Σχετικά

Εναλλακτική κίνηση για την Τήνο, εκτεθειμένη σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατή από όλους

Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

“ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ”Μετά την πλάκα που μας κάνουν οι “Ισπανοί Αγανακτισμένοι” με το σύνθημα “Ησυχία, θα ξυπνήσουμε τους Έλληνες” μια νέα ελληνική ακτιβιστική ομάδα, υπό την επωνυμία: «Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα», καλεί μέσω του Facebook, σε ειρηνική διαδήλωση αύριο το απόγευμα, Τετάρτη 25 Μαΐου, από τις 6 έως τις 11:30 το βράδυ, με την εξής ανακοίνωση:
«Η λέξη «Αγανακτισμένοι» δεν θέλει με τίποτα να υποκινήσει ή να υποδείξει τον τρόπο, απεναντίας, δηλώσαμε από την αρχή ότι θέλουμε να βρεθούμε ειρηνικά και αυθόρμητα, χωρίς σχέδιο και πλάνο. Μόνο να δηλώσουμε την ειρηνική διαμαρτυρία μας» Ο καθένας στην σελίδα της διαμαρτυρίας εκφράζει τον εαυτό του και μόνον αυτόν. Χωρίς επιτροπές και ψήφους. Αρα, καλούμε τον καθένα να είναι υπεύθυνος των λόγων και των πράξεων του. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα κάτι αρνητικό. Όμως, να μην δημιουργείται άλλη εντύπωση, από ό,τι ισχύει.
Δηλαδή μια ειρηνική και αυθόρμητη σύναξη.
Δικός μας αρχικός στόχος είναι να κατεβούμε με τα παιδιά μας, να γνωριστούμε με κάποιους, να συναντήσουμε φίλους και γνωστούς. Με αφορμή αυτό που όλοι ζούμε.
Χωρίς σημαίες και πλακάτ, χωρίς κόμματα και οργανώσεις. Αυθόρμητα.
Οι διαχειριστές της σελίδας δεν είναι οργανωτές της εκδήλωσης. Ξεκίνησαν δύο και μετά για πρακτικούς λόγους (κυρίως διάδοσης) γίναν περισσότεροι. Όπως όλοι σας, είμαστε και εμείς αποκλειστικοί υπεύθυνοι των λόγων και πράξεών μας και εκφράζουμε μόνον τους εαυτούς μας.

Δηλώνουμε ειρηνικά την αγανάκτησή μας κατά της κρίσης. Κατά όλων αυτών που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο. Αυθόρμητα, χωρίς κόμματα, ομάδες και ιδεολογίες. Επίσης διαδίδουμε την ίδια κίνηση που γίνεται στην Συμπρωτεύουσα αλλά και στην Πάτρα».

«Όπως αναγράφεται στην αντίστοιχη εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, το “ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ” το υιοθετήσαμε από την ελεύθερη μετάφραση των συμβατικών μέσων για την ισπανική λέξη του κινήματος Indignados.»
10 σχόλια:

 1. Όταν θέλουν να ακυρώσουν κάτι, αρχίζουν να το προετοιμάζουν.

  Αυτό έκαναν και εξακολουθούν να κάνουν δεκαετίες τώρα οι εργατοπατέρες της αριστεράς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αμάν πια με το διχασμό... μια φορά μαζέψτε τις κουβέντες του 45-49 και ας κοιτάξει ο καθένας τον εαυτό του και όλοι μαζί το σύνολο... Φταίνε, φταίμε, φταίτε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Επίσης θα επιθυμούσα αυτός που δήλωσε ότι του είναι αδιάφορο να μας γράψει δυο λόγια (αν μπορεί να το εκφράσει βέβαια)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ας ψάξει ο Λαός να μάθει γιά το RFID, λένε ότι ήδη στην Γερμανία το έβαλαν σε 5.000 άτομα, μα και στην Αμέρικα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Στην Λέσχη Μπίλντερμπεργκ ανήκουν πολιτικοί από την ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ και από το νέο κόμμα τής Δημοκρατικής Συμμαχίας. Τώρα πιά ήρθε ο καιρός που ο Λαός μας πρέπει να ψάχνει πολλά γιά να μαθαίνει πολλά, γιά να έχουν ανθρώπινο μέλλον τα παιδιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ξυπνήστε όλοι Λαέ. Πάψτε να είστε πρόβατα τών κομμάτων. Η Νέα Τάξη τών Σιωνιστών θέλει Παγκόσμια Δούλους με αμοιβή ψίχουλα και να ελέγχει απόλυτα την καθημερινή ζωή όλων μας, με κάθε τρόπο. Όσο θα είμαστε υπάκουει θα συνεχίζουν τα Σχέδιά τους γιά το κακό μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Διαβάζουμε ότι οι Γερμανοί θέλουν την Κρήτη, οι Άγγλοι την Κέρκυρα. Την Τήνο που έχει κονόμα με τον Ναό ποιός να την θέλει άραγε ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ο ΥΠΝΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ. ΞΥΠΝΑ ΛΑΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Όποιος σκέπτεται, όποιος αντέχει να ακούει αλήθειες ας ακούει ραδιόφωνο στην Αθήνα ή και μέσα από το Διαδίκτυο REAL FM 97,8 από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή 8-12 το πρωί. Ήρθε ο καιρός που πρέπει όλοι να σκεπτόμαστε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ο Λαός μας 30 χρόνια έπασχε από Διανοητική Τεμπελιά. Τώρα πιά πρέπει να μάθει να σκέπτεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή