Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

«Γιαννούλης Χαλεπάς, η Κοιμωμένη μου», παρουσιάζεται στο θέατρο «Τέσσερις Εποχές»


«Γ. ΧΑΛΕΠΑΣ» Ένας ταπεινός της ελληνικής τέχνης.

Σε ηλικία 25 ετών δημιούργησε ένα εμβληματικό έργο για την ελληνική γλυπτική, την «Κοιμωμένη». Δώδεκα χρόνια αργότερα θα βρεθεί έγκλειστος στο ψυχιατρείο της Κέρκυρας, για να επιστρέψει στον Πύργο της Τήνου , μετά από 14 χρόνια.
Αλλά κι εκεί το στίγμα της ψυχικής ασθένειας θα τον συνοδεύει. Θα είναι ο «τρελός του χωριού» που μάζευε τις γόπες των άλλων από το χώμα γιατί δεν είχε ούτε τσιγάρο, το μεγάλο «παιδί» για τα θελήματα των συγχωριανών του. Χρειάστηκε να πάει στα 65 του, να πεθάνει η μάνα του, να αναγεννηθεί  και να αρχίσει πάλι να δημιουργεί.
Σε αυτόν τον μεγάλο καλλιτέχνη, τον Γιαννούλη Χαλεπά, τον ιδιόρρυθμο γλύπτη που βίωσε στο έπακρο την απόρριψη από τον πιο κοντινό του περίγυρο, είναι αφιερωμένο το έργο του βραβευμένου συγγραφέα Γιώργου Α. Χριστοδούλου «Γιαννούλης Χαλεπάς, η Κοιμωμένη μου», που παρουσιάζετε στο θέατρο «Τέσσερις Εποχές»της Κυψέλης, Κυψέλης 15 τηλ. 2108812289. Τον ρόλο του γλύπτη ερμηνεύει ο Πέτρος Αποστολόπουλος, της μάνας του η Γιούλη Ζήκου, και της ανιψιάς η Ανδρομάχη Παπαδοπούλου. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Λαμπρινής Καρδαρά και την μουσική επιμελείται ο Κώστας Αγουρίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου