Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Ο κλήρος πέφτει στον γενναίο

alexis tsipras1

Του Tom Papatolis από τον: pitsiriko

Χθες πέρασα αρκετές ώρες στο τουίτερ. Με 17.000+ followers, διαθέτω στατιστικό δείγμα κατά πολύ μεγαλύτερο από σχεδόν κάθε εταιρεία δημοσκοπήσεων.
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Η Ελλάδα είναι χώρα 11 εκ κατοίκων περίπου. Το χρέος της χώρας 320 δις και αυξάνεται κάθε δευτερόλεπτο που περνάει.
6,3 εκατομμύρια πολίτες στα όρια της εξαθλίωσης. Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά υποφέρουν λόγω της εξαθλίωσης. Στερούνται ακόμα και της πρέπουσας διατροφής.
Οι αριθμοί είναι λίγο-πολύ γνωστοί. Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει από το 2010. Όταν παίρνεις τηλέφωνο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το κάνεις διότι έχεις χρεοκοπήσει, όχι γιατί νιώθεις Λουξεμβούργο.
Με ό,τι μαθηματικά και αν χρησιμοποιήσετε μετά το ολοκαύτωμα των επιχειρήσεων της χώρας, είναι αδύνατον να αποπληρωθεί χρέος τέτοιας τάξης.
Από πού θα εισπραχθούν αλήθεια οι φόροι; Από ένα λαό γέρων και ανέργων; Γερμανοί αναλυτές τονίζουν ότι ένα επιπλέον χρέος 320 δισ. δεν θα μπορούσε να το αποπληρώσει ούτε η Γερμανία.
Ο συνομήλικος Τσίπρας εκλέχθηκε ακριβώς για να βάλει ένα τέλος στα μνημόνια και να πάρει την Ελλάδα μας πίσω. Οι Έλληνες θέλουν να δουν μια βουλή να συνεδριάζει, να αποφασίζει, να λειτουργεί. Ήταν ξεκάθαρες οι θέσεις Τσίπρα και με αυτές εκλέχθηκε.
Πρέπει να είναι κάποιος διανοητικά ανάπηρος για να πιστεύει ότι το πακέτο μέτρων που πρότειναν οι «θεσμοί» αποτελεί τη σωτηρία. Δεν χρειάζεται να είσαι καθηγητής οικονομικών για να αντιληφθείς ότι αυτά τα μέτρα μυρίζουν αίμα. Πολύ αίμα. Όλα αυτά για μερικά δισ., τα οποία θα μας εξασφαλίσουν μισθούς και συντάξεις ως πότε;
Σε μια Ευρώπη με ηγέτες πουκάμισα αδειανά, βρέθηκε ο συνομήλικος μόνος. Το έγραφα πριν πολύ καιρό. Ήταν λογικό να μείνει μόνος. Αλήθεια υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι τους Ευρωπαίους εταίρους τους καίγεται καρφί για το αν θα υπάρχει Ελλάδα στο εγγύς μέλλον ή όχι;
Κανείς δεν έχει τα όσχεα να πει ένα «άντε στο διάολο Μέρκελ». Το απίστευτο είναι ότι μάλλον πολύ σύντομα θα το ακούσει από το εσωτερικό της ίδιας της της χώρας. Σημειώστε το, Γερμανία μένω.
Ο Τσίπρας, όντως, έχει ραντεβού με την ιστορία. Ο μόνος Ευρωπαίος ηγέτης που τουλάχιστον έχει τα φόντα να πει ένα «τέλος, ως εδώ». Κάποιος πρέπει να βάλει ένα τέλος στον εφιάλτη της Ευρώπης.
Πριν λίγες μέρες, ο Χέλμουτ Κολ εισήχθηκε στην εντατική. Ένας άνθρωπος ο οποίος μαζί με τον Φρανσουά Μιτεράν είχαν άλλο όραμα για την Ευρώπη. Από το κρεβάτι του νοσοκομείου δεν σταμάτησε να τα χώνει στη Μέρκελ για τον βιασμό του Ευρωπαϊκού οράματος. Φαντάζομαι το μέγεθος της θλίψης του για τη μετατροπή του Ευρωπαϊκού ονείρου του σε εφιάλτη.
Ο Τσίπρας, αν υπογράψει οποιοδήποτε μνημόνιο (όπως και αν το ονομάσει), θα τον γκρεμίσει με λύσσα ο ίδιος ο λαός. Θα ακολουθήσει κάτι εντελώς ακραίο.
Είναι αναγκασμένος είτε επειδή το θέλει είτε διότι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς να συγκρουστεί. Με ένα συνονθύλευμα οικονομικών δολοφόνων που τη στιγμή αυτή δυστυχώς βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή ηγεσία.
Το ραντεβού με την ιστορία θα αναγκαστεί να το κάνει.
Ολική ρήξη τώρα.
Το απαιτούν 6.000 νεκροί και 350.000 μετανάστες (ένας από αυτούς και εγώ).
Τώρα.

Tom Papatolis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου