Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Το μεσαίο δάκτυλο του χεριού...και της αξιοπρέπειας

Είναι αποδεδειγμένο ότι τα εργολαβικά-μνημονιακά κανάλια με τους "έγκριτους"δημοσιογράφους κάνουν ότι είναι δυνατόν για την συνέχιση και διαιώνιση του καταστροφικού έργου που τα τελευταία χρόνια παίζεται στις πλάτες των λαών του ευρωπαικού νότου και φυσικά και στην δική μας σκορπώντας μια σκοταδιστική ομίχλη στην καθημερινοτητά μας.
Με την δυο μηνών κυβέρνηση του σύριζα η καθημερινότητα αυτή αποκτά ενδιαφέρον και με την παρουσία του υπουργού μας των Οικονομικών διακαναλικά τόσο στην ελληνική τηλεόραση των κατεστημένων μηντιαρχών, όσο και στα ευρωπαικά διαπλεκόμενα και μη κανάλια.Όπου και να γυρίσεις, όποια ώρα και να ανοίξεις την τηλεόραση, να σου ο Γιάννης Βαρουφάκης συνδεδεμένος είτε στο BBC είτε στο CNN,να περπατά κορδωμένος με τα χέρια στις τσέπες "σπάζοντας"επιμελώς τη μέση του, είτε εμφανιζόμενος στο οποιοδήποτε περιοδικό να δίνει συνεντεύξεις, να χαμογελά, να απασχολεί διαρκώς την διεθνή κοινή γνώμη, για την προσπάθεια που κάνει να θυμίζει σε τι κατάσταση βρισκόταν ο ελληνικός λαός πέρυσι τέτοια εποχή  παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο ως «καρπαζοεισπράκτορας»αλλά και ως τα καλά και υπάκουα δουλικά των Εταίρων της Ενωμένης εταίρας.Μόνο στην τρίτη σελίδα της αγγλικής THE SUN ανάμεσα στα χυμώδη κορίτσια με τα αβυσσαλέα ντεκολτέ και τα λάγνα γεμάτα υποσχέσεις βλέματα δεν έχουμε δει τον δικό μας πια άνθρωπο που συντροφεύει την καθημερινότητα μας. Κι αυτός όμως ... υπόσχεται ...μέσα από τον δίκαιο και μαζί έντιμο πάνω από όλα αγώνα του στα γιουρογκρούπ.Ο καθόλα  "νάρκισσος "καθώς και εξαντρίκ υπουργός των Οικονομικών έχοντας προσπαθήσει να τα βάλει για τα καλά με την βρωμιά και την ανηθικότητα των ντόπιων" καλολαδωμένων "κυβερνητικών μαριονετών της νεοναζιστικής Γερμανίας ,οι οποίοι κατέχουν ακόμα θέσεις κλειδιά σαν διοικητές τραπεζών  μέχρι διοικητές οργανισμών ή ασφαλιστικών ταμείων και οι οποίοι αυτοί -και όχι μόνο αυτοί-με την κάθε είδους υπογραφή τους ομολογούν την εγληματική τους πολιτική δράση.



 Πρώτος από όλους το χαιδεμένο και καλολαδωμένο παιδί τηw Miesens,της εκλεκτής δυναστείας των Μιζοτακαίων!!!Το ανεπάγγελτο και άχρηστο αυτό καλόπαιδο(το α με ω)που διασκέδαζε ως υπουργός απολύοντας εργαζόμενους και οδηγώντας πολλούς από αυτούς στο ξεκίνημα της λαίλαπας των αυτοκτονιών,τσίριξε πρώτος"οι Γερμανοί είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας"άξιος μιμητής του κινηματογραφικού δωσίλογου Δήμοσθένη Σταρένιου.



Και μην ξεχάσουμε φυσικά τον πρόσφατο ΒεληΓκίκα γαλουχημένος και αυτός από τα γερμανικά ινστιτούτα Γκαίτε των Αθηνών σε μια" κραταιή" στάση καμπουριαστής υποταγής,σχεδόν ημιλιπόθυμος,μόνο δεκτικός,ανήμπορος να αντιδράσει στις απαιτήσεις του χερ-Σόιμπλε.Όλοι σπουδαγμένοι σε παρόμοιες σχολές γερμανικών προτύπων και" τρόφιμοι σε εστίες" (είπαμε καλολαδωμένοι)προς όφελος φυσικά της γερμανικής οικονομίας και του ελέγχου των κυβερνήσεων της Ελλάδας.
Βέβαια αυτό που δεν έχει καταλάβει ο χερ-καγκελάριος(αυτός και είναι φυσικά ο κανονικός όχι το φερέφωνό του η Μέρκελ)είναι ότι τούτοι εδώ είναι μακριά απο την σοβαροφάνεια της γραβάτας,αμόρφωτοι σε τακτικές λαμογιάς και λαδώματος της υπογραφής,καθώς και αμαθείς σε επιτακτικές κινήσεις επίπληξης με το δάκτυλο .Το ίδιο αυτό δάκτυλο που ο Άκης-ας μην ξεχνάμε και τον Άκη-και η παλιοπαρέα του είχαν βάλει μέσα στον κουβά με το μέλι-μάλλον είχαν βάλει και...χέρι μαζί -το οποίο αφού φάγανε και αδειάσανε θέλησαν να φάνε και τις μέλισσες αλλά ευτυχώς τους σταμάτησε ο λαός στις εκλογές.
Γιαυτό και όλοι αυτοί ποντάρουν σε αποτυχία της κυβέρνησης και επενδύουν στην καταστροφή της Ελλάδας για να διαφυλάξουν τα κεκτημένα,να γλυτώσουν τη φυλακή και άμα ξαναστραβωθεί  ο λαός να πάρουν θέσεις εξουσίας.
Όλοι μας περιμένουμε με ανυπομονησία τις υπόγειες πομπές και ενέργειες των υπολοίπων απομειναριών αγαπημένων παιδιών και συνομιλητών του χερ-Σόιμπλε.
 Σε αυτό το δάκτυλο που κουνιέται επιτακτικά στα γιούρογκρουπ απέναντι στις ελληνικές συνειδήσεις όλης της Ελλάδος,ο Βαρουφάκης  έδειξε πέρυσι στο Ζάγκρεμπ το δικό του μεσαίο δάκτυλο θέλοντας να δείξει ότι η Ελλάδα δε χρωστά στην Γερμανία ούτε 1ευρω.
Το μόνο που του χρεώνω προσωπικά  σαν Έλληνας πολίτης στην ομιλία του στο Ζαγκρεμπ είναι ότι σαν οικονομικό μυαλό και προπομπός του ελληνικού λαού έπρεπε να ανεβάσει κατά 1ευρω ακόμα το ελληνικό χρέος απέναντι  στην Γερμανία και να σηκώσει και το άλλο μεσαίο του δάκτυλο....αυτό της αξιοπρέπειας.
Αυτό που του χρέωσε η νεοναζιστική Γερμανία ήταν να φέρει στην επιφάνεια το περυσινό βίντεο για να δείξει τον αλλαζόνα και άξεστο υπουργό των οικονομικών που θέλει να ανακατέψει την κόλαση στην ευρωζώνη ,χωρίς όμως να γνωρίζουν οι χερ της επαγγελματικής τοκογλυφίας ότι τεχνικοί και μοντέρ "ελάλησαν"καθώς και παρουσιαστές της σατυρικής βαυαυρικής τηλεόρασης λέγοντας ότι πρόκειται για προιον μοντάζ,(προσωπικά νομίζω ότι δεν είναι και μην πιαστεί κανείς απο την άκρατη λαχτάρα μου αλλά και από το μέγιστο αριθμό των ελλήνων πολιτών να το έβλεπαν λάιβ ή ακόμα καλύτερα να το έκαναν στα μούτρα των ευρωπαίων αρπακτικών)
Οι διαπραγματεύσεις πάλι φαίνονται σκληρές με την Ε.Ε.να επιδιώκει να κρατήσει με κάθε τρόπο θεμιτό ή αθέμιτο την Ελλάδα (ξεστομίστηκαν απο δαύτους και απειλές τύπου Κύπρου)εντός ευρωζώνης και την οικονομική συμπεριφορά του ελληνικού οικονομικού επιτελείου να οδεύει σε ρήξη.
Θα ήταν όμως πιο έντιμο και για την συνείδηση των κυβερνούντων αλλά και για τον δοκιμαζόμενο λαό να βγουν οι οικονομολόγοι της κυβέρνησης  και να πουν και να εξηγήσουν με χρονοδιάγραμμα και εμπεριστατωμένα με κατανοητούς οικονομικούς όρους και επιχειρήματα τι θα γίνει σε περίπτωση εξόδου της χώρας μας απο το ευρώ.Τι θα γίνει για παράδειγμα το πρώτο τρίμηνο.τι θα συμβεί το επόμενο εξάμηνο,πότε θα φανούν σημάδια ανάκαμψης με δραχμή ή άλλο νόμισμα.
Είναι προτιμότερο να αποχωρήσουμε οικειοθελώς  και πρώτοι μεγαλώνοντας το φόβο των επικυρίαρχων ευρωπαίων τοκογλύφων -τραπεζιτών για επέκταση του τόξου αποδέσμευσης από την ευρωζώνη των χωρών του νότου,καταγγέλοντας με ντοκουμέντα και ονόματα το παιχνίδι που παίζεται εις βάρος μας.
Ας απειλήσουμε και εμείς μια φορά και ας είναι και η τελευταία μας.Μέχρι τότε οι διαπραγματεύσεις θα είναι σκληρές όπως προείπα.Ίσως γιατί γίνονται για πρώτη φορά.....

Αλέξανδρος Κομεσσάριος

4 σχόλια:

  1. Από το «θέλω» μέχρι το «θέλουμε», καλό είναι να λέγονται εκτός από τις συνέπειες και ο τρόπος που θα εξασφαλίσουμε αυτά που δεν έχουμε.
    Δηλαδή αν π.χ. κόψουν οι κτηνοτρόφοι της Τήνου τις τροφοδοσίες τους στο Συνεταιρισμό, πώς θα συνεχίσει να λειτουργεί το Τυροκομείο;
    Καταγγέλλοντας μονομερώς την τυχάρπαστη συμπεριφορά των γαλακτοπαραγωγών, θ’ αποκλειστεί η ανεργία σας; Θα σταματήσουν να έρχονται τα γάλατα από την Αθήνα, συμπαραστεκόμενες οι γαλακτοβιομηχανίες στον αξιοπρεπή αγώνα σας;
    Η παραγωγή της εργασίας, χρειάζεται την ενέργεια για να παράξει χρήμα. Πόσο λοιπόν θα πάει το πετρέλαιο/αέριο με τη δραχμή, πόσο θα κοστίζει το ρεύμα και πόσο το εισιτήριο, για να πηγαίνεις στο νησί με το καράβι και να κουβαλάς τα προϊόντα;
    Οι δραχμές θα κάνουν την Ελλάδα φτηνότερη, αλλά οι εγχώριοι πλούσιοι θα γίνουν πλουσιότεροι, έχοντας τις ευνοϊκότερες γι αυτούς συναλλαγές. Άρα αυτό που επιδιώκεις, την ανθρωπιστική βοήθεια, μάλλον την επιδεινώνεις με την ακρίβεια της ζωής και των προϊόντων, με την αύξηση των φαρμάκων και των αναλωσίμων υλικών, που στηρίζουν τον ιατρικό εξοπλισμό.
    Μακάρι λοιπόν οι κατάρες στους κακούς ξένους, να γίνονταν ευχές για μας.
    Μακάρι τα συνθήματα να γέμιζαν τα στομάχια. Μακάρι οι επαναστάσεις να δικαίωναν τους φτωχούς.
    Γιατί τελικά κι απ’ αυτές, όπως έδειξε η ιστορία, κάποιοι τα κονόμησαν στο τέλος περισσότερο από τους μπατίρηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτη φορά διαπραγμάτευση.....Μόνο που τα περισσότερα από τα μέτρα της λίστας που εστάλη στις Βρυξέλλες για να έρθουν οι δόσεις (εκείνες που προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε) ήταν και στο e-mail Χαρδούβελη και τα είχε δεχτεί και η προηγούμενη κυβέρνηση.
    Σε αντιπαραβολή......ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε, όσο ήταν στην αντιπολίτευση, την κατάργηση του μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων με ένα νόμο κι ένα άρθρο.....πράγμα που ξέχασε.....από τότε που έγινε κυβέρνηση....καθώς δεσμεύτηκε ότι δε θα προχωρήσει σε μονομερείς κινήσεις ακύρωσης νόμων..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον δεν φταίει ο αρθρογράφος που γράφει με αυτό τον τρόπο.
    Στο μυαλό του έχει κολλήσει κι αυτού η η εμμονή, ότι όλα στην οικονομία είναι τόσο απλά, σαν την πολιτική φλυαρία.
    Το να λες μ' ευκολία διάφορα τσιτάτα, που δεν υπολογίζουν το πραγματικό κόστος στη ζωή και στην εργασία είναι απλό, πολύ απλό. Να τα υλοποιήσεις όμως είναι τ' αγγούρι. Δεν φτάνει να λες ότι ο κόσμος πεινάει, πρέπει να δείχνεις και πώς θα του βρεις φαγητό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ρωτησεις εναν απο τους 300 στη βουλή για τους λαθρομετανάστες , τους κινδύνους και τους τρόπους αντιμετωπισης του φαινομενου, σίγουρα δεν θα ξέρει να σου απαντήσει. Αν τους ρωτησεις για την ισλαμική τρομοκρατία, τον ISIS και απο που προέκυψε ο ABU BAKR AL BAGHDADI, παλι δεν θα σου απαντήσουν! Αν τους ρωτήσεις για αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία, τον δεξιό τομέα και ποιος κρύβεται απο πίσω, θα ακουσεις μονο μαλακιες !! Όπως απάντηση ποτε δεν θα πάρεις για το τι έγινε στη Κύπρο, στα Ίμια, το σκάνδαλο της Μιζενς, το χρηματιστηριο, τις παράνομες ΜΚΟ και αλλά πολλά!! Εσείς τους εκλέγετε κάθε φορά! Και μετα βαζετε και παρακολουθειτε τα mega γεγονότα στις 20.00. Ο κλασικός ο μαλακας ο ελληνας που αν κατεβεις τώρα στην παραλιακη δεν πέφτει καρφίτσα. Ο βολεψακιας , ο ρουσφετολογος , το κομματοσκυλο!!! Στο δια ταύτα: Γίνετε άνθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή