Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

ΣΑΝ ΝΕΥΡΟΓΡΑΦΗΜΑ


 Από τον αναγνώστη μας απ.αντώ 27/03/2018

          
            Είμαι κοινωνικός λειτουργός, από τα ιδρυτικά μέλη της επιτροπής για τη σύσταση της κατ' οίκον νοσηλείας στην Τήνο στο Κέντρο Υγείας και πρώτος κοινωνικός λειτουργός στη Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Εξωμβούργου στη Βοήθεια στο σπίτι. Για τα προηγούμενα έχω παλέψει για την ύπαρξη και τη  διατήρησή τους και η απόδειξη τους, αν και δεν είναι του παρόντος, με ωθεί σε τούτη την οργιλή επιστολή. Επιπροσθέτως όμως διότι έχω συγγενείς, ακόμη και πρώτου βαθμού, που ωφελήθηκαν τα μάλα από τις άνευ χρημάτων υπηρεσίες του νευρολόγου κ. Τριανταφύλλου και έμειναν χωρίς ολοκλήρωση συνεδρίας ή/και ιατρικής παρακολούθησης. Θα ήθελα να μάθω ποιός ευθύνεται γι' αυτό.
            Θα ήθελα να μάθω (για να μην με πιάσουν τα νεύρα μου) ποιοί και γιατί αποφάσισαν άξαφνα από μέσα Φλεβάρη ότι δεν μπορούσε να εξυπηρετηθεί κόσμος από τον νευρολόγο;  Η διάδοση ότι συνταξιοδοτήθηκε, αν και αποτελεί ανάχωμα, δεν διαφυλάττει αυτούς που υπηρετούν το κέντρο υγείας (διότι απλά αυτοαναιρούνται). Με τρεις νευρικές αράδες  όχι μόνο “καρατόμησαν” τον γιατρό, πολλώ δε μάλλω, προκάλεσαν “πάμπολλα εγκεφαλικά ισχαιμικά” σε όλους τους συμπατριώτες μας που ωφελούνταν από τον εν λόγω επιστήμονα. Με 2 (δύο) και μόνο 2 (δύο) τζίφρες, τους άφησαν απροστάτευτους. Αν λοιπόν ισχύουν τα παραπάνω, να υποθέσω ότι αν μου τύχει, βρωτός ων, κάποιο ιατρικό πρόβλημα, σε νησί με “λειψυδρία ολοκληρωμένης παροχής υγείας” να ζητώτην επίδειξη πρώτα ασφαλιστικών εισφορών και αδειοδότησης ιατρικής πράξης σε συγκεκριμένες μοίρες βόρεια και ανατολικά και μετά να επιτρέπω την ίαση μου; Να υποθέσω ότι ο Ιπποκράτης δεν σκεφτόταν κάτι τέτοιο κάτω από τον πλάτανό του σκεπτόμενος τον όρκο.
            Θα ήθελα να μάθω και για την ετέρα διάδοση, ότι τούτο δηλαδή αποφασίστηκε από ανώτερα κλιμάκια (ιατρικό σύλλογο ή  περιφερειακές διευθύνσεις). Σαφώς, αυτή η υπόθεση , που ενδεχομένως να ισχύει, οχυρώνει λίγο καλύτερα τους συντάκτες του ηλεκτρονικού μηνύματος (και τους αβανταδόρους τους, αν υπάρχουν).  Βέβαια η αρχή που τον τοποθέτησε έχει και το θεσμικό ρόλο αλλά και την ευθύνη να τον παύσει. Άραγε συνέβει τούτο ή έγινε υπέρβαση ιεραρχίας;
            Θα ήθελα να μάθω αν αυτά που ισχυρίζεται ο γιατρός είναι αληθή. Αν παρ' όλα αυτά και εφ' όσον ισχύουν, ειδοποίησαν το γιατρό (κάτι που με την επιστολή του φαντάζει σχιζοφρενικό) σαν το   ελάχιστο δείγμα ανταπόδοσης των εργατοωρών που πρόσφερε. Αν το συζήτησαν με το Δήμο (σαν μικροεγκεφαλικό το βλέπω) πριν προβούν σε μονόδρομο και τελεσίδικο e-mail. Διότι ο Δήμος μπορεί να μην είναι θεσμικός αλλά στη συνείδηση όλων μας θα έπρεπε να είναι ουσιαστικός αρωγός τέτοιων δυσλειτουργειών.Aν αφιέρωσαν έστω και λίγο χρόνο για να μην υπάρξει “λύση συνεχείας “ του (αφιλοκερδούς) ιάματος  και να μην μείνει ξεκρέμαστος κανένας Τήνιος (προς άνοια μεριά τούτη η υπόθεση). Τέλος ,αν αποδεδειγμένα το πάλεψαν ή/και το προσπάθησαν για να βρεθεί μια λύση για το συμφέρον όλων, δούλεψαν με “νεύρο” και όχι νευρικά και σπασμωδικά όπως φάνηκε.
            Θα ήθελα πολύ (αλλά και πολλοί) να μάθω/θουμε και το ιστορικό και το υπόβαθρό του.
            Θα ήθελα να μάθω, διότι αν δεν υπήρξε κάποια προσπάθεια για το κοινό καλό, τότε η ανίχνευση της κατάστασης/διαδικασίας αποτελεί έμφρακτο αίτιο αυτού του μικροεγκεφαλικού. Λόγω θέσης δεν μπορώ να παρέμβω με “καθετηριασμό”, παρά μόνο με τούτη την επιστολή, αν και νοιώθω σαν ανθρωπιστικός επιστήμονας και τήνιος ότι κάποιος πρέπει να το κάνει, για την πρόληψη (επόμενου) ισχυρού εγκεφαλικού. Ο νοών νοείτω και ο ευρών νευρών αμειφθήσεται.

ταιριάζουν και φωτίζουν το κείμενο οι : John Q (2002), Patch Adams (1998)



6 σχόλια:

  1. Με απόλυτο σεβασμό στους πάσχοντες και συμπάσχοντες... Έχουμε ένα γιατρό που προσφέρει εθελοντικά και αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του σ'ένα ευαίσθητο τομέα. Σπουδαίο γεγονός ιδιαίτερα στη βάρβαρη εποχή που ζούμε. Είναι στο ΕΣΥ και φιλοξενείται νομότυπα στο Κέντρο Υγείας. Κάποια στιγμή συνταξιοδοτείται από το δημόσιο και ιδιωτεύει. Επιθυμεί όμως να συνεχίσει τον εθελοντισμό του. Νομότυπα δεν μπορεί στο Κ.Υ., συνάδελφοι της αγοράς και ο ιατρικός σύλλογος καραδοκούν για καταγγελία, οι συνέπειες για τους υπεύθυνους αναμενόμενες. Τι κάνεις; Τον ευχαριστείς και τον τιμάς δημοσίως και καλείς Δήμο, φορείς και συλλόγους σε διαβούλευση για να του δοθεί ένας χώρος να συνεχίσει την προσφορά του. Τόσο απλά. Ούτε χαρτοπόλεμος, ούτε παραπληροφόρηση, ούτε φτηνή μικροπολιτική, ούτε περιττά νευρογραφήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς δεν έγινε τίποτα από αυτά που σωστά αναφέρεις. Με μια τηλεγραφική γραμμή, απλός του λένε "άντε στο...καλό". Τόσο απλά.

      Διαγραφή
  2. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΛΙΓΟ ΕΣΤΩ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ. ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΣ ΟΜΩΣ; ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΓΙΑ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΛΕΞΟΥΝ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έπειτα από ορισμένα τηλεφωνήματα που έλαβα και προς αποφυγή παρεξηγήσεων θα ήθελα να διευκρινιστεί οτι δεν είμαι ο συντάκτης του παραπάνω κειμένου. Είναι λογικό ορισμένοι να μπερδεύτηκαν μέσω της αναφορά στην επαγγελματική ιδιότητα του κοινωνικού λειτουργού και του προγράμματος "Βοήθεια στο σπίτι" του Δήμου Τήνου. Γενικότερα θα ήταν θεμιτό οι αναρτήσεις να γίνονται επώνυμα ώστε να αποφεύγεται η σύγχυση των αναγνωστών. Ευχαριστώ - Αντώνης Δελατόλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το θεμα της αποπομπης του καθηγητου κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ εξακολουθει να υφισταται με ολες τις συνεπειες που οι ασθενεις βιωνουν χωρις καποιος θεσμικος παραγων να <> και να αναλαβει υπευθυνα να δωσει την απαραιτητη θεσμικη καλυψη ωστε περαν του χωρου ο ιατρος να συνεχισει να προσφερει ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ τις υπηρεσιες του οπως εκανε για εννεα χρονια τωρα...χωρις τον φοβο να υπαρξουν πραξεις ανορθοδοξου πολεμου εναντιον του....τα μονα θυματα αυτου του πολεμου που ηδη εχει κηρυχθει ειναι οι ασθενεις και οι οικειοι ναυπενθυμησουμε ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΝΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ.... ευχαριστω....μαρια ψαρρου...αμεσα ενδιαφερομενη και δημοτης τηνου επισης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή