Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Παραίτηση 4 «επιτρόπων» της ΔΕ του ΠΙΙΕΤ.

 Γ. Σαλταμανίκας, Ε. Παρασκευάς- Γκύζης, Β. Μαρκουίζος, Γ. Βελαλόπουλος  

Ανά μισάωρο παραιτήθηκαν το πρωί σήμερα τέσσερις από τους «επιτρόπους» του ΠΙΙΕΤ. Τον χορό έσυρε, στις 8.00 πμ, ο Γ. Σαλταμανίκας με μακροσκελέστατη επιστολή του, στις 8.30 πμ. ο Β Μαρκουίζος, στις 9.00 πμ ο Ε. Παρασκευάς- Γκύζης και λίγο αργότερα ο Γ. Βελαλόπουλος  με σύντομη επιστολή του.

Περίεργο έως ύποπτο το timing της παραίτησης.

 Οι τρείς,(Σαλταμανίκας, Γκύζης, Μαρκουίζος οι παλιοί)είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του δεσπότη. Θα έκαναν κάτι κόντρα σε αυτόν; Δεν νομίζoυμε.  Μόλις πριν λίγες καιρό έκαναν μήνυση στον δήμαρχο γιατί εφάρμοσε τις αποφάσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών του.
Τι μεσολάβησε και «άλλαξαν» γραμμή πλεύσης;
‘Έκαναν μια «καλή» πράξη εν όψη μεγάλης βδομάδας;  
‘Έλαβαν ξαφνικά την επιφοίτηση του Αγίου πνεύματος;
Ο Γ. Σαλταμανίκας παραιτήθηκε και από νομικός εκπρόσωπος του ΠΙΙΕΤ;  

Από το αμέσως προηγούμενο διάστημα είχε φανεί ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο.  Δεν είναι σύνηθες ο δεσπότης να μην μπορεί να πάει σε μια επαρχία του. Μαθαίνουμε ότι είχε και από την Ιερά σύνοδο δυσαρέσκειες για τους χειρισμούς που είχε κάνει.  Η «ηρωική» έξοδος των πρωτοπαλίκαρών του θα κατεύναζε τα οξυμένα πλήθη.

Επειδή δεν πιστεύουμε στην επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, 
Επειδή δεν πιστεύουμε σε καμιά «καλή» πρόθεση αυτών που παραιτήθηκαν,
Επειδή μπορεί να ασκηθεί η διοίκηση με τους εναπομείναντες,
Επειδή τίποτα δεν κερδήθηκε με τις παραιτήσεις αυτές, αλλά θα κερδηθεί μόνο όταν αλλάξει νομοθετικά ο νόμος ,
Δεν πρέπει ούτε μια στιγμή να χαλαρώσουμε τις πιέσεις μας  μέχρι να  αλλάξει ο νόμος.
Μόνο τότε θα πρέπει να  υπάρξει χαλάρωση. Μόνο όταν τελειώσουν όλα και όλοι αυτοί οι «ήρωες» θα πάνε από κει που ήρθαν.

ΥΓ: Ο ένας που μειοψηφούσε σε όλες τις ψηφοφορίες στο  9-1 ήταν ο Πέτρος Ράλλης.  

18 σχόλια:

  1. Μην ψάχνετε για αιτίες κι αφορμές! Απλα δεν μπορούσαν να σταθούν πουθενα πια!!! Οι Τηνιακοί τους ειχαν κανει εμπάργκο κόβοντας τους και την καλημερα! Πλην εξαιρέσεων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναγνώριση της παραίτησης είναι και αναγνώριση της εκλογής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καθυστέρησαν την παραίτηση δύο μέρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ότι παραιτήθηκαν 4 επίτροποι από το ΠΙΙΕΤ δεν μας ενδιαφέρει !!! αυτό που έχει σημασία είναι η στάση που θα κρατήσουν από εδώ και πέρα, τότε θα κριθεί αν ήταν σκόπιμη ή όχι η απόφασή τους και ποιους εξυπηρετεί μία τέτοια κίνηση και ποιους όχι. Μέχρι τώρα κανείς δε μπορεί να βγάζει συμπεράσματα . δυστυχώς ή ευτυχώς οι εξελίξεις τρέχουν πολύ γρηγορότερα από τα σενάρια που μπορούμε να σκεφτούμε . αναμένουμε λοιπόν το τι μέλλει γενέσθαι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. άλλοι τέσσερις κωλοτούμπες στην τοπική κοινωνία......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο βελόπουλος πήγε λέει να υπηρετήσει την χάρη της. καλά τόσο μαλάκες μας περνάει; πάντως δεν φημίζεται για την εξυπνάδα του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι σαφές ότι επίκειται η επαναφορά στο παλιό νομοθετικό καθεστώς, όπως άλλωστε είχε υποσχεθεί δημόσια ο Συρμαλένιος. Ας εξεταστεί και η υπόθεση να πρόκειται για κίνηση τακτικής, ώστε 1) να υπάρξει πολιτική κάθαρση, πριν την εβδομάδα των παθών για τους παραιτηθέντες και 2) να τεθεί στο τραπέζι και η εναλλακτική πρόταση του τ. αντιπροέδρου με απώτερο στόχο την αναβολή-ματαίωση της νομοθετικής πρωτοβουλίας, ενόψει ατέρμονων διαβουλεύσεων και σύγχυσης ως προς το στόχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. βρωμάτε όλοι σας, και πολύ, ζέχνετε...γιατί να πιστέψουμε την καθαρότητα των προθέσεών σας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. η αλλαγή αν δεν συνοδεύεται από ειλικρινές συγνώμη ακυρώνεται στις προθέσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φοβου τους δαναους και Δωρα φέροντας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. μόνο αν έχεις συμφέροντα χοτνρά ( Γκιζης Σαλαμανλικας έχουν), κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις τι εστι δωροθεάκι και φανερός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μεγάλη Εβδομάδα: ας χαλαρώσουμε, ας αλληλοευχηθούμε. Μικρός τόπος είμαστε, όλοι γνωριζόμαστε, μαζί ζούμε. Παραιτήθηκαν 4 από το ΠΙΙΕΤ και καλα έκαναν. Είναι φανερό πως οι πολύμορφες πιέσεις που δέχτηκε ο Μητροπολίτης για τις αντιδημοκρατικές- παρασκηνιακές παρεμβάσεις του, δοκιμάζουν τον ήδη αποδυναμωμένο μηχανισμό του στο νησί. Το θέμα είναι καθαρίζοντας το τοπίο να καθαρίσουν και οι ρόλοι: οι παπάδες στα καθήκοντά τους και λαικοί -θεσμικοί και πολίτες- στα δικά τους. ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και το ιδρυμα στους τηνιακους πολίτες...και οι παπαδες μούγγα..

      Διαγραφή
  13. Το νησάκι μας ένας απέραντος σκουπιδότοπος !!!! Θέλουμε και τουριστικη προβολή στο Παρίσι !!! Η τουριστική προβολή ξεκινάει απο εδώ αρχικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. βελαλόπουλε όποιος από σας θέλει να υπηρετήσει την χάρη της μην ξαναανακατευτείτε με την παναγία. εσύ στο μαγαζάκι σου, ο άλλος στο ξενοδοχείο του, αρκετά έφαγε, ο άλλος στο γραφείο του κλπ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τα μαύρα σας τα χάλια!όλων εδώ μέσα τα μαύρα τα χάλια!αλλά αν είχατε τα .......... θα λέγατε εδώ δημόσια,εκτός από τις προσβολές σας, και τις θερμές ευχές που δίνετε στους πρώην και νυν επιτρόπους του Ιερού Ιδρύματος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή