε και ότι γράφουμε είναι από ενδιαφέρον και αγάπη για τον τόπο μας." . Μα τόσο η Φωνή της Τήνου αλλά φαντάζομαι και τα άλλα μπλοκ δεν είπαν ότι θα καλύπτουν όλα τα τεκταινόμενα του νησιού. Ούτε εγώ αλλά φαντάζομαι ούτε και τα άλλα παιδιά, δηλώσαμε δημοσιογράφοι, Bloggers είμαστε. και εμείς έχουμε τις δουλειές μας και τις αγαπάμε, αλλά έχουμε και το μεράκι να ασχοληθούμε με το blogging επειδή μας αρέσει. Δεν μπορώ να καταλάβω πως κρίνεται τις δικές μας πηγές ως μη ακέραιες ? και το λέω αυτό γιατί γράφετε : "Η πρακτική αυτή με παραξενεύει διπλά: Πρώτα για την απουσία πρωτογενούς αναζήτησης πληροφοριών στο νησί (εξαιρουμένων συγκεκριμένων bloggers) και ακολούθως για την ακεραιότητα των πληροφοριών που συλλέγονται εξ’ αποστάσεως. Για το τελευταίο ασφαλώς δεν είμαι σίγουρος, καθώς όμως δεν έχω εντοπίσει υπογραφή να συνοδεύει τα κείμενα, πόσο μάλλον υπογραφή κάποιου γνώστη της τηνιακής πραγματικότητας, το θεωρώ βάσιμη υπόθεση.." Επειδή δεν έχουν υπογραφή? έχουν πηγή, εσείς γράφετε το όνομα σας? συνοδεύει τα κείμενα σας το όνομα του ατόμου απο την συντακτική σας ομάδα το έγραψε?? και γιατί τα δικά σας να είναι ακέραια και των άλλων όχι? Τελειώνοντας θα σας ρωτούσα, αφού εμείς δεν καλύπτουμε το κενό ενημέρωσης εσείς τι επισκέψεις έχετε ημερησίως? γιατί ως Φωνή Της Τήνου, παρότι που είναι μόνο 5 μήνες στον "αέρα", καθημερινά αγγίζει τις 2000 επισκέψεις με αυξανόμενες τάσεις. Άρα? Σίγουρα δεν καλύπτουμε όλα τα θέματα που συμβαίνουν στην Τήνο, σίγουρα δεν υπάρχει χρόνος για να αναζητήσουμε πρωτογενείς πληροφορίες για την Τήνο, αναπαράγουμε αυτά που αναπαράγουμε και αφήνουμε τα υπόλοιπα να τα αναζητήσετε εσείς. Δεν υπάρχει επιφυλακτικό ρεπορτάζ, υπάρχει ρεπορτάζ. Σταχυολογίστε στα δικά σας "ρεπορτάζ" και αφήστε να αναπαράγουμε και εμείς τις δικές μας πληροφορίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε αρχικά από το χρόνο που αφιερώσατε να γράψετε το σχόλιό σας, γεγονός που μας τιμά.

      Δεν μπορώ να απαντήσω όλα σας τα ερωτήματα, θα αρκεστώ στο να σας γράψω πως πίσω από το Ξάνεμο είναι γνωστό πως βρίσκεται ο Π.Αλικάρης (δεν ξέρω αν έχει πέσει στην αντίληψή σας η μήνυση που έχει δεχτεί το παρόν blog) και ο Γ.Βιδάλης μαζί με μια μικρή ομάδα συντοπιτών μας που μας βοηθά με κείμενα και άλλα. Σας τα γράφω αυτά γιατί υπάρχει ένας υπαινιγμός για ανωνυμία. Εμείς δυστυχώς δεν έχουμε το μέγεθός σας. Δεχόμαστε λιγότερες επισκέψεις την ημέρα από εσάς. Διατηρούμε όμως το προνόμιο των δεκάδων σχολίων,αρνητικών και θετικών που μας καθιστούν μέσο συμμετοχικό, δηλαδή BLOG!
      Σχετικά με τον τρόπο γραφής, θα κρατήσουμε τον τρόπο μας.

      Το κείμενο έχει συγκεκριμένο και ξεκάθαρο σκοπό. Θα προτιμήσω λοιπόν, σεβόμενος τον χρόνο που αφιερώθηκε στην καταγραφή των πληροφοριών και την παρουσίασή τους να μην επεκταθώ στο θέμα κενού πληροφόρησης που πάλι κατά την γνώμη μας αναδείχτηκε περισσότερο από δική σας υποκειμενική και ανάγνωση και αυτοκριτική διάθεση και λιγότερο από δική μας κριτική στάση.

      Διαγραφή
    2. Σε κάθε περίπτωση, αν το παρόν κείμενο σας παροτρύνει να γράφετε, για όλους μας κέρδος είναι!

      Διαγραφή
    3. Άκρως κατατοπιστική η απάντηση σας, δεν ανέδειξα εγώ το θέμα, εσείς κάθε φορά που κάτι θέλετε να πείτε ξεκινάτε σε αρκετά άρθρα σας με αυτό το ζήτημα.

      Τώρα όσο αφορά το θέμα ανωνυμίας την Φωνή την διαχειρίζεται ο Μ. Φώσκολος και κάποιοι φίλοι και συνεργάτες που στέλνουν κείμενα, φωτο κλπ...

      Δεν ξέρω αν έχετε περισσότερα ή λιγότερα σχόλια, διότι και η Φωνή ως μπλοκ έχει αρκετά τόσο στο μπλοκ όσο και στις αναρτημένες σε κάποιες ομάδες και σελίδες στο facebook. Λόγω ότι είναι πολλές χάνονται στον αριθμό..... οπότε και εμάς μας καθιστά μπλοκ.

      Όσο για τον τρόπο γραφής και εγώ θα κρατήσω τον δικό μου και θα υλοποιήσω σιγά σιγά τις σκέψεις μου για το μπλοκ.

      Καλή συνέχεια στο έργο σας και στο έργο μας.

      Φιλικά
      Μάριος Φώσκολος

      Διαγραφή
  3. Den ksero an to ksanemo anaferotan sto diko sas blog, mallon oxi isos kai nai.Alla i poli eksipni grafi kathe anartisis petixainei akrivos auto pou presveuei kai to onoma tou..apanemo-ksanemo-katharo-eleuthero..kathe anartisi kallei ton anagnosti na anarotietai an apeuthinetai s'auton etsi oste na ksipna tis sineidiseis mas kai na mas kalei se autokritiki..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για το συνδυασμό Γιαγιά-Σώχου δεν μας έγραψες πολλά. Απ'οτι ακούγεται στο νησί υπάρχει έντονη κινητικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο, αλλά η αλήθεια είναι δεν μπόρεσα να μαζέψω κάτι περισσότερο παρά την όντως έντονη κινητικότητα. Εδώ θα είμαστε σε κάθε περίπτωση αν μάθουμε κάτι άλλο.

      Διαγραφή
  5. ALLOS GIA THNO
    O SOXOS SYNODEYETAI KAI APO THN MONOGIOU... APO THN MYKONO...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν περιμένουμε το Ξάνεμο ή το κάθε Ξάνεμο, να μας ξυπνήσει την συνείδησή μας καήκαμε.... Η συνείδησή μας πρέπει να ξαγρυπνά πάντα...... και να κάνει την αυτοκριτική της καθημερινά, χωρίς να χρειάζεται να παρεμβαίνει κάποιος για να της το θυμίσει.

    Όσο αφορά το "apanemo-ksanemo-katharo-eleuthero.." φαντάζομαι όλα τα μπλοκ είναι ελεύθερα, τουλάχιστον η Φωνή είναι και καθαρή και ελεύθερη!!!

    Κλείνοντας, ούτε εγώ ξέρω αν αναφέρονταν στην Φωνή η όχι, όπως και να έχει είναι κατάντια να κάθεσαι να κρίνεις το έργο του άλλου και να μηδενίζεις το κόπο του.
    Μαζί με την κριτική δώσε και λύση, και η λύση στο παρόν ζήτημα είναι να "γεμίσεις" το κενό του άλλου με την δική σου παρουσία, Ορίστε λοιπόν, ας το κάνει το Ξάνεμο μιας και εκείνο βλέπει το κενό ενημέρωσης.

    Αναμένουμε λοιπόν με αγωνία την δική τους πρωτογενούς αναζήτησης πληροφοριών στο νησί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. To ksanemo den aposkopei sto na dosei amesi lisi alla theoro oti me tin austiri(eutixos) kritiki tou epidiokei sto na mas kanei mikrous epanastates!Vazei ton anagnosti -protagonisti se ena provlima-thema kai me tin grafi ton kalei na anarotietai poia einai ta perithoria veltiosis kathe fora.Ti lisi de tha mas tin dinoun panta oi alloi,einai voliko kai themito giati eimaste ftiagmenoi na anazitoume panta ton eukolo dromo.O allos dromos omos mas kalei kathimerina na anarotiomaste an eksantloume tis dinatotites mas, k an akomi auto ginei pos tha xtisoume kainouries!Kathe blog einai eleuthero kai kathe ena exei to diko tou xarasktira, alimono!Den einai thema poios einai pio eksipnos,pio eurimatikos,i kaliteros.Simasia exei na ginomaste kaliteroi apo oti eimastan xtes!

      Διαγραφή
  7. Το κείμενο γράφτηκε με σκοπό να προσφέρει κάποιες επιπλέον πληροφορίες, από αυτές που οι κεραίες του καθενός συλλαμβάνουν. Παρακαλούμε, αν γνωρίζετε κάτι επιπλέον επί του θέματος να μας το δώσετε δημόσια.

    ΥΓ: Ευχαριστούμε πολύ για τα σχόλια (ξέρω ότι δεν χρειάζεται ή ακούγεται πολλές φορές σαν αυτοαναφορά και "αυτοφιλοφρόνηση") αλλά πραγματικά έχουμε ανάγκη την στήριξη των αναγνωστών μας και πόσο μάλλον εκείνων που είναι τόσο κοντά στις σκέψεις μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΥΚ ΕΝ ΤΩ ΠΟΛΛΩ ΤΟ ΕΥ! ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο αριθμός δεν κρίνει την ποιότητα, όση ποιότητα υπάρχει στα λίγα τόση υπάρχει και στα πολλά.

      Δεν μπορεί κανείς να απαξιώνει την δουλειά του άλλου..... γιατί απλά θέλει να γράψει κάτι. Τέλος αν ήταν επώνυμο το σχόλιο σου θα ήταν διαφορετικά, πίσω από την ανωνυμία λέω και εγώ πολλά.....

      Διαγραφή
    2. Pali peftete stin idia pagida..poios einai kaliteros apo ton allo,pio piotikos kai pio dimofilis.Den exei simasia auto..simasia kathe mera exei na skeftomaste an to ergo pou afinei o kathenas piso tou einai auto pou thelei kai oneireuetai. O kathenas krinetai gia auto pou kanei apo ton idio prota apola.Alimono kaneis den apaksionei ti douleia kanenos!Emeis prota apo ola krinoume to ergo mas.To poso kalo einai eksartatai an eimaste emeis austiroi krites tou eautou mas.To poso psila vazei kaneis ton pixi proerxetai apo ton idio.K an o kathenas kanei ligo parapano apo auto pou mporei tote de tha "thigetai" pleon apo kanena sxolio-krisi kanenos.Isa-isa pou tote tha sineiditopoiei oti apo monos tou exei provlepsei tixon adinamies.Sto telos eimaste kapetanioi sto diko mas karavi kai oi epiloges einai dikes mas. Alimono an i kritiki ton allon den ginetai oplo gia na ginoume kaliteroi!

      Διαγραφή
  9. ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ; ΤΙΣ ΠΕΡΙΑΥΤΟΛΟΓΙΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΑΥΤΙΣΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. yparxoyn kai ellhnes xenitemenoi, xwris ellhnika plhktrologia, xwris ellhnika grammata. Xenitemenoi gia xarh toy "dithen" poy sas enoxlei... Vale gravata kai phgaine avrio sthn douleia perhfanos poy mporeis na grafeis thn lexh aytistikos alla an tyxeis kai deis aytistiko sto dromo gyrnas to kefali apo thn allh... Kai mathe na apantas sta nohmata, sthn oysia, sta epixeirhmata kai oxi na petas piasarika tsitata...

      Διαγραφή
    2. ΔΩΣΕ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΜΕΣΩ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ.

      Διαγραφή