Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Δράση Πολιτών Τήνου:Ο φασισμός φαλτσάρει…εμείς τραγουδάμε...και παίζουμε...


Ανοικτή συναυλία από την Δράση Πολιτών Τήνου την Παρασκευή 25 Ιουλίου στις 20.30 και "Μικρές σκηνές καθημερινής βίας" το Σάββατο 26 Ιουλίου στις 20.30  στην πλατεία του Πύργου.
Αλιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Sount Esk, και 15 μουσικοί και σχήματα και η ακτιβίστικη ομάδα"Θέατρο του Καταπιεσμένου στο 2ο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ. 

Θα αναχωρήσει δρομολόγιο του ΚΤΕΛ(και τις δυο μέρες) από την αφετηρία στις 20.00 με επιστροφή μετά το τέλος των εκδηλώσεων. 

 Ο φασισμός φαλτσάρει…
Η «οικονομική κρίση» των τελευταίων ετών έγινε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για το καπιταλιστικό σύστημα να καταφέρει όλα αυτά που εγγενώς επιδιώκει:  την συντριβή των εργασιακών κεκτημένων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων με αποτέλεσμα τη βίαιη φτωχοποίηση του μεγαλύτερου μέρους της Ελληνικής κοινωνίας προς όφελος των λίγων.
Τα μέσα που χρησιμοποιούνται προς αυτή την κατεύθυνση είναι γνωστά και  ιστορικά δοκιμασμένα:  παραπληροφόρηση και προπαγάνδα από τα μεγάλα ΜΜΕ, καταστολή και τρομοκράτηση του λαού (επιτάξεις απεργών, προσαγωγές), κοινωνικός αυτοματισμός .
Σύμμαχος των κρατούντων στην επιβολή των παραπάνω ήταν πάντα οι διάφορες φασιστικές και ναζιστικές οργανώσεις που σε περιόδους κρίσης βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στην εξαθλίωση των ανθρώπων για να δηλητηριάσουν την κοινωνία με τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές τους ιδέες .
Ταυτόχρονα διασπούν την ενότητα του λαού (εργαζομένων και ανέργων), χωρίζοντάς τους σε Έλληνες και ξένους, με φασιστικές ανοησίες  «περί καθαρότητας του αίματος» και λαϊκίστικες κορώνες για την ανεργία ρίχνοντας  την ευθύνη για αυτήν στους μετανάστες και όχι στην οικονομική ελίτ που κλείνει εργοστάσια  και απολύει μαζικά και στις πολιτικές των κυβερνήσεων που έχουν φέρει τους εργαζόμενους  και τους άνεργους στα όρια της πείνας.
Οι φασίστες, όσα ελληνικά σημαιάκια κι αν κουνάνε, ήταν και είναι οι πρώτοι υπηρέτες των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε ενάμιση χρόνο, η ΧΑ έχει κάνει 140 ερωτήσεις στη Βουλή  για τα συμφέροντα  των εφοπλιστών και των ναυτιλιακών εταιρειών .

Απέναντι σε όλα αυτά έχουμε χρέος με όσα μέσα διαθέτουμε, να εξοπλιστούμε ενάντια στη μισαλλοδοξία, το ρατσισμό και το φασισμό. Να αγωνιστούμε για μια κοινωνία με ελευθερίες, δίκαιη και πραγματικά δημοκρατική, που θα αποδέχεται και θα τους στηρίζει όλους  χωρίς διακρίσεις καταγωγής, χρώματος και θρησκείας, σεβόμενη τη διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου.
Γιατί ο φασισμός δεν έχει ανάγκη τη σβάστικα για να εδραιωθεί. Και ο πιο εύκολος τρόπος για να επικρατήσει είναι η σιωπή και η αδιαφορία των πολιτών.
Ο φασισμός φαλτσάρει, δεν έχει χρώματα και δεν τραγουδάει. Ο φασισμός δεν είναι εγγενές στοιχείο του ανθρώπου αλλά γεννάται κάτω από συγκεκριμένες κοινωνικές συνθήκες και προωθείται  για συγκεκριμένους σκοπούς.
 Οι λέξεις, οι νότες, ο χορός και τα χρώματα είναι τα δικά μας όπλα. Ας τα ενώσουμε ενάντια στον φόβο και την απάθεια.  Ας τα ενώσουμε στο όραμά μας ενάντια στην ξενοφοβία και τη βαρβαρότητα.



                                                                                                  

10 σχόλια:

  1. " Οι λέξεις, οι νότες, ο χορός και τα χρώματα είναι τα δικά μας όπλα. Ας τα ενώσουμε ενάντια στον φόβο και την απάθεια. Ας τα ενώσουμε στο όραμά μας ενάντια στην ξενοφοβία και τη βαρβαρότητα."
    ΧΛΙΑΡΕΣ σαχλαμάρες για να "ΦΑΙΝΟΜΑΣΤΕ", ότι κάτι κάνουμε.....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και το παραμύθι (εκδήλωση) θα τελειώσει:Και ζήσατε εσείς καλά και εμείς καλλίτερα.
    Χαίρομαι τα οργισμένα νιάτα που ξέρουν να τραγουδούν και να ζωγραφίζουν χορεύοντας τον χορό του οράματος της καλοπέρασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ομολογώ στους αναγνώστες πως μπήκα στον πειρασμό να σβήσω τα παραπάνω σχόλια. Όχι για λόγους λογοκρισίας. Οι αναγνώστες του Ξάνεμου γνωρίζουν ότι μπορούν να γράψουν ελεύθερα σε αυτό το ιστολόγιο. Για λόγους αισθητικής πριν απ' όλα. Επιπλέον γιατί για άλλη μια φορά πετάμε την μπάλα στην εξέδρα όταν απ' άκρη σ' άκρη στο γήπεδο της πατρίδας μας προελαύνει ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ... για κάποιους βέβαια αυτά είναι σαχλαμάρες... Ή απλά είναι η ολιγωρία που εξελίσσεται σε νιρβάνα! Ακόμη-ακόμη και για τον ίδιο τον σχολιαστή που γράφει χωρίς μέτρο. Τελικά ίσως είναι καλύτερο να μένουν εδώ: ως παράδειγμα αμετροέπειας! Άλλωστε σαν γένος συνηθίζουμε να φτιάχνουμε μνημεία για ότι ένδοξο μας λείπει. Ας μένουν οι παραπάνω λέξεις μνημείο στον άγνωστο πλανεμένο που θεωρεί πως όπως και τόσα άλλα, και το πρόβλημα του φασισμού είναι ανύπαρκτο... Δεν χαίρεσαι με τα "οργισμένα νιάτα" αγαπητέ σχολιαστή. Χαίρεσαι με την βεβαιότητα ότι η ιστορία γεννιέται, συμπυκνώνεται και τελειώνει στην δική σου γενιά...
    Πριν οποιαδήποτε οργισμένη απάντηση, περιμένουμε μια αυτοκριτική, όχι για το παραμύθι που τέλειωσε, αλλά για εκείνο που οι πρωταγωνιστές του αρνούνται να ξυπνήσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλλον με παρερμηνεύσατε σκόπιμα για να αποφύγετε την ουσία.
    Τολμά κάποιος από σας να παρουσιάσει από όποιο βήμα τις καταστρεπτικές συνέπειες του φασισμού;;Με τραγούδια και καλοπέραση δεν καταπολεμάτε την ουσία,απλά συντελείτε στην απάθεια, "εν χορδαίς και οργάνοις"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε Γιώργο, απόψε οι "χλιαρές σαχλαμάρες" περιλαμβάνουν την διαδραστική θεατρική παράσταση "Μικρές σκηνές καθημερινής βίας" από την ακτιβίστικη ομάδα "Θέατρο του Καταπιεσμένου".

    Είσαι προσωπικός μου καλεσμένος να έρθεις να τους παρακολουθήσεις, να προβληματιστείς και στην συνέχεια αν επιμένεις στην άποψή σου πέρι "συντέλειας στην απάθεια" να το συζητήσεις με αυτά τα παιδιά που προτιμούν να δημιουργούν και να παρουσιάζουν την δουλειά τους αφιλοκερδώς αντί να κάνουν απαθείς τις διακοπές τους σε οργανωμένες παραλίες πληρώνοντας για αυτά που η αγαπημένη σου φύση προσφέρει δωρεάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς όσοι έγραψαν/μελοποίησαν/τραγούδησαν εναντίον του φασισμού το έκαναν για καλοπέραση και απλά ενίσχυσαν την απάθεια (σύμφωνα με τον κ. Σανταμούρη).
      Κάπου εδώ ακούς τα κόκκαλα των πχ Ξυλούρη, Ρίτσου, Ελύτη, Καββαδία, Σεφέρη, Μπρεχτ κ.α. να τρίζουν.

      Πέτρο, δεν αξίζει να απαντάς σοβαρά σε αισχρές ανοησίες.

      Διαγραφή
  6. Αυτοί που θάρθουν να παρακολουθήσουν,αλλά και σείς,είστε φασίστες ή φίλα προσκείμενοι;;
    Προφανώς ΟΧΙ.Προς τι λοιπόν οι εκδηλώσεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Φαραντούρη στον Αρνάδο είναι πιο ροκ και πιο ριζοσπαστική απο εσάς..ο αντιφασισμός είναι παιδεία και όχι εκδηλώσεις χαζοαριστερίλας βουτυρομπεμπέδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η αρχή του φασισμού είναι να ευνοείς 15 ανθρώπους στο νησί επί 4 χρόνια, να κάνεις την πάπια και βέβαια να σε ενοχλεί που κάποιοι νέοι άνθρωποι ασχολούνται με κάτι διαφορετικό από μπαρ και γήπεδο. Κάντε στην άκρη για τα νέα παιδιά και πήγαιντε στη ροκ Φαραντούρη να θυμηθείτε πως ξεκινήσατε ως γενιά και που καταλήξατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κ. Σανταμουρη κριμα που δεν ζουσατε να πειτε στον Μπρεχτ πως τζαμπα γραφει μιας και μονο οι αντιφασιστες θα τον διαβαζουν.

    Το δε σχολιο για τη super Φαραντουρη ειναι ολα τα λεφτα απο μονο του.

    Ουτε ιχνος ντροπης λοιπον..

    υγ: κ επιπλεον μιλαν για ροκ κ ριζοσπαστισμο οι δειλοι που κρυβονται πισω απ το "ανωνυμος" ;-) Τι αλλο θα δουν τα ματια μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή