Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

"Μουσείο Κώστα Τσόκλη"


 

  Μετά το πρωτοποριακό στο είδος του Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στον Πύργο από το Πολιτιστικό Ίδρυμα  του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, το οποίο εγκαινιάστηκε από την α.ε τον πρόεδρο της δημοκρατίας πριν δυο χρόνια, ένα νέο μουσείο, το  "Μουσείο Κώστα Τσόκλη" έρχεται να καλύψει το κενό της Τήνου στην μοντέρνα τέχνη. Τα επίσημα εγκαίνια θα τελέσει και πάλι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ανήμερα της ονομαστικής γιορτής του δημιουργού, το Σάββατο  21 Μαΐου. στον Κάμπο. Το μουσείο είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του καλλιτέχνη και του πρωην δήμου Εξωμβούργου (σήμερα Τήνου), στεγάζεται στο πρώην Δημοτικό σχολείο του Κάμπου. Το 2005 εντάχθηκε στις οριζόντιες δράσεις - μελέτες του προγράμματος "Θησέας".
Το 2008 ξεκίνησε το έργο σε σχέδια του αρχιτέκτονα Μάνου Περράκη και παραδόθηκε τον Οκτώβριο του 2010.
Επιπλέον, για να δημιουργείται μια σφαιρική εικόνα για τον καλλιτέχνη, στο Μουσείο είναι συγκεντρωμένο κι όλο το αρχείο του Κώστα Τσόκλη: Βιογραφικά στοιχεία, άρθρα, συνεντεύξεις, κατάλογοι εκθέσεων, βιβλία, φωτογραφίες, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές που θα προβάλλονται καθημερινά σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Παράλληλα με το έργο Τσόκλη, το Μουσείο θα στεγάζει κι άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες, όπως καλλιτεχνική βιβλιοθήκη, διαλέξεις ιστορικών Τέχνης και ανθρώπων του πνεύματος, σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.
Το «Μουσείο Κώστα Τσόκλη», που θα λειτουργεί υπό τη διεύθυνση της Χρυσάνθης Κουτσουράκη από την 1η Ιουνίου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου.
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10:00 - 13:30 και 18:00 – 21:00.
Tρίτη κλειστά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου