Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Και στην Τήνο: Στους πολίτες ο τελευταίος λόγος!


Μέχρι τώρα διαβάζετε μηνύματα που να σας προτρέπουν να ψηφίσετε κάποιο κόμμα. 3 μέρες μόλις πριν τις εκλογές, αυτό το μήνυμα έχει στόχο ακριβώς το αντίθετο.
Παρακολουθώντας το «σαν σήμερα» στην δημόσια τηλεόραση, μαθαίνω για την εκλογή του «λαϊκού μετώπου» στην Γαλλία στις παρυφές του Β’ παγκοσμίου πολέμου. Τις εποχές που η Ευρώπη κατασπαράζεται από τον Φασισμό, που οι περισσότεροι λαοί, υπό το βάρος μεγάλων οικονομικών προβλημάτων, έχουν γυρίσει την πλάτη στην λογική και στρέφονται στα ευήκοα μηνύματα επιτήδειων ηγετών, εκείνες τις εποχές στην Γαλλία, ο λαός είχε το σθένος να στραφεί στο μεγάλο συνασπισμό της αριστεράς και στέλνει μήνυμα σε όλη την ελεύθερη Ευρώπη ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος.
Αυτή η σπίθα αποτέλεσε αδιαμφισβήτητα την αρχή μιας αντίστασης πυρκαγιάς στην διάρκεια του πολέμου, όχι λαών απέναντι σε λαούς, αλλά Ανθρώπων απέναντι στο φόβο. Το ίδιο φόβο καλούμαστε να σπάσουμε σήμερα: Το φόβο μιας χρεωκοπίας, την ξενοφοβία, το φόβο της γεωπολιτικής απομόνωσης, το φόβο τον ίδιο... Δεν αρκούν σήμερα πια οι οχυρώσεις, τα τείχη και μια αμυντική ιδεολογική περιχαράκωση.
Η Ευρώπη δεν ήταν πάντα πρότυπο. Όπως κινήθηκε τον προηγούμενο αιώνα στον φασισμό με αποτέλεσμα ένα πόλεμο, έτσι σήμερα, στην διάρκεια της εξέλιξης ενός οικονομικού πολέμου, κινείται προς τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό, του οικονομικού ανάλογου δηλαδή του χειρότερου εφιάλτη της «Γηραιάς Ηπείρου»: Γιατί τι περισσότερο φέρνουν αυτά τα μέτρα που λαμβάνονται σε όλες σχεδόν τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου παρά την εκδίωξη των οικονομικά ασθενέστερων; Η στοχοποίηση λαών για τις ευθύνες τις κρίσης δεν θυμίζει τον αντισημιτισμό; Ή μήπως η οικονομική εξαθλίωση δεν θα έχει σαν αποτέλεσμα την πείνα κάθε μορφής και την απόγνωση;
Τώρα είναι η στιγμή που ο λαός μας καλείται ν’ αντισταθεί και να το κάνει, όχι ψάχνοντας μια σανίδα σωτηρίας, αλλά στρεφόμενος συνειδητά στην δύναμή του! 44 χρόνια μετά το ξέσπασμα του Μάη του ’68 στην Σορβόννη, σε μια άλλη σημερινή επέτειο, να βάλουμε και πάλι τον Άνθρωπο στο κέντρο της ιστορίας.
Σήμερα λοιπόν θέλω να σας αποθαρρύνω από το να επιλέξετε την αριστερά την Κυριακή. Να σας αποθαρρύνω, φοβούμενος για την απότομη στροφή της κοινωνίας. Σας προτρέπω να γυρίσετε στις παλιές σας συνήθειες αν δεν συνειδητοποιήσετε ότι την Δευτέρα αρχίζει ένας ακόμη μεγαλύτερος αγώνας, αν δεν αντιλαμβάνεστε ότι την Δευτέρα θα πρέπει να είμαστε στο δρόμο, αν δεν πειστήκατε πως την αλλαγή την φέρνουν οι αγώνες. Σας καλώ, ακόμη μια φορά, να γυρίσετε στις παλιές σας συνήθειες αν αναμένετε μέρες ’81…
Μαζί να απομονώσουμε τις συντηρητικές δυνάμεις του Μνημονίου και όσους τους στήριξαν. Γιατί η συντήρηση δεν είναι πια προνόμιο της παλιάς δεξιάς, αλλά και του ΠαΣοΚ και δηλώνει την απεγνωσμένη προσπάθειά τους να διατηρήσουν τα προνόμιά τους και τις παγιωμένες θέσεις τους. Ένα ξεθωριασμένο κατεστημένο που απλώνεται από την κεντρική εξουσία μέχρι τις χαμηλότερες δομές της τοπικής μας αυτοδιοίκησης και περιλαμβάνει από καρεκλοκέντραυρους αιρετούς, τυχοδιώκτες ανίκανους έως καιροσκόπους δημοσιοπλάνους.
Την Δευτέρα να πούμε: «Μαζί σας φάγαμε…!»

ΥΓ: Δεν ξέρω αν έπρεπε το Κ.Κ.Ε. να βάλει νερό στο κρασί του ή ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. λίγο κρασί στο νερό του. Ξέρω όμως πως την Δευτέρα, η χώρα αυτή θα πρέπει να μπορεί να δείξει στην Ευρώπη πως πραγματικά υπάρχει άλλος δρόμος: Ο Δρόμος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και της ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ και όχι μιας ξεθωριασμένης ολιγαρχικής δημοκρατίας που εκφράζεται περιοδικά ανά τετραετία!  Στην προσπάθεια λοιπόν για την ανατροπή, η Αριστερά οφείλει τουλάχιστον να δημιουργήσει σήμερα τις βάσεις για ΠΑΙΔΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ για την πραγματική λαϊκή επανάσταση του αύριο. \

ΥΓ2: ΣΤΟ ΛΑΟ ο τελευταίος λόγος

3 σχόλια:

  1. ξέρατε το αποτέλεσμα από πριν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τις καταθέσεις των πολιτών και θα τις αξιοποιήσει υπέρ της ανάπτυξης δήλωσε το πρωί της Τρίτης στον ΒΗΜΑ 99,5 ο Δημήτρης Στρατούλης. Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι οι τράπεζες πρέπει να λειτουργήσουν με δημόσιο έλεγχο, προκειμένου να προχωρήσουν δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις και να δοθεί ρευστότητα στην αγορά.

    Ειδικότερα, σε ερώτηση για το τι θα γίνει με τις τράπεζες εφόσον δεν προχωρήσει η ανακεφαλαιοποίησή τους, δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ταχθεί υπέρ της καταγγελίας του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, ο Δημήτρης Στρατούλης ανέφερε ότι υπάρχουν 165 δισ. ευρώ στις τράπεζες με τη μορφή καταθέσεων.

    Σε ερώτηση εάν θα δεσμευθούν οι καταθέσεις των πολιτών, ο κ. Στρατούλης σημείωσε: «Εγγυόμαστε τις καταθέσεις των πολιτών και θα τις χρησιμοποιήσουμε για την ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

    Ο Δ.Στρατούλης ανέφερε ότι έως «σήμερα τα χρήματα των πολιτών χρησιμοποιούνταν για τα κέρδη των μετόχων τους» και αναρωτήθηκε: «Δεν πρέπει να δοθεί ρευστότητα στην αγορά; Να δοθούν δάνεια στις επιχειρήσεις, στο λαό;»

    Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι οι τράπεζες θα λειτουργήσουνε με τους ίδιους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και υπογράμμισε ότι οι τράπεζες θα λειτουργούν υπό δημόσιο έλεγχο, με αναπτυξιακό κοινωνικό χαρακτήρα.

    Ο κ. Στρατούλης επανέλαβε τις τέσσερις βασικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ:

    Δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις υπέρ της ανάπτυξης
    Αποκατάσταση μισθών και συντάξεων
    Κούρεμα ή διαγραφή δανείων
    Στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων
    «Οι σημερινές δηλώσεις του κ.Στρατούλη δείχνουν την απερίγραπτη ανευθυνότητα και έλλειψη γνώσης της πραγματικής οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ» σχολιάζει η Δημοκρατική Συμμαχία, κατηγορώντας τόσο τον κ.Στρατούλη, όσο και τον Αλέξη Τσίπρα για άγνοια. «Ποιος σοβαρός επιχειρηματίας θα φέρει χρήματα στην Ελλάδα για επενδύσεις, όταν κινδυνεύουν τα λεφτά του να γίνουν έρμαιο των κ.Τσίπρα και Στρατούλη. Κανείς».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έτσι... Ντώρα ο "Ρομπέν των σοβαρών επιχειρηματιών"

    ΥΓ: Ο κ. Κούβελος (σ.σ. σοβαρός επιχειρηματίας) δεν είναι που φέρνει εκατομύρια στη χώρα απ' το ανάποδο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή