Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Μπερδευτήκαμε.




Στην αρχή, (στις 20 Μαΐου), διαβάσαμε ανακοίνωση του Λιμενικού Ταμείου Τήνου- Άνδρου, με υπογραφή του προέδρου του,  με την οποία μας πληροφορούσε , ότι κακώς τα όργανα του λιμεναρχείου Τήνου κόβανε κλήσεις για παράνομη στάθμευση από τον Κουρσάρο μέχρι τον Πυρσό και να περάσουμε από το λιμενικό ταμείο να σβήσουμε την κλήση.
Ακόμα μας πληροφορούσε ότι το λιμενικό σώμα είναι ανεξάρτητη αρχή.

Δυο μέρες μετά, (22 Μαΐου), το υπολιμεναρχείο Τήνου , (χωρίς υπογραφή αλλά με το ίδιο παραποιημένο εθνόσημο), «αδειάζει» τον πρόεδρο του λιμενικού ταμείου, διευκρινίζοντας «ότι στο θέμα των τροχονομικών ελέγχων στην παραλία της πόλεως Τήνου και ειδικά στο τμήμα για το οποίο γίνεται λόγος (μεσαίο πεζοδρόμιο από «ΚΟΥΡΣΑΡΟ» ως «ΠΥΡΣΟ»), εφαρμόζει το νόμο και την κατά περίπτωση υπάρχουσα κάθετη ή οριζόντια σήμανση» και ότι «οι κρίσεις περί παράνομων ενεργειών των οργάνων μας, αφορούν απόψεις του συντάκτη και απέχουν μακράν της πραγματικότητας», αμφισβητεί την Κανονιστική που επικαλείται το λιμενικό Ταμείο, καθώς και την δικαιοδοσία του να διαγράφει κλήσεις και παρακαλεί τους οδηγούς να σέβονται την σήμανση.

Την ίδια μέρα (22 Μαΐου) , ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου μας ενημερώνει ότι έγινε συζήτηση με τον περιφερειάρχη λιμενικού σώματος τον δήμαρχο, τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου τον ίδιο και τον λιμενάρχη, στην οποία σύσκεψη «βρέθηκαν λύσεις στις διαφορές απόψεων μεταξύ κ. Σανταμούρη και του λιμενάρχη» και «το μέλλον θα δείξει αν αυτά που συμφωνήσαμε, εφαρμοστούν».

Από αυτή την «αντιπαράθεση», μας δημιουργήθηκαν διάφορες απορίες:

1η : Θα πρέπει να πάμε να διαγράψουμε ή όχι την κλήση μας;

2η: Αν ναι, πού θα πάμε να την διαγράψουμε; Στο λιμενικό ταμείο ή στο λιμεναρχείο;

3η: Ποιες είναι οι διαφορετικές απόψεις ανάμεσα στο λιμενικό ταμείο και το υπολιμεναρχείο Τήνου, που προκάλεσαν την σύσκεψη, στο κατώφλι της έναρξης της  τουριστικής περιόδου;

4η : Καλώς, κατά την γνώμη μας προκαλούνται συσκέψεις για διάφορα θέματα πόσο μάλλον για την εύρυθμη λειτουργία της μοναδικής πύλης και βιτρίνας του νησιού μας, όμως μεταξύ υπηρεσιακών παραγόντων, όπως στην προκειμένη περίπτωση του λιμενικού ταμείου και του υπολιμεναρχείου, υπάρχουν νόμοι, προεδρικά διατάγματα κλπ που καθορίζουν τις αρμοδιότητες και τις ενέργειες καθενός.  Τι λοιπόν ειπώθηκε στη σύσκεψη με τον περιφερειάρχη λιμενικού σώματος και, ιδιαίτερα, τι  συμφωνήθηκε το οποίο δεν προβλεπόταν από τις διάφορες προβλεπόμενες διατάξεις;  
5η: Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, με ποια ιδιότητα παραβρέθηκε στην σύσκεψη; Του πρόεδρου ή του δικηγόρου;  Αν παραβρέθηκε με την ιδιότητα του δικηγόρου, ποιας πλευράς; Του δήμου ή του υπολιμεναρχείου; 

6 σχόλια:

  1. Οι απορίες σας είναι εύλογες και έρχομαι στην «ταμπακιέρα», χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες.
    Ότι έχω ανακοινώσει ισχύει και στις «διάφορες απορίες σας»,απαντώ:
    1η) και 2η) ερώτηση:Γιαυτούς που ισχύουν οι προϋποθέσεις, δηλαδή, έχουν κλήση για την συγκεκριμένη περιοχή και δεν την έχουν πληρώσει, για την μη βεβαίωση της κλήσης. Και για εκείνους που πλήρωσαν, να τους επιστραφούν τα χρήματα, αφού φέρουν στο λιμενικό ταμείο την απόδειξη εξόφλησης και την κλήση για να διαπιστώνεται η θέση της παράβασης, βάσει της απόφασης του ΔΣ.
    Το ίδιο έγινε και πέρυσι, όταν διαπίστωσα ότι υπήρχαν πέντε κλήσεις 200 ευρώ κάθε μια, εξοφλημένες, σε χώρο που δεν προέβλεπε η κανονιστική.Δηλαδή τους επιστράφηκαν τα παράνομα εισπραχθέντα
    3η)ερώτηση:Επειδή υπήρχε διαφορετική ερμηνεία συμπεριφοράς και νομοθεσίας μεταξύ του νέου λιμενάρχη και μένα αναγκάσθηκα να αναφερθώ και έτσι προέκυψε η ανταλλαγή απόψεων.
    4η)ερώτηση:Νομίζω ότι θάπρεπε να ξέρετε ότι η ερμηνεία της νομοθεσίας είναι πρώτα θέμα γνώσης και δεύτερον ψυχικής οπτικής.
    5η)ερώτηση:Η παρουσία του ήταν αίτημα του περιφερειάρχη.
    Όπως θεώρησα ότι ήταν εύλογες οι απορίες σας,εύλογα και εγώ ρωτώ,γιατί εσείς οι κατά καιρούς νέοι είστε πάντα εισαγγελείς;Τι σας λείπει για να διαφεντέψετε τις τύχες του τόπου μας;


    Γιώργος Σανταμούρης



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για τις διευκρινήσεις κ. Σανταμούρη. Καταλαβαίνετε κι εσείς πως ακόμη και οι ρητορικές ερωτήσεις έχουν λόγο να τίθενται!

      Επειδή όμως καταληκτικά απευθύνεστε στο Ξάνεμο σας απαντώ:
      Ίσως και να μας λείπει κάτι, το ότι δεν θέλουμε να διαφεντέψουμε καμία τύχη αλλά να ξεσηκώσουμε τον καθένα να πάρει την δική του τύχη στα δικά του χέρια!

      Παράλληλα περιμένουμε την πιο κατάλληλη στιγμή με τις προϋποθέσεις που εμείς θα θέσουμε για να βγούμε ακόμη πιο δυναμικά!

      Διαγραφή
  2. Θωμάς ο Άπιστος24 Μαΐου 2013 στις 8:23 π.μ.

    δηλαδή τώρα ικανοποιηθήκατε από τις απαντήσεις Σανταμούρη; Εκτός της 1ης και της 2ης στις άλλες τρεις,ποιες ήταν οι διάφορες, τι ειπώθηκε και τι αποφασίστηκε,γενικόλογα για να γεμίσουν αράδες. Δεν μας έχει συνηθίσει ο Σανταμούρης να μην λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Το λιμεναρχείο θα απαντήσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΝΕΟΣ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑΞΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΨΗΦΟΘΗΡΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

      Διαγραφή
    2. Παρακαλούμε όχι τέτοια σχόλια.

      Διαγραφή