Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Μην πυροβολείτε τον συμβασιούχο





Από τα ξημερώματα του Σαββάτου 24 Ιούνη το αμαξοστάσιο του Δήμου τελεί υπό κατάληψη και τα αυτοκίνητα της καθαριότητας δεν μαζεύουν τα σκουπίδια. Το πρόβλημα της συγκέντρωσης τεράστιου όγκου σκουπιδιών στους κάδους με προφανείς συνέπειες στην υγιεινή των περίοικων μεγαλώνει. Οι δημότες αγανακτούν και ψάχνουν ευθύνες.

Ποιος φταίει λοιπόν; Οι συμβασιούχοι που πάρα το γεγονός ότι εδώ και έξι μήνες δεν έχουν δει ούτε ένα ευρώ καθημερινά μαζεύουν τα σκουπίδια από τους κάδους ώστε να μην δημιουργείται πρόβλημα; Οι συμβασιούχοι που εδώ και τόσο καιρό δουλεύουν ανασφάλιστοι καθώς χωρίς εντολή πληρωμής δεν πληρώνονται ούτε τα ένσημά τους; Που αν μέσα σε αυτό το διάστημα συνέβαινε το οποιοδήποτε ατύχημα θα βρισκόταν απέναντι στον νόμο; Οι συμβασιούχοι που συνεχίζουν να καθαρίζουν τα σκουπίδια σε σημεία ζωτικής σημασίας όπως είναι το κέντρο υγείας γιατί κατανοούν το πρόβλημα που δημιουργείται;

Αλίμονο σε όποιον δεν κατανοήσει ότι οι συμβασιούχοι του Δήμου Τήνου δεν δημιουργούν πρόβλημα αλλά αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Αλίμονο σε όποιον δεν αντιληφθεί ότι οι άνθρωποι αυτοί εργάζονται για εκείνον, ότι αν φύγουν από το προσωπικό καθαριότητας του Δήμου η υπηρεσία του Δήμου θα καταρρεύσει και είτε θα ζήσουμε παρέα με τα σκουπίδια μας είτε θα μας κοστίσει η αποκομιδή δύο και τρεις φορές επάνω αν παραδοθεί σε ιδιώτες.

Στηρίξτε τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για την δουλειά τους, για τις οικογένειές τους και για μας όλους. Ακούστε τα δίκαια αιτήματά τους. Ζητούν το αυτονόητο, να πληρωθούν τους μήνες που δούλεψαν. Τίποτα παραπάνω.

ΥΓ. Συμβουλεύουμε τους πολίτες για όλο αυτό το διάστημα της κινητοποίησης να ξεπλένουν στο νεροχύτη τους τα σκουπίδια και να ξεχωρίζουν κάθε οργανικό. Απορρίψτε τα οργανικά σας σκουπίδια στον κήπο σας ή στο χωράφι για όσους έχουν την δυνατότητα, ρίχνοντας μόλις λίγο χώμα από πάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου