Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Ο Πολυκανδριώτης παίζει με την δημοκρατία.



Διαβάσαμε στο site της Μητρόπολης Σύρου για την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στο Τατόι στους τάφους των Γλύξμπουργκ, τους οποίους στο δημοσίευμα χαρακτηρίζονται "βασιλείς". Μετά τις τιμές που έκανε στον ιεροεξεταστή της Μακρονήσου "Άγιο Πρεβέζης"  Στυλιανό Κορνάρο, ο Πολυκανδριώτης  προκαλεί τα δημοκρατικά αισθήματα του κόσμου. Δυστυχώς γι αυτόν δεν τον σώζουν ούτε οι "βασιλείς" ούτε οι φαρισαίοι. Ούτε Μιχαλόπουλοι,, ούτε Μητσοτάκηδες.

ΥΓ: Να τα βλέπεται αυτά εκεί στην κυβέρνηση και στο ΣΥΡΙΖΑ




6 σχόλια:

  1. Παίζει ρόλο η σημειολογία στη θρησκευτική πίστη και στην εν γένει κοινωνική ζωή ενός τόπου;
    Αν λοιπόν θέλουμε να κάνουμε τους ορθούς (ακέραιους) στο λόγο, στις πράξεις και στις σκέψεις μας, καλύτερα είναι να φύγει από το κάδρο της αντιπαράθεσης, η εν λόγω ανάρτηση του "Ξάνεμου".
    1. Η εικόνα της Μεγαλόχαρης κοσμείται από βασιλικά αφιερώματα.
    2. Δυό φορές μετακινήθηκε από την Τήνο, για να πάει στο Τατόι, προς χάρη της υγείας των βασιλιάδων Κωνσταντίνου του Α' και Παύλου.
    3. Ο φιλοβασιλικός, φιλοναζιστής, υπουργός των κατοχικών δυνάμεων Νικόλαος Λούβαρης, αυτός που παθιάστηκε η Ελλάδα να γίνει η κολλητή του Χίτλερ, αντί λοιπόν ν' αποτελεί ντροπή για το νησί μας, εν τούτοις έγινε και Ακαδημαϊκός και η προτομή του μάλιστα βρίσκεται έξω από το Γυμνάσιο του νησιού κι ανάθεμα κάποιος νέος να ξέρει τι έκανε τούτος στην πολιτική του καριέρα.
    Αυτά λοιπόν και μερικά άλλα δείχνουν ότι το προπαγανδιστικό μπαλάκι των φιλοβασιλικών αισθημάτων δεν πρέπει να "λούζει" μόνο τον Πολυκανδριώτη, επειδή μας βολεύουν οι κινήσεις του στο νυν υπέρ πάντων αγώνα μας, για την επανάκτηση της κυριαρχίας μας επί του ΠIIET.
    Γιατί όλοι εκείνοι οι τωρινοί, που υπερασπίζονται μέχρι κεραίας, τις αρχές των κτητόρων της εκκλησίας της Μεγαλόχαρης, θα πρέπει να θυμούνται ότι όλους εκείνους που μνημονεύουν και πίνουν "αγιασμό" στ' όνομά τους, ήταν μέχρι τα μπούνια φιλοβασιλικοί.
    Άρα αν θέλουμε να κάνουμε αντιπολίτευση κι αντίσταση, ας βρούμε άλλες δικαιολογίες, ορθολογικότερες, που να συμβαδίζουν με τις κοινωνικές αξίες που πρεσβεύουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. λαγός τη φτέρη έσειε κακό της κεφαλής του...
    ο δωρόθεος την παρακουναέι ην φτέρη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απολείπειν ο θεός δωρόθεον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. στις 25 Μαρτίου καλεσμένος του Δωρόθεου ο Θεόκλητος Κουμαριανός δεσπότης που καθαιρέθηκε από την Μητρόπολή του λογω ομοφυλοφιλίας.Δεν είναι ο μόνος από τους δεσποτάδες. .Οι μισοί από αυτούς, σύμφωνα με τον Λιάγκα φωνάζουν τους άλλους μισούς με γυναικεία ονόματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο άλλος δςσποτης που εικονίζεται στην φωτογραφία είναι και αυτός στο κλάμπ....με αποδεικτικές φωτογραφίες θεάται στην Μύκονο να τριγυρίζει σε διακοπές με σορτσάκι...άντε βγάλε άκρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αν είναι όπως τα λέει ο Λιάγκας, οι μισοί δεσποτάδες αν είναι αδελφές τότε ο πολυκανδρίώτης είναι σίγουρα αρχιεπίσκοπος. Όταν κάποτε εκλέχτηκε αδελφή αρχιεπίσκοπος,το πλήθος φώναζε θέλουμε άντρα αρχιεπίσκοπο. Βγαίνει ο νεοεκλεγείς στο μπαλκόνι και απευθυνομενος στον κόσμο λέει και γώ αντρα θέλω,

    ΑπάντησηΔιαγραφή