Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Ναι-Όχι


1 σχόλιο:

  1. Όποιος πιστεύει ότι το «όχι», θα σώσει την αξιοπρέπειά του και το μέλλον της χώρας, ας το κάνει.
    Όποιος πιστεύει ότι το «ναι», θα τον βοηθήσει να επιβιώσει μέσα σ’ ένα σκληρό ανταγωνιστικό περιβάλλον, ας ψηφίσει καταφατικά ένα κείμενο, που μας έχει γίνει βρόγχος, με τα πάρε δώσε των ειλικρινών προθέσεων και των αντίστοιχων διαψεύσεων.
    Προσωπικά πιστεύω (υπέρμαχος των δημοψηφισμάτων, φύση και θέση), ότι το συγκεκριμένο ερώτημα του δημοψηφίσματος, δεν επιδέχεται δικαιολογιών, αλλά φτυσίματος, ως προς το εκλαμβανόμενο νόημα αυτού. Οπότε τι απάντηση να δώσεις; Μόνο για να μετρήσεις τον ρυμουλκούμενο όχλο της κάθε πλευράς;
    Ναι πιστεύω ότι ο συνειδητοποιημένος πολίτης πρέπει να γνωρίζει το μέλλον του τόπου του. Πρέπει να ξέρει, ότι η όποια θετική ή όποια αρνητική απάντηση, την επομένη θα βελτιώσει τις συνθήκες ζωής του, θα κάνει τα πράγματα ξεκάθαρα. Δυστυχώς το θυμικό του καθ’ ενός μας, μας οδηγεί σε αδιέξοδα. Το αν η στάση του Σύριζα είναι επαναστατική (αριστερή) τακτική, το αμφισβητώ. Το αν η αντιπολίτευση πρέπει να βγαίνει μπροστά σε τούτο το χρονικό σημείο, με αηδιάζει. Τα πράγματα είναι πολύ απλά.
    Την επομένη, φεύγουμε ή μένουμε με τους εκβιαστές;
    Την επομένη, θα περάσουμε σ’ ένα δικαιότερο οικονομικό σύστημα;
    Την επομένη, το υπερήφανο κράτος, πως θα εξασφαλίσει τις ανάγκες του, χωρίς επώδυνους δανεισμούς;
    Τι σημαίνει είμαστε στην Ευρώπη και δεν μπορούν να μας διώξουν. Αυτό συνάδει με την αξιοπρέπεια του παρία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή