Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Κοινό Τηνίων: Αίτημά μας παραμένει η πραγματικά λαϊκή διοίκηση του Π.Ι.Ι.Ε.Τ.





Παρασκευή, 2 Μάρτη 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρία χρόνια και κάποιοι μήνες πέρασαν από την ημέρα που η δημοτική κίνηση “Κοινό Τηνίων” πρώτη αντιλήφθηκε πως ο νόμος 4301/2014 άλλαξε πολλά στο Π.Ι.Ι.Ε.Τ. και στην σχολή του Πύργου και έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Από εκείνη την ημέρα αγωνιστήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις για την κατάργησή του, η οποία έγινε λαϊκό αίτημα για το νησί και μαζί μας αγωνίστηκαν για αυτό αιρετοί και μη. Επιτέλους ο αγώνας μας δικαιώθηκε με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και του Ποταμιού,. Τουλάχιστον σε αυτό το ζήτημα κράτησαν τον λόγο που είχαν δώσει, σε αντίθεση με άλλους.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποια συγκυρία έφερε την συγκεκριμένη στιγμή την επίμαχη τροπολογία σε ψηφοφορία, φαίνεται όμως πως το ιερατείο δεν θα καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια. Ήδη ο αρχιεπίσκοπος έστειλε πριν την ψήφιση της τροπολογίας, αιχμηρή επιστολή προς τον υπουργό, ζητώντας την απόσυρσή της.

Ανάμεσα στα επιχειρήματά του, υπέρ της απόσυρσης της τροπολογίας, αναφέρει πως οι τελευταίες εκλογές για την ανάδειξη της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος στις 10.12.2017 έγιναν με τη συμμετοχή των νόμιμων εκλεκτόρων, πολλοί από τους οποίους απείχαν από τις προηγούμενες. Υπονοείται δηλαδή ότι εφόσον οι εκλογές αυτές έγιναν ομαλά και όχι όπως οι προηγούμενες, οι εκλέκτορες αποδέχτηκαν τον 4301/2014.

Εδώ όμως ο αρχιεπίσκοπος είτε κάνει λάθος είτε αποκρύπτει σκόπιμα ότι οι τελευταίες εκλογές δεν έγιναν με την συμμετοχή όλων των νόμιμων εκλεκτόρων. Ο τότε δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής κίνησης “Κοινό Τηνίων” απείχε από την ψηφοφορία και η δημοτική κίνηση εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Δεν αποδέχθηκαν λοιπόν τον νόμο 4301/2014, όπως αφήνεται να εννοηθεί, όλοι όσοι απείχαν από τις προηγούμενες εκλογές. Κάποιοι επέλεξαν ξανά την αποχή.

Όπως και να έχει, ένα πρώτο θετικό βήμα έγινε και το προηγούμενο καθεστώς επανήλθε προς το παρόν στο Π.Ι.Ι.Ε.Τ. Πρέπει όμως να υπενθυμίσουμε ότι αίτημά μας παραμένει η πραγματικά λαϊκή διοίκηση του ιδρύματος. Ζητάμε κατάργηση της ex officio θέσης του προέδρου για τον μητροπολίτη, κατάργηση του συστήματος των εκλεκτόρων, εκλογές από λαϊκή βάση χωρίς διακρίσεις, δημοσιότητα και διαφάνεια σε οικονομικά και αποφάσεις.

Δεν θέλουμε το ίδρυμα τσιφλίκι κανενός φορέα εξουσίας. Θέλουμε να ανήκει στον λαό και να συνδράμει στην ευημερία του.

12 σχόλια:

  1. Με τους δεσπότη και φανερό τίποτα δεν είναι καθαρό. Είναι πολύ βρώμικοι για να ενεργούν καθαρά. Θεομπαίχτες.
    Ο φανερός, διαδίδει απροκάλυπτα ότι ο Σίμος τιμωρήθηκε από τον Θεό γιατί τα έβαλε με τον δεσπότη. Αν ήταν έτσι και οι δύο έπρεπε να είχαν πλαντάξει από καιρό.
    Στην προσπάθεια τους να τεκμηριωθεί «θεολογικά» το πόσο βλάπτει η αγάπη και η ελευθερία έκλεισαν πλοίο Δευτέρα πρωί για Σύρο, να παραστούν για μάρτυρες εναντίον του Θεολόγου. Την ξευτίλα δεν την υπολογίζουν. Έχουν γίνει τέλεια γαϊδούρια
    Ζούν με τον φόβο του λιντσαρίσματος. Μόλις προχθές στο σαράντα του Σίμου κατέφθασε με είκοσι αστυνομικούς.
    Σε περίπτωση που η ΝΔ γίνει κυβέρνηση και μακελέψει πάλι το ίδρυμα φυσικά και θα γίνει το έλα να δεις.
    Είπαμε να μην πηγαίνουμε όπου είναι αυτοί εκτός αν πρόκειται για κοινωνική υποχρέωση, γάμος, κηδεία κλπ. Λίγοι εφαρμόζουν αυτή την δέσμευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΜΑΘΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΡΟΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. ΟΙ ΤΗΝΙΑΚΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΗΞΕΡΑΝ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ; ΘΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΜΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΠΑΛΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν λέω έχει ξεφύγει απο το αγνό κοριτσάκι έγινε μεγαλοκοπέλα πλέον. Όμως διατηρεί την θηλυκότητά της...προχθές στην φολέγανδρο ήταν ντυμένη στα ροζ όλα ροζ. Το πρόσεξαν οι κάτοικοι αλλά τι να πουν οι άνθρωποι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. όχι πάνω από δύο θητείες των δύο ετών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μιά συνάθροιση με κάλεσμα του δήμου είναι αναγκαία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τον δεσπότη και φανερό έχουν ειπωθεί τα πάντα και είναι άχαρο να σχολιάζει ή να επιχειρηματολογεί κανείς για την απόλυτη γελοιότητά τους. Έτσι αποτυπώνονται στην αλάνθαστη τοπική κοινή γνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τυχοδιωκτική συμπεριφορά τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αύριο είναι η δίκη εναντίον του Θεολόγου
    από ότι μαθαίνω πάλι τα αρκούδια θα πάνε να καταθέσουν εναντίον του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός ο νέος αστέρας της πολιτικής, ηγέτης του ΚΙΝΑ Τήνου, υιός Πολατσίδη, θα μας πει την γνώμη του για την εξέλιξη;

      Διαγραφή
    2. Τι να πει; Τον αφήνει ο μπαμπάς του;

      Διαγραφή
  9. Φαινεται πως η μεγαλομανία, η έλλειψη κοινής λογικής και βασικών γνώσεων (λόγω έλλειψης γενικής παιδείας αλλά κυρίως ευαγγελικής) κερδίζουν ολοένα έδαφος στους χώρους της τοπικής εκκλησίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. τελικά σήμερα έμαθα ότι ο γενικός αρκουδιάρης δεν απέσυρε την μήνυση εναντίον του Θεολόγου και η υπόθεση εκδικάστηκε με αναβολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή