Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Η Δεναξά ξεμπροστιάζει τα ναζιστοειδή – Μαρία μου, σ’ ευχαριστούμε!


ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ  στον imerodromos.gr
Η Μαρία Δεναξά είναι μια εξαιρετική δημοσιογράφος. Είναι ένα κόσμημα για το σινάφι μας. Αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Η Μαρία είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος. Από εκείνους που έχουν φωνή. Που βγαίνουν «μπροστά». Που δεν τα «διπλώνουν».
Η Δεναξά θα μπορούσε να κάνει ότι «δεν βλέπει». Το κάνουν πολλοί στο χώρο. Θα μπορούσε «να κοιτάει τη δουλίτσα της». Το κάνουν πολλοί στο χώρο. Θα μπορούσε να μην μιλάει.
Και προβεβλημένη δημοσιογράφος είναι, και όμορφη και γλυκιά στους τρόπους, γιατί λοιπόν να «μπλέκεται» και να «στοχοποιείται»;  
Αλλά δεν θα ήταν η Δεναξά. Η Μαρία είτε πρόκειται για την Γαλλία, από όπου στέλνει τις ανταποκρίσεις της, είτε πρόκειται για την πατρίδα της, την Ελλάδα, έχει άποψη. Και την λέει: Ο φασισμός, ο ναζισμός είναι έγκλημα. Είναι δηλητήριο. Είναι απανθρωπιά.
Η Μαρία δεν παζαρεύει την αξιοπρέπειά της. Ούτε την προσωπική, ούτε την επαγγελματική. Δεν καμώνεται την «δημοσιογραφία» του τύπου «αχ, ελάτε να ακούσουμε και την άποψη του κυρίου Γκέμπελς, του κ.Λαγού, του κ.Κασιδιάρη, του κ.Μιχαλολιάκου».
Η Δεναξά ασκεί την μόνη δημοσιογραφία που σέβεται τον άνθρωπο: Δεν συνδιαλέγεται με τον ναζισμό. Τον αποκαλύπτει. Δεν συζητά με τον ναζισμό. Τον καταγγέλλει. Δεν του παρέχει «δημοκρατικά» διαπιστευτήρια. Τον πολεμά. Γιατί ο φασισμός, ο ναζισμός είναι έγκλημα. Είναι δηλητήριο. Είναι απανθρωπιά.
Αυτή είναι η γνώμη της Δεναξά. Και την λέει. Και την αποδεικνύει. Με τα ρεπορτάζ της. Τα έγκυρα ρεπορτάζ της. Με την γνώμη της. Την εμπεριστατωμένη γνώμη της.
Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι σαν την Δεναξά στη δουλειά μας. Εκτός των άλλων και διότι, λόγω δημοσιότητας και αναγνωρισιμότητας, προσφέροντας με ανιδιοτέλεια και γενναιότητα τον εαυτό της στη μάχη κατά του κτήνους, προσφέρει διπλή υπηρεσία:
Από την μια αποκαλύπτει το τέρας. Από την άλλη, και αυτό είναι σημαντικότερο ίσως, εξαναγκάζει το τέρας να αποκαλύπτεται μόνο του. Να ομολογεί – το ίδιο – την βρωμιά του.  Να ξερνάει – το ίδιο – την προστυχιά του.
Αυτό έγινε με την επίθεση που εξαπέλυσε το χρυσαυγίτικο ναζιστοειδές στην Μαρία και στην οικογένειά της. Το ναζιστοειδές αποκαλύφθηκε. Το ναζιστοειδές ξεγυμνώθηκε. Το ναζιστοειδές πέταξε κάθε φύλλο συκής και βγήκε στη σκηνή με την πραγματική φορεσιά του: Τα περιττώματα της αλητείας του.   

Μαρία μου, σ’ ευχαριστούμε. 

3 σχόλια:

  1. άλλου φασισμού το ανάγνωσμα


    ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ

    Γράφτηκε από τον/την κ. Αλέξανδρο Μαρκουίζο
    Δημιουργηθηκε: 19 Ιανουαρίου 2017
    Εμφανίσεις: 4221
    Τα 15 χρόνια που πέρασαν δικαίωσαν τον ενθουσιασμό μας και απέδειξαν των προσδοκιών μας το αληθές!
    Η Πρόνοια του Θεού μας έδωσε ένα ευλογημένο Επίσκοπο, έναν Επίσκοπο της αγάπης, της ενότητας, της συνδιαλλαγής, της έμπρακτης φιλανθρωπίας, της μακροθυμίας, της ανεξικακίας, της διαρκούς και ανύστακτης φροντίδας για το ποίμνιό του, ένα ακαταπόνητο σπορέα του Λόγου του Θεού, που διασχίζει με κάθε πρόσφορο μέσο στεριά, θάλασσα και ουρανό, αψηφώντας τρικυμίες και κακοκαιρίες, για να βρεθεί κοντά στο λαό και του μικρότερου νησιού και της πλέον ολιγάνθρωπης Ενορίας, κοντά στους Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές όλων των Σχολείων, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, κοντά στου στρατευμένους νέους, επισκεπτόμενος τακτικά Στρατιωτικές εγκαταστάσεις και ελλιμενισμένα πολεμικά πλοία, ενώ προστρέχει σε κάθε κοινωνικό πρόβλημα, που εμφανίζεται και στηρίζει τα δικαια αιτήματα εργαζομένων...
    Ένα αληθινό Επίσκοπο του Χριστού, ο Οποίος, εν τω προσώπω του «επεσκέψατο τον λαόν αυτού».
    Γι` αυτόν, λοιπόν, τον Επίσκοπο της καρδιάς μας αξίζει να είμαστε περήφανοι, να καυχώμαστε και να υπερηφανευόμαστε και να ευχαριστούμε το Θεό, που μας τον χάρισε, να Τον παρακαλοῦμε να του δίνει υγεία και δύναμη να συνεχίσει και να διευρύνει το πανταχόθεν αναγνωριζόμενο και επαινούμενο έργο του, προς αυτόν τον Επίσκοπο αξίζει να λέμε όλοι το “καν με δέη συν σοι αποθανείν, ου μη σε απαρνήσομαι!” .
    Αλέξανδρος Μαρκουῒζος
    Φωτογραφίες απο το αρχείο του Αρχιμ.Βενεδίκτου Φραγκογιάννη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πάντα θα υπάρχει ένας μισθοφόρος που θα λιβανίζει για τριάκοντα αργύρια το δωροθεάκι και κάθε καθικάκι, και πάντα ένας φραγκογιάννης, δεκαρογιάννης
    "Από την μια αποκαλύπτει το τέρας. Από την άλλη, και αυτό είναι σημαντικότερο ίσως, εξαναγκάζει το τέρας να αποκαλύπτεται μόνο του. Να ομολογεί – το ίδιο – την βρωμιά του. Να ξερνάει – το ίδιο – την προστυχιά του".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. γιατί παραξενευόσαστε; για διαβάστε τις κατάρες του δεσπότη αμβρόσιου για τον τότε υπουργό παιδείας Φίλη..τι κακία έβγαζε τι μένος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή