Σχετικά

Εναλλακτική κίνηση για την Τήνο, εκτεθειμένη σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατή από όλους

Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

Κοινό Τηνίων: απάντηση στην ερώτηση αναγνώστη

Η δημοτική κίνηση "κοινό Τηνίων" απάντα στην ερώτηση που τέθηκε στο ιστολόγιο "Τήνος Today" από αναγνώστη της με τίτλο:"Βοηθήστε με να ψηφίσω"

"Για τους δύο νέους συνδυασμούς θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζω τι θα κάνετε διαφορετικά από τους υπάρχοντες συνδυασμούς και γιατί η δική σας προσέγγιση είναι συγκριτικά καλύτερη για τους Τήνιους;" 
Μ.Δ.Που διαφέρουμε:
 
Δεν στομφάζουμε πως αγαπάμε τον τόπο μας. Τον αγαπάμε όσο ο καθένας που στοιχειωδώς αντιλαμβάνεται πως το οφείλει στον εαυτό του, στην επόμενη και κάθε επόμενη γενιά.
 
Δεν βλέπουμε τις εκλογές σαν λευκή επιταγή που εξοφλείται από τον «νικητή» για τέσσερα-πέντε χρόνια. Ο καθένας μας έχει να προσφέρει από την εμπειρία του, τις γνώσεις τους, τις ιδέες του κάθε μέρα της θητείας.
 
Δεν ερχόμαστε να σας πούμε τι να ψηφίσετε. Ερχόμαστε να σας ζητήσουμε να αφήσετε την λογική ανάθεσης και να έρθετε μαζί μας να αναλάβουμε όλοι μαζί τις τύχες μας.
 
Δεν εξαγγέλλουμε πολυδάπανα έργα ή εντυπωσιακές εκδηλώσεις. Ζητάμε την συμβολή όλων σε μία προσπάθεια διαρκούς βελτίωσης της ποιότητας ζωής μας στον τόπο μας.
 
Δεν ανταλλάσσουμε δελτία τύπου για το ποιος έχει κάνει τα περισσότερα έργο. Ο δήμος δεν είναι ενοικιαζόμενο και το δημόσιο χρήμα ανήκει σε όλους μας. Πρέπει να το συνδιαχειριστούμε εξαντλώντας κάθε προοπτική και πάντα με άξονα το συλλογικό όφελος.
 
Δεν θεωρούμε την συμμετοχή στα κοινά προνόμιο. Αντιθέτως ηθική υποχρέωση.
 
Δεν έχουμε αρχηγό. Είμαστε όλοι ίσοι.
 
Δεν έχουμε γραμμή. Είμαστε όλοι διαφορετικοί.
 
Δεν σας αντιμετωπίζουμε ως κοινό σε μια παράσταση. Το έργο έχει ανέβει πάλι. Είμαστε ΚΟΙΝΟ όλοι μαζί στην σκηνή του νησιού μας!

 

Τι διαφορετικό προτείνουμε:
 
Τέλος στην θητεία διαχείριση: Δουλεύουμε ήδη στο πρόγραμμά μας που δημόσια διαμορφώνουμε χωρίς αποκλεισμούς για νέες ιδέες.
 
Θέτουμε με αυτό το πρόγραμμα ως κύριο στόχο την δημιουργία θέσεων εργασίας για όλους μέσω της επέκτασης του τουριστικού προϊόντος και αλλαγών στην παραγωγή και την προώθηση των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων.
 
Επεκτείνουμε τις δομές αλληλεγγύης με την βοήθεια όλων για όλους.
 
Διεκδικούμε όλοι μαζί την αναγνώριση της νησιωτικότητας στις παροχές όσο και στην οικονομία.
 
Αναζητούμε λύσεις, προκρίνουμε τις λύσεις που συναποφασίζουμε.
 
Προστατεύουμε τον τόπο μας. Αναδεικνύουμε τον τόπο μας. Ζούμε από τον τόπο μας.

2 σχόλια:

 1. ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΕΔΩ ?ΤΙ ΛΕΤΕ ??. ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΙ ΛΕΤΕ ??ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ??ΑΚΟΥΜΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Διαβάζουμε από την πρόσ(κ)ληση που απεύθυνε το Ξάνεμο στις 17 Νοέμβρη (http://xanemo.blogspot.gr/2013/11/blog-post_5584.html)και από την οποία προήλθε η δημοτική κίνηση "κοινο Τηνίων": "Ειδικότερα η τοπική αυτοδιοίκηση πληρώνει τις πολιτικές των μνημονίων και των επιταγών της τρόικας περιορίζοντας συνεχώς το κοινωνικό της έργο, συρρικνώνοντας τις υπηρεσίες της, περικόπτοντας δραματικά τα έσοδά της αποστερούμενη πόρων και χρηματοδότησης, μειώνοντας σημαντικά το προσωπικό της. Μετατρέπεται έτσι σταδιακά σε ένα απόλυτο εξαρτώμενο από τον κρατικό μηχανισμό διοικητικό εργαλείο με περιορισμένες δυνατότητες. Σήμερα ο κίνδυνος δεν είναι αυτός μιας «καχεκτικής» αυτοδιοίκησης, αλλά μια «κλινικά νεκρής» αυτοδιοίκησης.

   Επομένως, οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, πέραν της γενικότερης πολιτικής σημασίας που έχουν, θέτουν το ξεκάθαρο δίλημμα: Η αυτοδιοίκηση ή θα συνεχίσει να λειτουργεί στο σημερινό καλλικρατικό-μνημονιακό πλαίσιο ή θα μετασχηματιστεί σε αποκεντρωμένη δημοκρατική εξουσία με λαϊκή συμμετοχή, διαφάνεια και αξιοκρατία, στήριγμα του κοινωνικού κράτους και φορέα παραγωγικής, κοινωνικής και οικολογικής ανασυγκρότησης της χώρας.".

   Διαγραφή