Σχετικά

Εναλλακτική κίνηση για την Τήνο, εκτεθειμένη σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατή από όλους

Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016

Ύπαγε οπίσω μου σατανά!

Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ στο imerodromos.gr

Η Εκκλησία μας


δια επιφανών μητροπολιτών


και Αγίων Πατέρων


που απαρτίζουν την ιεραρχία της


για μια εισέτι φορά


εκ λόγων χριστιανικών – και ουχί ανταγωνιστικών –


ετάχθη κατά του καρναβαλιού


συμπεριλαμβανομένου και του εθίμου των μεταμφιέσεων με φανταχτερές στολές


διότι σκανδαλίζουν και προκαλούν…


Ουδέν σχόλιον!19 σχόλια:

 1. Τα ξύνετε ολημερίς και ολονυχτίς εκεί στο ξάνεμο και δεν έχετε τι να ποστάρετε.
  Έλεος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συμφωνώ. Κάτι έχει πάρει το αυτί μου για τον Καζαντζάκη και για "πνευματική ψώρα". Για ψαχτειτε λίγο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. οι ξανεμίτες λίγα ποστάρουν για τους παπάδες...
  λίγα βλέπουμε τοπικά;
  δεν βλέπετε ότι κανένας παπάς δεν αντιστέκεται στις άνομες ορέξεις του δεσπότη και φανερού..
  βολεύτηκαν μην περιμένετε τίποτα από δαύτους...
  ακόμη και από αυτούς που μπορούν λόγω ηλικίας να αντισταθούν
  μανελας, τουφεκλής, μαρκουίζος, φώσκολος..άσε τα παπαδάκια..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. από τους εδώ παπάδες πέστε μου έναν που να φοβάται τον θεό και όχι τον δεσπότη
  οπότε μην περιμένετε τίποτα καλό από δαύτους
  ιδιωτικές λειτουργίες..
  αγιασμοί έμμισθοι ονόματα για διάβασμα με το αζημίωτο, κληρονομιές....
  καμιά εκδρομουλα για να πάνε οι ίδιοι τζάμπα
  η τσέπη τους να γεμίζει,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. εδώ παπάς εκεί παπάς πουναι ο παπάς;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. λατέρνες σε εκκλησία...δεν ντρέπονται...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ποιους να σεβαστεις και που να ακουμπήσεις...έλεος πια....δεν αντέχουμε άλλο....βαρεθήκαμε τα μεγάλα λόγια...οι ψυχές μας αδειάζουν από την υποκρισία και τον εγωισμό τους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. στην εποχή μας δυο είναι οι επίσκοποι με πνευματικοτητα.ο Αναστάσιος Αλβανίας και ο Δημήτριος Αμερικης.μα που να τους συναντήσουμε?Μονο μέσα από τα κείμενά τους. Κρίμα για ολους τους άλλους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Το Ξάνεμο φτιάχνει κλίμα εναντίον των παπάδων, τουλάχιστον για ‘κείνους που δεν είναι καλοί. Γιατί όμως επικεντρωνόμαστε σε δαύτους (στους επικεφαλής) κι όχι επί της ουσίας των πραγμάτων; Οι παπάδες δουλεύουν υπαλληλικά για το μαγαζί τους, που λέγεται εκκλησία. Δηλαδή χωρίς τη θρησκεία (τη θεολατρία), οι παπάδες δεν θα υπήρχαν. Σε μια υπηρεσία λοιπόν, υπάρχουν πράοι κι οξύθυμοι υπάλληλοι. Το ζήτημα όμως δεν είναι ο χαρακτήρας τους, αλλά ο συνολικότερος κύκλος των εργασιών, αν πηγαίνει καλά η επιχείρηση. Αν φέρνει κέρδη κι αξιοποιεί τις ιδεολογικές της δυνατότητες. Αν δηλαδή κρατάει ένα τρόπο διαχείρισης, που ν’ αυγατίζει η πελατεία.
  Ένα από τα καλύτερα μαγαζιά της ελληνικής εκκλησίας βρίσκεται στην Τήνο;
  Τι θα ήταν λοιπόν ένα μεγάλο μέρος της κοινωνικής κατανάλωσης στο νησί, χωρίς την Παναγία της; Πόσοι κάτοικοι ζουν άμεσα κι έμμεσα από την παρουσία της εκκλησίας στο νησί;
  Ο Πολυκανδριώτης, μεγαλώνει ή μικραίνει με τον τρόπο διαχείρισής του, την πελατεία του προσκυνήματος; Δηλαδή η επικαρπία της Τήνου κερδίζει ή χάνει αγοραστική δύναμη, από την κακοδιαχείριση του μητροπολίτη, που τον κατηγορούν οι επικριτές του Ξάνεμου;
  Νομίζω ότι παρά την ευρύτερη κρίση κι εξ’ αιτίας της απελπισίας της κοινωνίας από την οικονομική δυσπραγία, η προσέλευση των πιστών, στο μαγαζί της θρησκολατρίας τους, δεν μειώθηκε αισθητά. Άρα ο Πολυκανδιώτης ως γλάστρα, ποτίζεται κι αυτός με τον βασιλικό, από τον περιβολάρη. Έχει λοιπόν τον τσαμπουκά του επιτυχημένου και λέει σε όλους τους αντιφρονούντες του, ότι τους έχει γραμμένους, γιατί όσο κι αν κατηγορείται το μαγαζί δουλεύει, ενώ άλλα αντίστοιχα προσκυνήματα, έχουν πτώση στην προσέλευση των πιστών.
  Απ’ εκεί κι ύστερα μπροστά στα μάτια του θεού, είναι ένας επιτυχημένος.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ο Paolo Sorcentino, ο σκηνοθέτης της «Τέλειας ομορφιάς», αυτή την περίοδο σκηνοθετεί έναν «μυθοπλαστικό» Αμερικανό Πάπα, ο οποίος από ένας ευαίσθητος καρδινάλιος, με μεταφυσικές αναζητήσεις, από άνθρωπο που μύριζε ευαγγέλιο, και άλλα τέτοια θετικά, εξελίσσεται σε έναν αντιφατικό χαρακτήρα, στον πιο συντηρητικό θρησκευτικό ηγέτη, που βρέθηκε ποτέ στην θέση του Ποντίφικα. Κανένας δεν ήταν ικανός να υποθέσει το πόσο σκληρός και αυστηρός θα εξελισσόταν. Ο Πάπας Μπελάρντο θα μετεξελιχθεί σε μια πολύπλοκη και συγκρουσιακή προσωπικότητα, τόσο συντηρητικός, στα όρια του σκοταδισμού, όσο και γεμάτος συμπόνια προς τους αδύναμους και τους φτωχούς, η οποία όμως θα εμποδίζεται παντοιοτρόπως, ανύστακτα, από την κρατούσα ιμπεριαλιστική εκκλησιαστική άποψη.
  Ο ίδιος ο σκηνοθέτης μας εξηγεί τι θα είναι το «The Young Pope». «Τα καθαρά σημάδια της ύπαρξης του Θεού.. τα καθαρά σημάδια της απουσίας του Θεού.. πώς η πίστη μπορεί να αναζητηθεί και να χαθεί…η μεγαλοσύνη της αγιότητας, τόσο μεγάλη που μοιάζει αφόρητο να πολεμάς τους πειρασμούς, όταν μπορείς πιο εύκολα να τους παραδοθείς…η εσωτερική σύγκρουση της τεράστιας ευθύνης του Ηγέτη της Καθολικής Εκκλησίας…και τέλος, ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεσαι ή εκμεταλλεύεσαι την εξουσία, σε μια συνθήκη όπου η Ευαγγελική αγάπη για τον διπλανό σου, απορρίπτεται ως αταίριαστο από το δογματοπαγές εκκλησιαστικό, εξουσιαστικό καθεστώς».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ελευθερία είναι να κάνει ο δεσπότης αυτό που θεωρείται κακό και μη επιτρεπόμενο και οι μεις να το παραδεχόμαστε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Νέα μόδα τωρα. Σε όλους αυτούς τους αρχιμανδριτες που μας κουβαλάει, κάθε τρεις και λίγο,έχει υποσχεθεί να τους κανει δεσποτάδες όταν η ελληνική εκκλησία τον εκλέξει Α Ρ Χ Ι Ε Π Ι Σ Κ Ο Π Ο Ν.
  Ταύτα σκέπτεται και πράττει ο Φιλοδοξοτατος Επίσκοπος μας. Τύφλα να χει....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. καλά η πρώτη φωτογραφια είναι και η πρώτη...
  όταν βλεπουν τις φωτογραφίες τους τι να λενε οι ιδιοι δεν ντρέπονται;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. «Τέκνα μου εν Κυρίω αγαπητά»,
  Πάραφτα να εφαρμόσετε απάσας τα εξίς διαταγάς μου: να βάλετε φίμοτρο ανά τα στόματα τον φονασκούντον, διαφόρον καταγωγόν, γένη και φίσεος ή και ανθροπογυνεκών, ακατάληλων συμπεριφορών εις ξένους και ντόποιους, κατά την υπερτελουμένην ενταύθα πανίγιριν. Όσοι βγάλουν το φίμοτρον να αφθώσιν παρ’ εμού ή των οργάνων μου, αν σιμβή τιάφτη πράξης εν τω χωρίο να γνορίζετε ότι θα σας συλλάβω και άνεφ χρονοτριβής αμέσος θα σας κλείσο στη φυλακή.
  Να τιρίσετε άνεφ αντιρίσεος και χρονοτριβής την άνοθεν τάφτην διαταγήν μου άνθροπη σκύλη και γινέκες διότι όπιος συληφθή παραβάτις θα τον σιλάβο αλίμονό του θα τον ταράξο και θα τον μαβρίσο στο ξίλο.
  Σαν μυοκονιάτης που είμε και εγό καταλαβένετε άπαντες τας γραφάς μου τας οπίας θέλετε δεν θέλετε να τας τιρίσετε ανιπερθέτος.
  Θα σας πιθάνο δι’ άρθρον, αναφοράς, θα σας σακατέψο με σιλήψεις, αφτεπάγγελτα και άλα τέτια εφτράπελα

  ΑπάντησηΔιαγραφή