Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Εν αναμονή... πεθαμένη στη Φολέγανδρο

Πηγή: omniatv
Το θλιβερό χρονολόγιο από τη Φολέγανδρο:
03:43 Το ΕΚΑΒ ζητά τη διάθεση ελικοπτέρου για μεταφορά ασθενή χωρίς να έχει βρεθεί γιατρός.
03:55 Διατίθεται το Super Puma της Ρόδου με ανοιχτό προορισμό.
03:59 Το ΕΚΑΒ αιτείται το Super Puma της Χίου και ενημερώνουν ότι ο ασθενής θα μεταφερθεί στη Σύρο, ενώ συνεχίζουν να ψάχνουν γιατρό.
04:06 Διατίθεται το Super Puma της Χίου χωρίς να έχει βρει ακόμα γιατρό το ΕΚΑΒ.
04:29 Το ΕΚΑΒ ενημερώνει ότι θα πάει γιατρός από τη Ρόδο και ζητά ξανά το Super Puma της Ρόδου.
05:00 Φτάνει ο γιατρός στο Αεροδρόμιο Μαριτσών και το Super Puma απογειώνεται για Φολέγανδρο στις 05:15.
06:07 Στη διαδρομή ενημερώνεται το ελικόπτερο ότι θα μεταφέρει την ασθενή στη Σαντορίνη.
06:41 Το ελικόπτερο προσγειώνεται στη Φολέγανδρο και ο γιατρός κατεβαίνοντας από το ελικόπτερο ενημερώνεται από το συνάδελφό του ότι η ασθενής έχει καταλήξει πριν μισή ώρα.

Το θλιβερό ρεπορτάζ:
Μια νεαρή γυναίκα άφησε, χθες την τελευταία της πνοή στη Φολέγανδρο, ενώ περίμενε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ να προσγειωθεί στο νησί.
Η γυναίκα είχε μητρορραγία και αιμορραγούσε ενώ η κατάστασή της έβαινε επιδεινούμενη. Οι συγγενείς της υποστηρίζουν ότι το ελικόπτερο άργησε να φτάσει στο νησί λόγω γραφειοκρατίας. Μάλιστα, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο του νησιού η γυναίκα εξέπνευσε πέντε λεπτά πριν έρθει το ελικόπτερο.

Η θλιβερή πραγματικότητα:

Να πεθαίνει ένας άνθρωπος γιατί του έλαχε να ζει σε ένα νησί. Πόσο εξοργιστικό ακούγεται; Θα μπορούσε κάποιος γραφιάς να το κάνει μελό, πιασάρικο που λένε, εκμεταλλευόμενος τον πόνο από τον αδόκητο χαμό ενός συνάνθρωπου μας. Να τον κάνει φτηνό λαϊκισμό για να πουλήσει ευαισθησία.
Όχι δεν θα σταθώ στην ιδιαίτερη μεταχείριση Παπαδήμου. Ούτε θέλω να φαντάζομαι τι θα άλλαζε αν στη θέση αυτής της γυναίκας βρισκόταν κάποια από τις ευυπόληπτες κυρίες που πήρε το μάτι μου στη πρώτη θέση της Μητρόπολης στη κηδεία του Μητσοτάκη. Ούτε να φαντάζομαι στη θέση της κάποια κυρία, κυρίου από το σημερινό πολιτικό προσωπικό της χώρας. Ούτε καν κάποια από τις κυρίες του πολιτικού, δικαστικού, οικονομικού ή όποιου άλλου κατεστημένου...
Μόνο και μόνο γιατί αν υποψιαστώ ότι θα την είχατε σώσει, βρίσκοντας αίμα, χώρο, χρόνο ή το κατάλληλο μέσο για να την μεταφέρεται εγκαίρως, θα σας χαρακτήριζα δολοφόνους. Δολοφόνους με το αίμα από τη μήτρα της νεκρής γυναικάς να τρέχει πάνω στα χεριά σας. Έκτος αν είστε!..

Αντί επιλόγου:
Μόλις εχθές στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής πάρθηκε η πιο σωστή απόφαση από το 2014 έως σήμερα. Να διατεθούν, δηλαδή, 40,6 εκ ευρώ ώστε να αγοραστούν απαραίτητα ιατρικά μηχανήματα για να εξοπλιστούν νοσοκομεία σε Αθήνα και Πειραιά.
Το γεγονός ότι διατίθενται τα αποθεματικά της Περιφέρειας σε πραγματικές ανάγκες της δημόσιας υγείας και όχι σε φαραωνικά έργα βιτρίνας μας βρίσκει όλους σύμφωνους.
Από αυτό όμως, μέχρι το να πανηγυρίζει η ηγεσία του Υπουργείου, υπάρχει μια μεγάλη απόσταση.
Τα μνημόνια έχουν απαγορέψει ουσιαστικά τις δημόσιες δαπάνες για την υγεία σε τέτοιο βαθμό με τις περικοπές κονδυλίων να θυματοποιούν ολόκληρη τη κοινωνία και το λαό.Οι ελλείψεις, δε, σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όπως σε αναλώσιμα, και φάρμακα οδηγούν σε αργό θάνατο ολόκληρο το σύστημα υγείας παρά τις... καλές προθέσεις(;).
Το Υπουργείο Υγείας θα έπρεπε να μην πανηγυρίζει αλλά αναλογιζόμενο την σοβαρότητα της κατάστασης που επικρατεί, μιας και δεν έχει καν τη δυνατότητα να καλύψει αυτές τις ανάγκες των νοσοκομείων, τον τρόπο που θα προσφέρει τις απαιτούμενες υπηρεσίες όταν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.
Η συνδρομή άλλων φορέων όπως η Περιφέρεια τούτη τη φορά, ή οι ελεημοσύνες και οι δωρεές, άσχετων με την υγεία, πιστοποιεί ότι τα μνημόνια κατέστρεψαν και εξακολουθούν να καταστρέφουν την δημόσια υγεία σε όλη τη χώρα.
Ενίοτε σκοτώνουν... δολοφονώντας αθώες γυναίκες, αθώους πολίτες, καθώς τους έτυχε να αιμορραγούν σε ένα ελληνικό νησί.
Αν η έννοια της άξιας για την ανθρωπινή ζωή, ο σεβασμός κάθε πολίτη ξεχωριστά όπου κι αν ζει, προϋποθέτει ελάχιστο πολιτικό ήθος από μεριάς του συστήματος που κυβερνά αυτό το τόπο, καιρός να μας το αποδείξετε.
Αλλιώς θα ξαναγράψω ότι είστε « Δολοφόνοι, με το αίμα από τη μήτρα της νεκρής γυναικάς από τη Φολέγανδρο, να τρέχει πάνω στα χεριά σας».
Έκτος αν είστε... ή εκτός εάν διπλά από τον θάλαμο της εξουσίας, τοποθετήσατε τον δικό μας νεκροθάλαμο!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου