Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

10 Οκτώβρη 14, 15, 16


Τι άλλαξε; Τι έμεινε ίδιο;

Μεταφέραμε τον Οκτώβρη του 14, κείμενο,  από το  μπλοκ enas1983, που σχολίαζε την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί  στον ΠΙΙΕΤ με την αλλαγή του καθεστώτος . Λέγαμε τότε:
«Πολυκανδριώτες υπάρχουν πολλοί και θα συνεχίσουν να υπάρχουν και προσωπικά διατηρώ πολλές επιφυλάξεις για το αν η μελλοντική κυβέρνηση πρόκειται να πολεμήσει τα συμφέροντά τους. Το ζήτημα πρέπει να τεθεί σε διαφορετική βάση, και να τεθεί άμεσα. Δεν μπορεί να ενοχλούμαστε από την συγκέντρωση εξουσίας και δύναμης σε ένα πρόσωπο όταν εμείς είμαστε εκείνοι που του την παραδίδουμε. Δεν μπορούμε να αναθέτουμε την υπεράσπιση της διαφάνειας και την πάταξη της διαπλοκής στους ίδιους που μετά κατηγορούμε για διαπλοκή. Δεν γίνεται να μας ενοχλούν οι νόμοι και οι τροπολογίες που ψηφίζονται από βουλευτές που εμείς εκλέξαμε, να μας βγάζει από τα ρούχα μας η αδράνεια των δημοτικών συμβούλων που εμείς επιλέξαμε, και τελικά το μόνο που κάνουμε για να αντιδράσουμε να είναι ... ένα ανώνυμο σχόλιο!

Αν θέλουμε να αλλάξουμε όντως κάτι στον τρόπο που εξουσιαζόμαστε από κάθε λογής Πολυκανδριώτες, παπάδες και ρηγάδες πρέπει να αμφισβητήσουμε έμπρακτα, φανερά και δημόσια την εξουσία τους. Πρέπει να πάρουμε πίσω την δύναμη που εκούσια τους έχουμε παραδώσει».
Τι έμεινε ίδιο από εκείνη την εποχή;
Το νομικό καθεστώς του ΠΙΙΕΤ. ΟΙ προσωπικές φιλοδοξίες και τα συμφέροντα του Πολυκανδριώτη και των ακολούθων του. Τα καλά και συμφέροντα ταις ψυχαίς ημών.
Τι άλλαξε;
 Η στάση του κόσμου.. Ξεχνάμε γρήγορα και γρήγορα συμβιβαζόμαστε και προσκυνάμε.
Τι άλλο άλλαξε;
Η στάση του Δήμου.
Κουράστηκε;
Απογοητεύθηκε;
Εκβιάστηκε;
Τι άλλο ακόμα άλλαξε;
Η στάση της νέας κυβέρνησης.
Άστους αυτούς. Να ήταν η μόνη αλλαγή;

Τον Οκτώβρη του 15 πάλι, είχαμε δημοσιεύσει δελτίο τύπου της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «Κοινό Τηνίων» για το χάλι του κέντρου υγείας Τήνου. Έλεγε τότε το ΔΤ του ΚΤ :
«Επειδή η υγεία μας είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, δεν χωράνε εντυπωσιασμοί, πολιτικές σκοπιμότητες, ανούσιες αντιπαραθέσεις ή μικροπολιτικές και προκειμένου να πιεστεί η κεντρική πολιτική ηγεσία του τόπου η οποία φέρει και το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τα προβλήματα αυτά,  η Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση "Κοινό Τηνίων", προτείνει την διοργάνωση νέας γενικής λαϊκής συνέλευσης από τον Δήμο για το θέμα της δημόσιας υγειονομικής περίθαλψης στο νησί και ιδιαίτερα του Κέντρου Υγείας.» 

Μερικές μέρες αργότερα, τη Δευτέρα 26 Οκτώβρη, το νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Τήνου, ξεκίνησε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας μεταξύ άλλων:

Την άμεση επίλυση των οικονομικών αιτημάτων μας.
Την πλήρη και άμεση στελέχωση σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό.
Προσωπικό καθαριότητας και την πλήρη στελέχωση του ΕΚΑΒ.
Κάλυψη όλων των αναγκών σε αναλώσιμα και λοιπά αναγκαία υλικά.
Κλείνοντας έλεγαν:
Για   αποκλειστικά   Δημόσια  και  Δωρεάν  Υγεία
Το ζήτημα της υγείας είναι υπόθεση όλων μας

Τι έμεινε ίδιο;
Η υποστελέχωση σε ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό συνεχίζεται. Στο Κ.Υ. Τήνου, υπηρετεί ένας παθολόγος! Οι βάρδιες «βγαίνουν» με την αυταπάρνηση των εργαζομένων.
Το θέμα της καθαριότητας. Εξακολουθεί να μην υπάρχει προσωπικό καθαριότητας.
Αναλώσιμα κλπ υλικά υπάρχουν ανά περιόδους.
Η δωρεάν δημόσια υγεία αιμορραγεί  προς τον ιδιωτικό τομέα.
Γενική Λαϊκή συνέλευση δεν έγινε.
Τι άλλαξε;
Πληρώθηκαν τα δεδουλευμένα του νοσηλευτικού προσωπικού.
Έφυγε κι άλλος γιατρός.

Και το 14 και το 15 και το 16, η μακαριότητα αυτού του κόσμου έμεινε  ίδια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου