Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Καζαμίας 2014 (Μέρος 2ο: Ιούλης-Δεκέμβρης)

Ιούλης 2014:
Έπειτα από ένα μικροσεισμό, ένα βιβλίο πέφτει από την βιβλιοθήκη του και ανοίγει μπροστά σε έναν από τους δημοτικούς συμβούλου. Στην σελίδα γίνεται μια αναφορά στις ρωμαϊκές ιπποδρομίες και χρησιμοποιείται η γνωστή φράση «άρτος και θεάματα». Όταν την διαβάζει στο δημοτικό συμβούλιο πως από άρτο έχουν προσφέρει αρκετά και πως θα ήταν καλό να κάνουν μια εκδήλωση για να ενισχύσουν τα θεάματα. Έτσι διοργανώνεται το πρώτο φεστιβάλ μπικίνι στις παραλίες του νησιού. Οι διοργανωτές ξεχνούν να βάλουν περιορισμό στις συμμετοχές για ηλικία, βάρος και φύλο και πολλοί από τους λουόμενους βγάζουν τα μάτια τους με τα ίδια τους τα χέρια (όσοι είχαν χέρια γιατί τον Μάιο που προηγήθηκαν οι εκλογές δόθηκε η ευκαιρία για πολλοστή φορά σε αρκετούς να κόψουν και τα χέρια τους). Τον ίδιο μήνα ξεκινά η διανομή, με την βοήθεια της ιεράς μητρόπολης, μπύρας στους κατοίκους του νησιού, προσφορά μεγάλης ευεργέτιδας.

Αύγουστος 2014:
Κόσμος συρρέει στο νησί για τον Δεκαπενταύγουστο. Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες είναι "πάτα με να σε πατώ". Τα δωμάτια σε πληρότητα 100%. Οι καφετέριες διώχνουν κόσμο. Ο Άδωνις (που έχει φοβηθεί) στέλνει 15 γιατρούς. Η Δ.Ο.Υ. έχει ανοίξει πάλι και δίνει επιδόματα σε όλους τους πολίτες. Τα πλοία μειώνουν το εισιτήριο. Οι αγρότες απαλλάσσονται από το φόρο στα αγροτεμάχια. Άγγελοι έχουν κατέβει στον επίγειο παράδεισο, στα πανίερα χώματα και ψάλουν το «Δόξα εν υψίστοις».  Πρώην περιφερειακός σύμβουλος χτυπάει τατουάζ με τον πρώην περιφερειάρχη και την επιγραφή «Παντοτινά δικός σου» και βγαίνει στις παραλίες του νησιού.  

Σεπτέμβρης 2014:
Τα σχολεία ανοίγουν όλα και στην ετήσια κλήρωση δυο μαθητές από τον τόπο μας έχουν επιλεγεί για να σπουδάσουν ενώ από την σειρά της κλήρωσης ο ένας εκ των δύο είναι και πρώτος επιλαχών στο να εξασφαλίσει και δουλειά για 380 ευρώ αμέσως μετά τις σπουδές! Αυτό στέκεται σαν αφορμή για λαϊκό ξεφάντωμα. Όλες οι τράπεζες προσεγγίζουν τον τυχερό μαθητή για να του προσφέρουν προνομιακό λογαριασμό μισθοδοσίας. Στα Υστέρνια ξεκινούν της γιορτή του ανανά στα πλαίσια του προγράμματος «κάθε χωριό και μια γιορτή». Η συντονιστική επιτροπή της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ γιορτάζει για τα 41 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος και τα μέλη δίνουν την ευχή «να τα εκατοστίσει». Κάποιοι το παίρνουν στα σοβαρά.

Οκτώβρης 2014:
Ο υπουργός οικονομικών ξεκινά με νόμο αγώνες κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης στο νομό Κυκλάδων. Όσοι ασθενείς φτάνουν στο νοσοκομείο της Σύρου μόνοι τους παραλαμβάνουν τιμητική πλακέτα –διάκριση από τον ίδιο τον υπουργό. Η Τήνος, παρά ότι παίζει με πλεονέκτημα την απόσταση τερματίζει δεύτερη γιατί ακυρώθηκε γιαγιά που κουβαλούσε πάπια και θεωρήθηκε ότι αυτό της έδινε πλεονέκτημα στην κολύμβηση… Τον ίδιο μήνα, στεφάνι για την γιορτή της εθνικής επετείου πλην των λοιπών φορέων αποφασίζουν να καταθέσουν και η Φαίη με τον Γιώργο που τυχαία βρίσκονταν στο νησί. Κρατείται ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της τηλεοπτικής αποχαύνωσης. 

Νοέμβρης 2014:
Το μνημόνιο ακυρώνεται και στην θέση του υπογράφεται το σούπερ Κατερίνα με ξεκάθαρες πλέον αντιμνημονιακές αναφορές. Δύο από το σύνολο των άρθρων έχουν συνταχθεί από συντοπίτες μας (ή έτσι τους νιώθουμε): Το πρώτο που γίνεται και εξώφυλλο με τίτλο «πως ξεπέρασα την μιζέρια του μνημονίου που κατά λάθος ψήφισα στα εκλαμπρότατα χώματα της Τήνου» είναι γραμμένο από πετυχημένη επιχειρηματία του νησιού. Το δεύτερο άρθρο φέρει την υπογραφή του περισσότερο αντιμνημονιακού χεριού του πιο αντιμνημονιακού πολιτευτή που πέρασε από το νησί (αν και κακές γλώσσες λένε πως κάποιος κορυφαίος «σοσιαλιστής» νομικός έχει επέμβει στην σύνταξη του κειμένου) και έχει τίτλο «Άμα δε μου δώσει κανείς σημασία και με τις μηνύσεις θα πω του μητροπολίτη να σας κάνει ντα». Η ανάπτυξη είναι πια ορατή και στους πιο δύσπιστους. Οι εργολάβοι του νησιού ξεκινούν πάλι από εκεί που σταμάτησαν το χτίσιμο σε όλες τις πλαγιές του νησιού, δρόμοι χαράσσονται πάνω στις πλαγιές και γεωτρήσεις συνεχίζουν την «παραδοσιακή» μετατροπή του υδροφόρου σε γραβιέρα. Μέχρι και το Ξώμβουργο πήρε 1-2 μέτρα στο μπόι…

Δεκέμβρης 2014:
Η εικόνα της Παναγίας μετά από 162 χρόνια προσπαθεί να δραπετεύσει και πάλι από το τραπεζικό σύστημα. Για δεύτερη φορά αποτυγχάνει καθώς εντοπίζεται μέσα σε πετρόκτιστο κατ’κιό στα Έξω Μέρη. Οι άνθρωποι του ιδρύματος αναρωτιούνται για τον λόγο που η εικόνα εγκατέλειψε την πολυτέλεια για την απλότητα. Τελικά καταλήγουν πως είναι έργο αριστερών. Για τις γιορτές 2014-15 οι αρχές αποφασίζουν ο Άη Βασίλης να έρθει στην Τήνο με το ελικόπτερο του συμβολαίου με την ιδιωτική εταιρία. Έτσι κι αλλιώς για αρρώστια πρόκειται. Για την θέση του Άη Βασίλη προτείνεται ο αντιδήμαρχος που είχε απαχθεί από τους Ταράνδους τον Γενάρη λόγω προϋπηρεσίας σε σχετική θέση.


Υ.Γ. και ας γίνουμε κουραστικοί: Την ιστορία την γράφουν οι νικητές, την υστερία τα τσιράκια τους 

7 σχόλια:

  1. Δεν αφήνετε τους "Καζαμίες" και να ανασκουμπωθείτε να τρέξετε την Πρόσ(κ)ληση γιατί φοβάμαι πως θα έχουμε μια από τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιλάμε για τρελά κόμπλεξ ο αρθρογράφος.
    Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και που να μας γνωρίσεις και από κοντά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ψάχνω να βρω ποια είναι η πετυχημένη επιχειρηματίας του νησιού.
    Θ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Γιάννης Βιδάλης (Μπελεγρίνος)13 Ιανουαρίου 2014 στις 12:37 π.μ.

      "μπελεγρίνος" είναι και δεν είναι η σωστή απάντηση, εκτός και αν το Ξάνεμο το θεωρείς επιχείρηση. Και πάλι όμως δεν μου ανήκει 100%. Από τότε που το βάλαμε στο χρηματιστήριο πούλησα τις περισσότερες μετοχές που είχα στην κατοχή μου...

      ΥΓ: Μπορεί εγώ να γράφω εξυπνάδες αλλά υπάρχει πάντα ένας ανώνυμος με ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ...

      Διαγραφή