Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Επίσχεση εργασίας από το νοσηλευτικό προσωπικό και τα πληρωμάτα ασθενοφόρου του Κ.Υ. Τήνου

Αποτέλεσμα εικόνας για κεντρο υγείας τήνου
 Λάβαμε,  ανοικτή επιστολή από το νοσηλευτικό προσωπικό του κέντρου υγείας Τήνου,  με το οποίο ενημερώνουν για την απόφασή τους να ξεκινήσουν από αύριο Δευτέρα 26 Οκτώβρη, επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας,  δεδουλευμένες αποδοχές που αφορούν τις νυκτερινές βάρδιες και αργίες.
Οι εργαζόμενοι στο Κ.Υ. Τήνου έφτασαν σε αυτή τους την απόφαση,  εξαντλώντας επαφές και οχλήσεις με την προϊσταμένη αρχή τους, την 2η ΥΠΕ Πειραιά και νήσων, αλλά  με φορείς (τελευταία στις 25 Σεπτέμβρη μεταξύ των εργαζομένων, εκπροσώπων του Δήμου και του  κυβερνητικού βουλευτή Κυκλάδων κ. Συρίγου). 
Το θέμα έφτασε και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, της 23 Οκτώβρη, σε προ ημερησίας τοποθέτηση, (δημ. συμβ. στο 46'.30''-48΄.50'') από την δημοτική σύμβουλο της ελάσσονος  αντιπολίτευσης,  κυρία Μαρούλα Αλβέρτη.

Ακολουθεί η επιστολή των εργαζομένων:   

Ανοιχτή επιστολή του νοσηλευτικού προσωπικού και πληρωμάτων ασθενοφόρου του Κ.Υ. Τήνου προς τους κατοίκους του νησιού
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το νοσηλευτικό προσωπικό και τα πληρώματα ασθενοφόρου του Κ.Υ. Τήνου αποφάσισαν την έναρξη επίσχεσης εργασίας από την Δευτέρα 26/10/15.
Για πρώτη φορά οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί τα εξαιρέσιμά τους (νυχτερινά, αργίες), από τον Ιανουάριο 2015 μέχρι και σήμερα .
Δυστυχώς παρ όλες τις επανειλημμένες ενοχλήσεις μας και τις διαβεβαιώσεις της 2ηΥ.Π.Ε.Πειραιώς και νοτίου Αιγαίου για την καταβολή χρημάτων που οφείλονται, μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι.
Κατά την διάρκεια της επίσχεσης θα εξυπηρετούνται μόνο τα επείγοντα περιστατικά και το Κ.Υ. Τήνου θα λειτουργεί  με προσωπικό ασφαλείας .
Ζητάμε:
Την άμεση επίλυση των οικονομικών αιτημάτων μας.
Την πλήρη και άμεση στελέχωση σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό.
Προσωπικό καθαριότητας και την πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ.
Κάλυψη όλων των αναγκών σε αναλώσιμα και λοιπά αναγκαία υλικά.

Για   αποκλειστικά   Δημόσια  και  Δωρεάν  Υγεία
Το ζήτημα της υγείας είναι υπόθεση όλων μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου