Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Κοινό Τηνίων: "Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω..."


25 Σεπτέμβρη 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανέβηκε στο site του δήμου, το video (Α' μέρος, Β' μέρος) από την τελευταία συνεδρίαση, της 16ης Σεπτέμβρη, του δημοτικού συμβουλίου. 

Εκεί, μπορεί κανείς να δει πως αντιμετωπίζουν οι δύο παρατάξεις τα δημοτικά συμβούλια.
 

Τα δυο πρώτα θέματα της ημερήσιας διάταξης, είχαν να κάνουν με την επανυποβολή πρότασης για την διαχείριση των απορριμμάτων και τη χρηματοδότηση της κατασκευής του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), ένα πρωτεύων θέμα, το πιο σημαντικό κατά την γνώμη μας, που απασχολεί την Τήνο. Λόγω της σοβαρότητας του θέματος περιμέναμε να έχει την ανάλογη αντιμετώπιση από τους εκλεγμένους άρχοντες που για χρόνια διοικούν την Τήνο, από διάφορες θέσεις της αυτοδιοίκησης, και που σε αυτούς οφείλεται είτε λιγότερο είτε περισσότερο το πρόβλημα.

Φευ όμως!

Σίμος και Κροντηράς, Κροντηράς και Σίμος ασχολήθηκαν με τις ώρες, ποιος από τους δυο, επέλεξε ή θα επιλέξει ή έχει επιλέξει (κλήθηκε το ρήμα «επιλέγω» σε όλους τους χρόνους, τα πρόσωπα, τις κλίσεις κλπ) την θέση που θα πάει ο ΧΥΤΥ.
 

Προσπάθησαν απεγνωσμένα και οι δύο, μαζί με τους δημοτικούς τους συμβούλους, να μας πείσουν ότι ο άλλος πήρε ή θα πάρει την απόφαση για την χωροθέτηση και εκείνοι «νίπτουν τας χείρας τους».
 

Δεν μπαίνουν καν στον κόπο, όπως και την προηγούμενη φορά, όπως σε όλα τα μεγάλα έργα, να ασχοληθούν με το αν η πρόταση είναι η πιο συμφέρουσα για τον δήμο, αν τα κριτήρια επιλογής είναι τα σωστά και άλλα, αν, αν, αν…

Ο καυγάς για το πάπλωμα δηλαδή. Βλέπε οι ψηφοφόροι του Αγαπιού και ποιος θα τους προσαρτήσει στο σακούλι του.
 

Το Κοινό Τηνίων ψήφισε την εκ νέου κατάθεση της πρότασης, εκφράζοντας παράλληλα και την απορία του αν θα προβλεφθούν λάθη ή και παραλήψεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν ξανά στην απόρριψή της. Επίσης έθεσε το ερώτημα, αν τώρα που η πρόταση κατατίθεται από την αρχή μπορεί να αλλάξει η θέση καθώς υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι έχουν γίνει λάθη στην βαθμολόγηση των θέσεων της παλιάς μελέτης.

Προ ημερησίας τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το πυροσβεστικό φυλάκιο, ζητήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο να προωθήσει το ερωτηματολόγιο για το επιχειρησιακό πρόγραμμα και για μια ακόμα φορά τέθηκε το θέμα της πορείας της ανακύκλωσης.

1 σχόλιο:

  1. Ένα λαογραφικό αφιέρωμα στο νησί της Τήνου στο δημοφιλές blog "τα αιρετικά"
    http://taairetika.blogspot.gr/p/blog-page_8.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή