Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Corpus Christi τώρα και στο Εθνικό Θέατρο.



Με μια αιφνιδιαστική επιχείρηση η αντιτρομοκρατική υπηρεσία συνέλαβε το Εθνικό Θέατρο!
Το αιμοσταγές κτήριο, ύστερα από πολύωρη ανάκριση, ομολόγησε τα εγκλήματά του και υπέδειξε τους συνεργούς του. 

Όχι δεν είναι στη Συρία των ISIS ή στο Αφγανιστάν των Ταλιμπάν.
Ελλάδα 2016 και ο σκοταδισμός  καλά κρατεί. 

2 σχόλια:

  1. Μια θαυμαστή (κι ίσως ξεχασμένη), ανάμνηση από την Τήνο.
    Στην Τήνο, όπως και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, το κίνημα των παλαιοημερολογιτών πήρε μεγάλη έκταση και έγινε υπολογίσιμη εκλογική δύναμη (αρβανιτοχώρια Αττικής, Κόρινθο, Βοιωτία, Εύβοια, Φθιώτιδα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Δράμα).
    Στη Μονή Κεχροβουνίου οι καλόγριες, με προτροπή του καλόγηρου Φιλόθεου Ζερβάκου, αποφασίζουν να εναντιωθούν στο νέο ημερολόγιο. Ο μητροπολίτης Σύρου Αθανάσιος Λεβεντόπουλος, για να καθυποτάξει τις καθεστωτικές παραφωνίες, διαμήνυσε στον εφημέριο της μονής Ματθαίο Ευριπίωτη, ότι θα τον καθαιρέσει αν συνεχίζει να λειτουργεί με το παλαιό ημερολόγιο. Ενώ ο ιερέας ενέδωσε, οι μοναχές συνέχισαν απτόητες να στασιάζουν, με πρωτεργάτρια την ηγουμένη Ευφροσύνη. Τελικώς στο εκκλησιαστικό δικαστήριο που έγινε στην Τήνο το 1925, με την παρουσία κληρικών και λαϊκών καταδικάστηκαν κι αποφασίστηκε να εκτοπιστούν από το μοναστήρι. Οι μοναχές δεν δέχθηκαν την απόφαση και συνέχισαν να βρίσκονται στο Κεχροβούνι, παρά την μήνυση του μητροπολίτη. Τελικά συνελήφθησαν από την αστυνομία και οδηγήθηκαν στην Αθήνα. Σε δίκη που έγινε τον Απρίλιο του ’26 εκτός της ηγουμένης που ζήτησε συγγνώμη οι υπόλοιπες 6, που θεωρήθηκαν πρωταίτιες καταδικάστηκαν και καθαιρέθηκαν από το μοναχικό τους σχήμα.
    Στο μεταξύ στη Μονή του Κεχροβουνίου, που είχαν μείνει οι υπόλοιπες που αντιστέκονταν στη δικαστική απόφαση μπήκαν στο ιστορικό κελί της μοναχής Πελαγίας Καρούση και τέλεσαν δέηση υπέρ των καταδικασθέντων. Εκεί έμειναν εγκλεισμένες, μέχρι να εμφανιστεί η νέα ηγουμένη Ιερωνυμία Βουτσίνου, που με τη συνδρομή λαϊκών και καλογριών που την υποστήριζαν, έσυραν βίαια (όπως σημειώνουν τα ρεπορτάζ της εποχής),τις αντιρρησίες καλόγριες, τραυματίζοντας δύο εξ αυτών τις μοναχές Αθανασία και Μαγδαληνή. (Σημειώσεις από την εφημερίδα της εποχής "Σκριπτ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν κατάλαβα καλά είσαστε κατά της κρατικής βίας, αλλά υπέρ της βίας του Ξηρού. θυμίζετε Κνίτες που ήταν εναντίον των αμερικάνικων ως ιμπεριαλιστικών, και υπέρ των κομμουνιστικών ρώσικων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή