Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Η "υποτίμηση" των Ψυχών

του Πέτρου Κατσάκου

[...] Στα ακροσύνορα της Ε.Ε. δώδεκα ψυχές χάθηκαν στα νερά του Αιγαίου ανοίγοντας έναν δημόσιο κύκλο συζητήσεων και αναζήτησης ευθυνών για το τραγικό περιστατικό. «Οι 12 αυτοί θάνατοι οφείλονται στην απάνθρωπη λογική της μεταναστευτικής πολιτικής, που έχουν αποφασίσει οι ηγέτες της Ευρώπης» τόνισε η Ιερά Σύνοδος Καθολικής Ιεραρχίας Ελλάδος επισημαίνοντας ότι «η επικίνδυνη τακτική των άτυπων επαναπροωθήσεων, που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των προσφύγων και παραβιάζουν τη διεθνή νομιμότητα, φαίνεται ότι είναι η λύση που έχει επιλεγεί από τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου για να ελεγχθεί η παράνομη μετανάστευση, παρ' όλο που δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος για να φύγει κάποιος από εμπόλεμες περιοχές όπως το Αφγανιστάν και η Συρία».
Όσο για την Εκκλησία της Ελλάδος και τους συνήθως λαλίστατους ιεράρχες της, αυτοί επέλεξαν τον δρόμο της σιωπής δίχως να αρθρώσουν λέξη για το ναυάγιο και τις ψυχές που χάθηκαν. «Προφανώς» ήταν απασχολημένοι με το σχέδιο (fast track) για να αξιοποιηθούν άμεσα τα ακίνητα της Εκκλησίας, όπως διαβάσαμε στον κυριακάτικο Τύπο.
πηγή: Αυγή 

7 σχόλια:

  1. [...] Με σύνθημα «Δεν είμαστε εμείς επικίνδυνοι, η ζωή μας είναι σε κίνδυνο» διαδηλώνουν κάθε πρωί στο κέντρο των Βρυξελλών. Στο πλευρό τους μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί αντιρατσιστικές οργανώσεις και μεταναστευτικές κοινότητες καθώς και ένας ανέλπιστος σύμμαχος. Και ο σύμμαχος αυτός δεν ήταν άλλος από την Καθολική Εκκλησία του Βελγίου, που άνοιξε τις πόρτες ενός ναού για να φιλοξενήσει και να δώσει στέγη σε 200 απελπισμένες ψυχές. Από το πρωί της 23ης Ιανουαρίου ο χριστιανικός ναός της Beguinage έγινε το προσωρινό καταφύγιο των μουσουλμάνων προσφύγων από το Αφγανιστάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΟ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΟ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ Η 5η ΦΑΛΑΓΓΑ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΙΣΜΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τις προσεχείς μέρες οι συντάκτες του ξάνεμου θα φιλοξενήσουν και θα κοιμήσουν αγκαλιά με τα παιδιά τους τους επόμενους λαθρομετανάστες που θα έρθουν εκπαιδευτική εκδρομή στην Ελλάδα.
    Μία πράξη ανθρωπιάς και αλτρουισμού που κανένας άλλος χριστιανός δεν μπορεί να προσφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και να σκεφτεί κανείς πως ο Δαρβίνος χρειάστηκε ολόκληρο ταξίδι στα Γκαλαμπάγκος στον Ειρηνικό για να γράψει ότι ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο, αν ερχόντανε 2014 κατά Ελλάδα μεριά θα έφτανε λανθασμένα στο συμπέρασμα ότι κατάγεται από την μαϊμού την ξυρισμένη...

      Διαγραφή
    2. Γιατί "αγαπητέ" ανώνυμε των 11:23 είναι λογικό η εναλλακτική επιλογή του κοιμόμαστε αγκαλιά μαζί τους είναι τους πνίγουμε στην θάλασσα... ΝΤΡΟΠΗ

      Διαγραφή
  4. ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΠΩΣ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΝΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ !ΜΠΡΑΒΟ ΤΕΤΟΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΝΤΡΟΠΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ντροπή σε όλους μας μα πιο πολύ σε εκείνους.
    Τρολλάρει και ο Νότης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή