Σχετικά

Εναλλακτική κίνηση για την Τήνο, εκτεθειμένη σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατή από όλους

Σάββατο, 5 Μαρτίου 2016

Κοινό Τηνίων: Η αλληλεγγύη μας θα τους νικήσει

Σημ. Ξ.: Η προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων των πολιτών. Η ποινικοποίηση του συνταγματικού δικαιώματος της έκφραση της γνώμης. Ίδια περίπτωση με την δίωξη των εδώ εννιά συμπολιτών μας. Μονό που στην Σύρο έφτασε στο ακροατήριο μετά από πέντε χρόνια ενώ εδώ σε ενάμιση χρόνο.


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣH
ΚΟΙΝΟ ΤΗΝΙΩΝ
Πέμπτη, 3 Μάρτη 2016
Την Δευτέρα 7 Μάρτη, δικάζονται στην Σύρο 11 πολίτες για "συνάθροιση με σκοπό να πράξουν βιαιοπραγίες". Οι άνθρωποι αυτοί συμμετείχαν στην μαζική διαδήλωση ενάντια στις πολιτικές του πρώτου μνημονίου, που έγινε την 21η Μάρτη 2011 με αφορμή την επίσκεψη του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην Σύρο.

Μετά την καταστολή της διαδήλωσης από τα ΜΑΤ, μετά τα χημικά, μετά το ξύλο, οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται τώρα και αντιμέτωποι με την δικαιοσύνη, πέντε χρόνια μετά το συμβάν.

Σε λιγότερο από έναν χρόνο 9 Τηνιακοί συμπολίτες μας θα βρεθούν επίσης κατηγορούμενοι στο δικαστήριο για "παράνομη βία" και "διέγερση πολιτών σε βιαιοπραγίες".

Εμείς ως Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση "Κοινό Τηνίων" θα είμαστε εκεί για να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή μας στους 11 διωκόμενους της Σύρου όπως κάναμε και στους 9 της Τήνου. Λέμε ΟΧΙ στην ποινικοποίηση των διεκδικήσεων και στον εκφοβισμό μέσω δικαστηρίων.

Καλούμε όσους ανθρώπους, όσες συλλογικότητες και όσους φορείς του νησιού αντιλαμβάνονται αυτές τις δύο δίκες ως προσπάθεια της εκάστοτε εξουσίας να ποινικοποιήσει την όποια μορφή αντίδρασης και αγώνα να δείξουν επίσης την αλληλεγγύη τους και την συμπαράστασή τους στους διωκόμενους.


Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου