Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Καζαμίας 2014 (Μέρος 1ο: Γενάρης-Ιούνης)

[…] σας παρουσιάζουμε τις προβλέψεις μας για το 2014 αναφορικά με το νησί μας. Συμπολιτευόμενοι και αντιπολιτευόμενοι διατηρήστε την ψυχραιμία σας, οποιαδήποτε ομοιότητα δεν είναι σύμπτωση. Οι υπόλοιποι απολαύστε υπεύθυνα! (Σημείωση: Το Ξάνεμο δεν φέρει καμία ευθύνη για πιθανή επιβεβαίωση των προβλέψεων) […]

Κι όμως πέρυσι αρκετοί, και ανάμεσά τους «οι πιο εκλεκτοί» του νησιού, δεν κράτησαν την ψυχραιμία τους. Ευτυχώς τα λένε και παραπέρα και φτάνουν και στα αυτιά μας να γελάμε εξτραδάκι από την απουσία ικανότητας να διακρίνουν μια πολιτική κριτική από μια κρητική μαντινάδα… Ωστόσο δεν έκανε ρίμα και ίσως αυτό να ήταν η αιτία της περσινής  παρεξήγησης:

Ευχές 2014
Το νέο έτος έφτασε να φέρει ευτυχία
μα το πλωτό τς΄ ανάπτυξης έφαε η τρικυμία.
Ευχόμαστε μνημόνιο και κάθε υπουργείο
με όλα τους τ’ αφεντικά να βρίσκονταν στο πλοίο.
Χρυσάβγουλα, κυβέρνηση, τράπεζες και κανάλια
φύκια να πιάσουν στον βυθό, παρέα στα κοράλλια.
Σαράντα χρόνια τάιζαν τον κόσμο μια απ’ τα ίδια
Άντε πνιγείτε τσόγλανοι μας πρήξατε το συκώτι.
Κι αν κάποιοι επιπλέουν και θέλουν να ξεφύγουν.
Να μαζευτούν οι Τηνιακοί με σάλιο να τους πνίγουν.
Στης Τήνου τ’ όμορφο νησί τσ’ απ’ όλους τσι κατοίκους
Ευχόμαστε στους υπουργούς να τους περάσουν «κρίκους».
(αν συνεχίσουμε έτσι θα μας πάρει 3-4 μέρες να γράψουμε όλο τον καζαμία…)

Γενάρης 2014:
Αντιδήμαρχος (δεν έχει σημασία ποιος, όλοι την ίδια κοψιά έχουν άλλωστε) ντύνεται με κόκκινο πουκάμισο. Οι τάρανδοι τον περνούν για τον Άη Βασίλη και τον πάνε στην Καισαρεία (ή στο Ροβανιέμι…). Στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο που ακολουθεί αποφασίζεται να μηνυθούν οι τάρανδοι. Επιστολή διαμαρτυρίας δημοσιεύεται σε όλα τα μέσα (σε νομικίστικο ύφος πάντα) ενώ κοινοποιείται εξώδικο και στον Ρούντολφ (άλλωστε δεν έχει και λιγότερη σοβαρότητα από τον Άδωνι)…  

Φλεβάρης 2014:
Μήνας τον ερωτευμένων. Στην περιφέρεια Ν. Αιγαίου οι για τόσα χρόνια εχθροί τα βρίσκουν και κατεβάζουν έναν συνδυασμό. Στα χρώματα του Αιγαίου, της γαλάζιας και της πράσινης ανάπτυξης φωλιάζει η αγάπη τους (για την εξουσία). Βρούτσης και Ρήγας δεν έχουν πια τίποτε να χωρίσουν και σε κοινή συνέντευξη το παραδέχονται. Γιατί να το κρύβουν άλλωστε. Μιλούν για την γνωριμία τους και τις πρώτες μέρες που έτρεχαν ανέμελοι στην ακρογιαλιά ενώ ακούγονταν το τραγούδι «θα σ’ αγαπώ, θα σ’ αγαπώ, θα σ’ αγαπώ, δεν έχω τίποτε άλλο, τίποτε να πω». Στην Τήνο το περιοδικό δεν πουλάει γιατί είμαστε αντιμνημονιακοί. Όλοι. Το τριώδιο άνοιξε.

Μάρτης 2014:
Ζήτω τα παλιόπαιδα! Παρόλη την υποτακτικότητα, για μια φορά το χρόνο, ως άλλες σταχτοπούτες, οι αρχές του τόπου πάνε κόντρα στις επιταγές της εκκλησίας για μια μέρα και κάνουν καρναβάλι. Λόγω περικοπών κατεβαίνουν χωρίς στολές. Κανείς δεν καταλαβαίνει διαφορά. Τα ελάχιστα δέντρα που γλίτωσαν από το να γίνουν κάρβουνα τον χειμώνα μεταναστεύουν στα ορεινά. Τον ίδιο μήνα ανακοινώνονται οι υποψηφιότητες για τις εκλογές. Σε συνέντευξή του, πρώην υποψήφιος δήμαρχος και νυν περιοδεύον, δηλώνει πως αν εκλεγεί δήμαρχος θα βάλει σκουλαρίκι στην γλώσσα. Η πρόκληση γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό και πολλοί κάτοικοι του νησιού σκέφτονται να τον επιλέξουν γιατί με το σκουλαρίκι θα είναι λιγότερο εύκολο το γλείψιμο… Κάπου στο τέλος του μήνα εγκαινιάζεται και το κλειστό με αγώνα ανάμεσα στους δημοτικούς συμβούλους που καταλαβαίνουν τις ανάγκες της νέας γενιάς. Νικητής όποιος καταφέρει να βγάλει 2 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο. Είναι όλοι τους αθλητικοί τύποι – τρέχουν από πανηγύρι σε πανηγύρι – σίγουρα θα τα καταφέρουν.

Απρίλης 2014:
Το Πάσχα όλα τα πανηγύρια έχουν επιτυχία. 2-3 συνδυασμοί από τουλάχιστον 70 ο καθένας πιάσαμε το 200άρικο! Ευτυχώς, όλοι οι υποψήφιοι είναι απόλυτα πιστοί. Στον προεκλογικό αγώνα αυτό θα είναι απόλυτα χρήσιμο μαζί με τις εξαγγελίες για μετρό που θα ενώσει την Χώρα με τα χωριά. Συγγνώμη αυτό το έργο έχει γίνει ήδη, όχι βέβαια με οριζόντιες τρύπες αλλά με τις κάθετες γεωτρήσεις. Επίσης εξαγγέλλεται κλειστό γήπεδο χόκεϋ, κλειστό κέντρο υγείας, λιμάνι κλειστό και αυτό και γενικά πολλά κλειστά… Ο Μαχαιρίδης τελικά δεν κατεβαίνει υποψήφιος και μαζί του - μεγάλη απώλεια - χάνουμε όλους εκείνους που μέχρι σήμερα έχουν δηλώσει πως δεν θα είναι στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο αν δεν ηγηθεί ο νυν περιφερειάρχης. Ευτυχώς είναι πολλοί.

Μάης 2014:
Εκλογές δημοτικές. Εκλογές Περιφερειακές. Ευρωεκλογές. Είμαστε αχάριστοι. Θέλουμε από τις άλλες! Ο Σαμαράς κατεβαίνει μαζί με το καλό κομμάτι της χρυσής αβγής (αυτό που του έπεσε το φλουρί…) ενώ ο Βενιζέλος με την ελιά (ο Φώτης έκανε για πολύ καιρό τον δύσκολο). Στην Τήνο τον Μάιο η ηρεμία διαταράσσεται όταν σε ένα από τα τελευταία εγκαίνια πριν την εκλογική μάχη δύο υποψήφιοι δήμαρχοι εμφανίζονται και οι δύο με ψαλίδια για να κόψουν την κορδέλα. Με απίστευτη ωριμότητα αγνοούν τον βασικό χρηματοδότη των έργων τους, τον Έλληνα φορολογούμενο, και τσαμπουκαλεύονται «εγώ το έφτιαξα», «όχι εγώ το έφτιαξα». Πάνω απ’ όλα σημαία μας είναι η Τήνος… Η κορδέλα τελικά θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί σαν κομφετί, ανεξάρτητα ποιος θα είναι τελικά δήμαρχος, στο επόμενο καρναβάλι. Ο Ολυμπιακός κατακτά το champions league.


Ιούνιος 2014:
Πολλά από τα καταστήματα μπορούν να κλείνουν στο νησί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αλλά ευτυχώς τα καταστήματα των τραπεζών παραμένουν ανοικτά ώστε να μπορεί ο καθένας να πάει και να πληρώσει τις δόσεις του. Νέο επάγγελμα ανθίζει ενόψει του καλοκαιριού: Διεκπεραιωτής τάματος που περιμένει στο πλοίο και για λίγα μόλις ευρώ ανεβαίνει γονατιστός προς την εκκλησία προς πνευματικό όφελος του μισθωτή του. Στην Τήνο επίσης προχωρούν οι εργασίες για το κέντρο σίτισης και από επισκοπή της Αφρικής ξεκινούν τον έρανο που θα στέλνουν οι πιστοί για τα ελληνόπουλα. Επίσης όποιος θέλει στα γραφεία της επισκοπής θα μπορεί να υιοθετεί πλέον ένα ελληνόπουλο με μόλις λίγα ευρώ το μήνα. Στις παραλίες της Τήνου δημιουργούνται μνημεία/αξιοθέατα για το κομμάτι που άπλωσε την πετσέτα της η ξανθιά τηλεπαρουσιάστρια και την άμμο που πάτησε παίζοντας ρακέτες ο άντρας της μετά την απόλυση του τελευταίου από την εκπομπή του. Κατόπιν προτροπής της δημοτικής αρχής τα μπικίνι σε όλο το νησί θα κυματίσουν μεσίστια...

ΥΓ: Κάντε έρωτα και όχι σοβαροφάνεια…  

2 σχόλια:

  1. ΑΝ ΒΓΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ολυμπιακός κατακτά το champions league...φυσικά αν θα βγει αυτό δεν θέλουμε τίποτε άλλο :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή