Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

"Ασκός του Αιόλου"



  Αλήθειες και ψέματα γύρω από την "πράσινη ενέργεια" στην Ελλάδα



Ένα ανεξάρτητο ντοκιμαντέρ που ερευνά το θέμα της Αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα ζητά την στήριξη του κοινού για την ολοκλήρωση της έρευνας και την προώθηση των αποτελεσμάτων.






"Ο Ασκός του Αιόλου" είναι ένα ντοκιμαντέρ που ερευνά το θέμα της Αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα. Σκοπός του είναι να δώσει πληροφορίες στον μη μυημένο θεατή για τις ανεμογεννήτριες, τη λειτουργία τους και το ρόλο τους σε αυτό που ονομάζουμε "Πράσινη Ανάπτυξη".


Ο " Ασκός του Αιόλου" στόχο έχει να φωτίσει το μέγεθος της εμπλοκής εθνικών και πολυεθνικών εταιριών καθώς και του πολιτικού συστήματος της χώρας στην "Πράσινη Ανάπτυξη", να δώσει στοιχεία για το, τί είναι η Αιολική Ενέργεια και ποιός είναι ο περιβαλλοντικός, οικονομικός και πολιτικός ρόλος στις τοπικές κοινωνίες.

Η ομάδα παραγωγής του ντοκιμαντέρ αποτελείται από εργαζόμενους, άνεργους και απλήρωτους δημοσιογράφους/ερευνητές/τεχνικούς και όχι από επιχειρηματίες ή επενδυτές. Η χρηματοδότηση εξαρτάται αποκλειστικά από το κοινό. Όποιος/α επιθυμεί μπορεί να ενισχύσει οικονομικά εδώ.

Το site του ντοκιμαντέρ

Ο " Ασκός του Αιόλου" στο facebook


Ομάδα παραγωγής:
Νασίμ Αλάτρας
Κώστας Πλιάκος
Αχιλλέας Κουρεμένος
Γιάννης Ανδρουλιδάκης
Δήμητρα Αιγινίτη
Κατερίνα Θεοφιλοπούλου
Κωνσταντίνος Σταθιάς
Ξενοφώντας Βαρδαρός
Θανάσης Παπακώστας

Από το left.gr

2 σχόλια:

  1. Ωραία μάθαμε τις μεγάλες ψευτιές που κρύβει η "πράσινη" ενέργεια.
    Τώρα μπορείτε να μας πείτε για τις μεγάλες αλήθειες που αποσιωπούνται για την "μαύρη" ενέργεια;
    Γιατί αν είσαι "κόκκινος", δεν πρέπει επ' ουδενί τρόπω ν' αντιγράφεις την προηγούμενη πολιτική των "μπλε".
    Το να βάζεις λοιπόν το χεράκι σου στο διακόπτη ή τη συσκευή σου στην πρίζα, δεν πρέπει να σκέφτεσαι μόνο ως Τηνιακός καταναλωτής, αλλά κι ως Έλληνας φορολογούμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οταν βαζουμε το χερακι μας στη πριζα η την συσκευη να ξερουμε οτι ειμαστε περαστικοι απο την γη μας ..να αφησουμε και κατι για να ζησουνε και οι επομενες γενιες..ας μιλαμε μεταξυ μας για να ακουμε βεβαια πρωτα δεν τα ξερουμε ολα .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή