Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Κραυγή απόγνωσης από τους σπουδαστές της σχολής Καλών τεχνών του Πύργου.

Κραυγή απόγνωσης από τους σπουδαστές του Προπαρασκευαστικού και επαγγελματικού σχολείου Καλών τεχνών Πανόρμου Τήνου για την κατάσταση που επικρατεί στην σχολή και την διαφαινόμενη πλήρωση της χηρεύουσας θέσης του  διευθυντή της. Η μοναδική σχολή μαρμαροτεχνίας (όπως είναι περισσότερο γνωστή η συγκεκριμένη σχολή) στερείται καθηγητή γλύπτη. Και σαν μην έφτανε αυτό, η προκήρυξη ζητάει απαραίτητο προσόν για την κάλυψη του διευθυντή πτυχίο της ΑΣΚΤ χωρίς να διευκρινίζει αν πρόκειται για ζωγράφο ή γλύπτη.
Όμως, βοά η κοινωνία του Πύργου και του Πανόρμου ότι η προκήρυξη είναι φωτογραφική καθ΄υπαγόρευση  γνωστών κύκλων για την πρόσληψη συγκεκριμένου ατόμου.   

 Δείτε εδώ την επιστολή που έστειλαν στους αρμόδιους φορείς . 

10 σχόλια:

  1. επειδή μας έχετε κουράσει με τους φτηνούς λαϊκισμούς και εντυπωσιασμούς (δυστυχώς τόσο ίδιους με όλων των άλλων τελικά!) ξεχνάτε ηθελημένα να αναφέρετε ότι η προκήρυξη ζητάει πτυχίο ΑΣΚΤ η Αρχιτέκτονα ΕΜΠ όπως λέει ο ιδρυτικός κανονισμός της σχολής όπως πληροφορήθηκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ακριβώς διάβασες που σε κάνει να εξοργίζεσαι τόσο; Γιατί αισθάνεσαι ότι θίγεσαι ή σε προσβάλει το κείμενο; Γιατί πίσω από το σχόλιό σου κρύβεται πόθος να μας αποδείξεις πόσο ίδιοι είμαστε με τους άλλους; Ή μήπως δεν διάβασες την επιστολή των σπουδαστών στην σχολή που ομόφωνα θέτουν το ερώτημα που μεταφέρουμε; Έτσι ορίζεται ο λαϊκισμός; Και τότε το ανώνυμο σχόλιο που μοναδικό στόχο έχει τον αποπροσανατολισμό από το αίτημα των σπουδαστών της σχολής πως ορίζεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς τα παιδιά ανά τους αιώνες είχαν το θάρρος πάντα να είναι τα μόνα που μιλάνε επώνυμα!
    Ελπίζω να καταλάβουν ότι την ανώνυμη "κοινωνία που βοά" όπως λέτε, το τελευταίο που την νοιάζει είναι το μέλλον, το συμφέρον και οι στόχοι τους.
    Είμαι αυθόρμητη και νοήμων γιαυτό ασχολήθηκα!
    Οι "κραυγές απόγνωσης" και λαϊκισμού τέτοιων τίτλων ήταν πάντα καταστροφικές αλλά ο λαός και τα παιδιά του θέλω να πιστεύω είναι πάντα σοφά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ομολογουμένως πολύ πετυχημένη αναδίπλωση, όχι όμως και πειστική! Το πρώτο σχόλιο αμφισβητεί το περιεχόμενο της ανάρτησης, στο δεύτερο μετασχηματίζεται σε μομφή προς τον τρόπο παρουσίασης της είδησης.

      Επίσης άστοχο το σχόλιο της περί ανωνυμίας. Το ιστολόγιο έχει διαχειριστές με γνωστή ταυτότητα. Το να υπονοείτε πως κρυβόμαστε πίσω από το σχόλιο προκειμένου αυτό να στραφεί προς κάποιο συγκεκριμένο υποκείμενο ή ορισμένες πρακτικές είναι συμπερασματικά επίσης άστοχο.

      Εντυπωσιακό ακόμη που εσείς νομιμοποιείτε τον εαυτό σας να μιλά εκ μέρους του "λαού ή των παιδιών" ενώ εμείς όχι εκ μέρους μιας μικρής τοπικής κοινωνίας!

      Εφόσον μοιάζει όμως τελικά να συμφωνείτε με την ουσία της ανάρτησης, προτείνω να μας ζητήσετε να αλλάξουμε τον τίτλο που σας φαίνεται "υπερβολικός" ή "στομφώδης" και παράλληλα να δεχτείτε ότι στο ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ η κοινωνία που "αδιαφορεί στην πραγματικότητα για το μέλλον και νοιάζεται μόνο για το δικό της συμφέρον και με τους δικούς της στόχους" έστω παρουσιάζει ένα πραγματικό πρόβλημα. Εκτός αν η αδιαφορία είναι περισσότερο έντιμη για σας. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα συμφωνήσετε ότι απλά μιλάτε προσχηματικά...

      Σας θυμίζω βέβαια πως η καπηλεία της ελληνικής γλώσσας για όλα αυτά τα χρόνια της ισοπέδωσης των πάντων δεν μπορεί για μας να συνεπάγεται αυτόματα και απαξίωσή της... Οι λέξεις και οι φράσεις δεν συνδέονται με υπέρτιτλους σε φυλλάδες περασμένων χρόνων αλλά με την σημασία τους...

      Διαγραφή
  4. ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΚΟΜΗ ΘΕΣΗ.

    ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εγω θελω να ανω μια προταση με καλη προθεση στους διαχειριστες
    ξερουμε τι συμβαινει γυρω μας και ειδικα στην μικρη μας κοινωνια που το εχει τουμπανο ενω ορισμενοι κρυφο καμαρι
    μην αποσπαστε και μην χανετε ουτε λεπτο
    αυτο που βλεπουμε στην δημοτικη κινηση να συμβαινει ειναι πρωτογνωρο και αξιζει να προχωρησει με ολες σας τις δυναμεις
    τα αλλα ειναι απλα τα αποτελεσματα της εντυπωσης που εχουν ορισμενοι για το κρατος ιδιοκτησια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΘΕΛΕΙ ΓΛΥΠΤΗ ΟΧΙ ΤΟ ΜΕΣΟΝ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΠΟΥ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχει και καλιτεχνικό επίθετο ο νεαρός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιατί, ωρέ αδέρφια, παραμένετε ΑΝΩΝΥΜΟΙ;
    Και καλά εκείνοι που συμφωνούν με την ανάρτηση.

    Αλλά, εκείνοι ή σωστότερα εκείνη που διαφωνεί, τί φοβάται; Μην της κόψουν την καλημέρα οι Ξανεμίτες; Πιθανότατα, δεν την ξέρουν καν.
    Άρα, ο εντυπωσιασμός από ποιόν επιδιώκεται;
    Τί σημαίνει "μας έχετε κουράσει";
    Μάλλον σημαίνει, "μιλάτε πολύ και τα βγάζετε στην φόρα".

    Άρα, θα περιέγραφα μια ντόπια συστημική φιγούρα στρογγυλοβολεμένης, με υψωμένο δάχτυλο προς όλους όσους δεν ανήκουν στα συμφέροντά της, για να μην πω στους κύκλους της, γιατί οι κύκλοι περιγράφονται από συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οφείλουμε να διαφωνούμε, να χτίσουμε λόγο και αντίλογο, να συνθέσουμε... επιμένουμε όμως πως αυτό θα πρέπει να γίνεται επώνυμα και ο καθένας με το θάρρος της γνώμης του
      Συμφωνώ σε αυτό το κομμάτι απόλυτα Όφιε

      Διαγραφή