Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Ψηφίζουμε και ηλεκτρονικά.

Ακύρωση των σχεδίων για γιγαντιαία Αιολικά Πάρκα στα νησιά Άνδρο, Τήνο, Πάρο, Νάξο

This petition is awaiting approval by the Avaaz Community
Ακύρωση των σχεδίων για γιγαντιαία Αιολικά Πάρκα στα νησιά Άνδρο, Τήνο, Πάρο, Νάξο

Ψηφίζουμε ηλεκτρονικά εδώ

Why this is important

Οι τοπικές κοινωνίες, οι δήμοι και η διοικητική μας περιφέρεια, αγωνιζόμαστε ενάντια στην υλοποίηση του βιομηχανικού αυτού έργου διότι:

1. Ανατρέπει την φέρουσα ικανότητα των νησιών μας.

2. Ακυρώνει τα ήπια αιγαιοπελαγίτικα χαρακτηριστικά.

3. Υποβαθμίζει ανεπανόρθωτα το αναγνωρισμένο διεθνώς νησιωτικό φυσικό μας περιβάλλον.

4. Τσιμεντοποιεί τεράστιες εκτάσεις γης καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον και την βιοποικιλότητα χωρίς αναστροφή και δυνατότητα αποκατάστασης.

5. Παραβιάζει την καταγεγραμμένη από αιώνες πολιτιστική μας παράδοση και πολιτισμό, επιβάλλοντας νέους βιομηχανικούς όρους διαβίωσής μας.

6. Πλήττει την τοπική οικονομία, ακυρώνοντας τους όρους νησιώτικης ανάπτυξης.

7. Διαμορφώνει μεταναστευτικές συνθήκες των οικογενειών μας εξαιτίας του επαναπροσδιορισμού των νέων συνθηκών της λειτουργίας και βιωσιμότητας των επιχειρήσεών μας, αλλά και της απασχόλησης των οικογενειών μας.

8. Απαξιώνει τις αξίες της γης και των ακινήτων μας.

9. Επιφέρει θανάσιμο πλήγμα στον τουρισμό μας και στην οικονομία που στηρίζεται σε αυτόν και στην οποία επενδύουμε χρόνια καθημερινά.

10. Αντιστρατεύεται την αρχή της βιώσιμης ανάπτυξης (κοινωνία – περιβάλλον – ανάπτυξη) προς όφελος του επενδυτικού και επιχειρηματικού και μόνο κέρδους.

2 σχόλια:

  1. ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΣ; ΟΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣΑΜΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΑΧΑΜΟΥ ΠΡΟΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ; ΚΥΒΕΡΝΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ; ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙ ΑΥΤΕΣ Ο ΔΗΜΟΣ; ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ; ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΕΒΓΑΛΑΝ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ; ΓΙΑΤΙ, ΖΑΒΟΝΤΙΝΙΑΚΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙ ΣτΕ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΑΠΡΟΘΥΜΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτσε να δεις στα εγκαίνια του κλειστού όταν θα έρθουν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι λοιποί πολιτικάντζες κάτι γλώσσες που θα βγάλουν πάλι ένθεν και ένθεν και για προσκυνήσουν τους προδότες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή