Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Ο αυτοσαρκασμός ενός "φιλέορτου"...

Κουίζ: Αυτοφωτογραφίζεται όταν γράφουμε για μέσο που στήριξε τον κ. Ορφανό ακόμη και για όσους δεν είχαν καταλάβει. 

Παραθέτουμε δημόσια την επιστολή που αποστείλαμε προς την Τηνιακή και τον συντάκτη της Ν.Φ. και που δυστυχώς έμεινε αναπάντητη (απάντησε βέβαια με τον ίδιο απαξιωτικό και θρασύδειλο τρόπο μέσω του υπότιτλου στην ανάρτηση της ανακοίνωσης της τοπικής οργάνωσης του ΣυΡιζΑ για το ίδιο αυτό θέμα). Με την ευχή στο μέλλον η αισθητική της "μπηχτής" να αντικατασταθεί από κάτι περισσότερο ουσιαστικό και γόνιμο.

************************************************************************************************

Καλημέρα σας κ. Φώσκολε,

Σας στέλνουμε αναφορικά με την αναπαραγωγή κειμένου 04/12/2013 της Τηνιακής που δημοσιεύσαμε στο blog xanemo.blogspot.gr την Δευτέρα 02/12/2013 με τίτλο "αυτοδιοικητικά και άλλα...".
Αρχικά θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την αναπαραγωγή του κειμένου που μας βοηθά στην διάδοση όσων γράφουμε. 
Θα θέλαμε όμως να παρατηρήσουμε πως έχετε επιλέξει μια φωτογραφία που αναφέρεται σε πολιτικό φορέα/κόμμα ενώ το κείμενο δημοσιεύεται, υπογράφεται και παρουσιάζεται στο Ξάνεμο, ένα blog γνώμης. Καταλαβαίνουμε την σκοπιμότητα, εφόσον όμως δεν θέλετε να αντεπιχειρηματολογήσετε και αρκείστε σε ένα υπέρτιτλο, μια φωτογραφία, δύο αποσιωπητικά και μια υποσημείωση μας φέρνετε στην δυσάρεστη θέση να επιβεβαιώνουμε το κομμάτι του κειμένου που θεωρείτε πως σας αφορά και από μια υποκειμενική ανάλυση να διαπιστώσουμε την ωμή πραγματικότητα (του οποίου κειμένου παρεμπιπτόντως ο σκοπός για τον οποίο έχει αρχικά συνταχτεί αποκρύπτεται πλήρως και συνεπώς αλλοιώνεται - κάτι που δεοντολογικά δεν συνηθίζεται στο διαδίκτυο).
Παρακαλούμε (ασφαλώς αυτό εναπόκειται στην προσωπική σας πλέον ευαισθησία) να διορθώσετε αυτό το ατόπημα ή να στηρίξετε την επιλογή σας δημόσια και να εξηγήσετε τους λόγους που επιλάξετε να διαμαρτυρηθείτε κατ' αυτό τον τρόπο. Πιστεύουμε πως το διαδίκτυο παρέχει τεράστιες δυνατότητες για οποιονδήποτε να απαντήσει, πόσο μάλλον σε εσάς που έχετε και στην διάθεσή σας μέσο και είμαστε σίγουροι πως "αυριανιστικές" μέθοδοι είναι ξεπερασμένες, τόσο στην συνείδηση των αναγνωστών όσο και στην πρακτική των ελεύθερων μέσων.
Η επιστολή μας αυτή θα δημοσιευτεί σήμερα 07/12/2013 μετά τις 22:00 στο blog μας. Σας αφήνουμε το ενδιάμεσο για να μας απαντήσετε ώστε η δημοσίευση να είναι πλήρης, αν βέβαια το θέλετε. 

Ευχαριστούμε για το χρόνο
Γιάννης Βιδάλης εκ μέρους του blog Ξάνεμο

17 σχόλια:

  1. Τζαμπα ο κοπο σας. Την Τηνιακη δεν πρεπει να τη βλεπετε σαν μεσο ενημερωσης αλλα σαν ενα ηλεκτρονικο συναξαρι, απολυτο χρησιμο για μια ιερα νησο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν η προσπάθεια που έχετε ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα περίπου με στόχο τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαίου βασίζεται και στηρίζεται στην κόντρα σας με την Τηνιακή τότε πραγματικά λυπούμαστε...
    Δυστυχώς όλοι σε αυτό τον τόπο έχουν μια κομματική ταυτότητα την οποία και δεν μπορούν να αποποιούνται διαρκώς εξυπηρετώντας εκ νέου μικροπολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες...
    Υ.Γ Ίσως εάν κοιτάξετε γύρω σας αναγνωρίσετε και τη δική σας κομματική ταυτότητα που τόσο εύκολα αρνείστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν αρνούμαστε καμία ταυτότητα. Μπορούμε να είμαστε πολίτες, μέλη κόμματος, γονείς, εργαζόμενοι κοκ. Όπως μπορούμε να εκφράζουμε ατομικά την άποψή μας (όπως βέβαια το ίδιο δικαίωμα διατηρεί για τον εαυτό του εδώ και καιρό και ο κ. Φώσκολος - πως επιτρέπει στον εαυτό του να το αφαιρεί από τους άλλους;). Έχει σημασία κάθε φορά να διακρίνουμε τον ρόλο που πρέπει να έχουμε μέσα στην κοινωνία. Με την Τηνιακή δεν υπήρξε καμία πραγματική κόντρα εφόσον η πλευρά της Τηνιακής προτίμησε υπονοούμενα. Ζητήσαμε και μέσω της επιστολής να μας απαντήσει το λόγο που επιλέγει να μας παρουσιάζει με την ιδιότητα που εκείνος προτιμά ως άλλος υπουργός υγείας που αποφεύγει να απαντήσει ερωτήσεις κοινού σε τηλεοπτικές εκπομπές απλά θέτοντας ταμπέλες σε αυτούς που τις υποβάλουν. Αυτό είναι το απαξιωτικό για την πολιτική ζωή. Επίσης είμαστε στην πλευρά που πιστεύει πως η ιδεολογία είναι αδύνατο να λείπει ακόμη και από ένα αυτοδιοικητικό σχήμα ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. Κάθε άλλο. Προκαλούμε συχνά τους όλους να βγάλουν το ένδυμα της ανεξαρτησίας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως, είναι τουλάχιστον απαράδεκτο ένα κείμενο προσωπικής άποψης να παρουσιάζεται ως κομματική ανακοίνωση, πόσο μάλλον όταν υπάρχει ξεκάθαρος δόλος για υποτίμησή του. Προστατεύουμε τους εαυτούς μας και στηρίζουμε τις απόψεις μας.

      ΥΓ: Σε κάθε περίπτωση αν αυτή την στάση θέλει να κρατήσει κάθε Τηνιακή, ας την κρατήσει με συνέπεια και στις επιστολές του κ. Ορφανού ας βάζει λεζάντα τε τον δαυλό

      Διαγραφή
  3. Το παρακάτω κείμενο που δημοσιεύεται σήμερα στην Τηνιακή το παραθέτουμε ως απάντηση στην επιστολή που δημοσιεύσαμε παρόλο που δεν απεστάλη στο email του Ξάνεμου.



    Έχω πει και γράψει από το 1993, ότι "είμαι ενεργός Πολίτης και ενεργός Χριστιανός" και αυτό άρεσε και μάλιστα σε καταξιωμένους σήμερα στην Κοινωνία της Τήνου.
    Δεν επιδιώκω την αντιδικία, αλλά όταν κάποιες φορές θεωρώ ότι προσβάλλομαι "αντιδρώ" και γω σαν κοινός θνητός. Έχω δοκιμάσει και υποστηρίξει αρκετά πολιτικά κόμματα και παρατάξεις στις διάφορες εκλογικές διαδικασίες. Είναι η ελευθερία έκφρασης και η δυνατότητα που δίνουν οι εκλογές, και που για αυτό το λόγο διενεργούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, για να μπορέσει κάποιος να αλλάξει γνώμη. Αυτό επιδιώκει και σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ.
    Έχω δεχθεί προσβολές και αδικίες, σύμφωνα με τη δική μου ερμηνεία και λογική. Και γω είχα επιθυμίες και όνειρα, και γω αναζητούσα μια καλύτερη ζωή για τον εαυτό μου και για την οικογένειά μου. Και πάλι λέω "Δόξα τω Θεώ" καλά είμαστε, παρά το όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στη ζωή μας μέχρι και σήμερα. Το Δικαίωμα του καθενός στην ελευθερία σκέψης και έκφρασης, φθάνει μέχρι το σημείο σεβασμού του πλησίον, για να μπορεί και ο έτερος να πράξει ομοίως.
    Κάθε νέος είναι θεμιτό να έχει υψηλούς στόχους.
    Αν κάποιοι σε μεγαλύτερη ηλικία έχουν πετύχει με την όλη στάση ζωής τους και μόρφωσής τους, (εξειδικευμένης και πολιτιστικής), να χαίρουν εκτίμησης από μεγάλη μερίδα της Κοινωνίας, δεν είναι ατόπημα, ούτε είναι αυτοί το εμπόδιο για πιθανή ανέλιξη κοινωνική ή πολιτική των νεωτέρων.
    Ας ψάξουν αλλού για "Βαρβάρους" οι θεωρούμενοι ως αδικημένοι από την Κοινωνία.
    Ένα είναι σίγουρο. Τον εαυτό μας μπορούμε να τον αλλάξουμε, τους άλλους Όχι, ή πάρα πολύ δύσκολα.
    Με ύβρεις και ψεύτικα συμπεράσματα για να μειώσει κάποιος την επιτυχία του άλλου δεν έρχεται η η επιτυχία η δική μας. Το καλό είναι δύσκολο να γίνει το κακό γίνεται πολύ εύκολα.
    Ασκοπες πολιτικές αντιπαραθέσεις με ταμπέλες που με το ζόρι σου τοποθετούν κάποιοι για δικό τους όφελος, δεν είναι τίμιο ούτε βγαίνουν σε καλό.
    Νίκος Φώσκολος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν καταλαβαίνω γιατί κοντράρεστε?? ο Φώσκολος είναι δεκανίκι του ορφανού .... και η ομάδα του ξανεμου - δράση πολιτών - επιτροπή αλληλεγγύης - σύριζα τηνου(ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ) αντιπολιτευεστε ολο το χρόνο τον Κροντηρα . όλοι μαζί έχετε στόχο ΈΝΑ. να νικήσετε κάποια στιγμή τον ΚΡΟΝΤΗΡΑ. ΕΝΩΘΕΊΤΕ ΛΟΙΠΟΝ. ο στοχος ειναι ιδιος . ΣΑΣ ενοχλει οτι η ΤΗΝΟΣ ψηφιζει ΚΡΟΝΤΗΡΑ. ΣΑΣ ενοχλει οτι ειστε μειοψηφια. ενωθειτε παιδια για ενα καλυτερο χθεσ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περίεργα πράγματα..
    Ο Φώσκολος μπλέκει το Ξάνεμο με τον Σύριζα..
    "Κροντηρικοί Ανώνυμοι" μπλέκουν τη Δράση Πολιτών και την Αλληλεγγύη με το Ξάνεμο και τον Σύριζα..

    Διαγωνισμός "τρικυμίας εν κρανίω";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπήκα στην Τηνιακή να δω το αυριανό πρόγραμμα για τον εορτασμό της Αγίας Άννας και δεν είδα κάτι σχετικό. Ξέρετε πού μπορώ να το πληροφορηθώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στις 6:30μμ την Τετάρτη στην εξεδρα έχει συναντηση διαμαρτυρίας για την αντιιμπεριαλιστική προπαγανδα των αντιμονοπωλιακων παραγοντων τησ νεοκουλτουρασ αγανακτισμένων Τηνιακων

      Διαγραφή
  7. Ή ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ Η ΤΗΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ Ή ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΧΟΡΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αντι να ενωθειτε και να ριξετε το το σινικο τοιχος Κροντηρα-Ξενοπουλου-Ζαλωνη-Φανερου .... Τσακωνεστε σαν μικρα παιδια φασιστες αριστεροι κεντροαριστεροι ψευτοεπαναστετες τοκογλυφοι χαραμοφαϊδες και λοιποι ..... Οσο τσακωνεστε οι αλλοι δυναμωνουν ενωθειτε .... Εχετε πολυ γελιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εσυ με ποιο εισαι; με αυτους του κουστομενου καναπε, με υψηλή κριτική και με πολυ πικρα ...

      Διαγραφή
  9. Είναι πραγματικά εκπληκτικό πως αλλάζει το κλίμα σε μια κοινωνία που άγεται και φέρεται κομπάζοντας μόνο και μόνο γιατί κάποιοι τολμούν και βγαίνουν μπροστά θέτοντας τον εαυτό τους τίμια και καθαρά σε μια εκλογική αναμέτρηση που ακόμα και αν δεν έχει ξεκινήσει ΤΣΟΥΖΕΙ πολύ κάποιους .
    Ας φανταστούμε εμείς οι ρομαντικοί πως υπάρχει και άλλος τρόπος από φανφάρες και λόγια τετελεσμένων γεγονότων του στυλ όλα τα έχουμε κάνει και όλα είναι έτοιμα .Τουλάχιστον αν θυμάμαι και εσείς αν θυμάστε καλά θεωρώ πολύ πιο αξιοπρεπής τη στάση του Σίμου σε κάθε κατάσταση γιατί τουλάχιστον ήταν πιο ειλικρινής από την παρούσα κατάσταση !
    Τα κουκιά μετριούνται κάποια βέβαια στο μέτρημα τρώγονται κιόλας φυσικά μαγειρεύονται και είναι καταπληκτικά ! Υπάρχει καιρός μην βιάζεστε και σίγουρα θα βρείτε συνοδοιπόρους με ειδικά παπούτσια για να αντέχουν στο περπάτημα . Προχωρήστε και εδώ είμαστε για ΣΑΣ ......................................................................................................................................................................................................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πολύ χαίρομαι!
    Παίρνω τα πάνω μου!
    Με όλα αυτά αποδεικνύεται περίτρανα για άλλη μια φορά πως, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΟΜΟΨΥΧΗΣΟΥΜΕ γιατί, απλώς, απλούστατα, ο μεγαλύτερος εχθρός του έλληνα είναι ο άλλος. Όχι κάποιος ξένος, όμως...
    Ο διπλανός, ο γείτονας, ο συχωριανός.
    Και περιμένουμε πως τα συμφέροντα δεν θα κάνουν κιμά το νησί...
    Κούνια που μας έσειε!
    Και ταυτοχρόνως, πλέουμε κατά το νησί των εκλογών, την κατηραμένη νήσο των Αζορών, που καταστρέπτει νέους και θάπτει των κορών...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. λυπαμαι μα δυστυχς δεν ειστε σε θεση να μοιρασετε οχι σε δυο γαιδαρους αχυρα αλλα ουτε κ ΚΟΝΤΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΟ ΣΙΝΙΚΟ ΤΟΙΧΟΣ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΕΧΕΙ ΓΑΝΤΖΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΗΝ ΜΑΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΝΤΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ ΤΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟ ΒΕΒΕΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή