Σχετικά

Εναλλακτικός ιστότοπος για την Τήνο και όχι μόνο, εκτεθειμένος σε μέρος που το προσβάλλει ο άνεμος και ορατός από όλους

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

"Εγώ εδώ ήρθα να πάρω και θα πάρω"

                                                                                       "Εγώ εδώ ήρθα να πάρω και θα πάρω". Με αυτή την φράση ο διοικητής της 2ης της ΔΥΠΕ Πειραιά και νήσων Αιγαίου, κος Ιωάννης Ευδοκιμίδης αντιμετώπισε τους τηνιακούς κατά την «σύσκεψη» που προκάλεσε ο δήμος Τήνου την περασμένη Δευτέρα  για το τεράστιο θέμα της υποστελέχωσης του Κέντρου υγείας Τήνου.  Ο κύριος διοικητής ζήτησε με την επίσκεψή του στην Τήνο, να αναλάβουν οι τηνιακοί να βρούνε με τις γνωριμίες τους γιατρούς,  τους οποίους για να τους δελεάσουν να έρθουν, να τους βρουν και να τους πληρώσουν και το σπίτι. Ακόμα ζήτησε να συσταθεί η ακέφαλη διοικούσα επιτροπή του Κ.Υ. Σε απόλυτη ταύτιση με την τρικομματική λαίλαπα που μας κυβερνά και της τρόικας που διατάζει, και για να δικαιολογήσει τον παχυλότητο μισθό του (πιθανόν να φτάνει για δυο- τρεις γιατρούς ή τρεις τέσσερις αγροτικούς που λείπουν από το κέντρο υγείας) ο κύριος διοικητής ήρθε, διέταξε, πήρε και έφυγε. Από κοντά δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης εξήραν το έργο και τις προθέσεις του κυρίου διοικητή και δεν παρέλειψαν να του ευχηθούν «καλή επιτυχία» στο έργο του, ξεχνώντας  πολύ γρήγορα την μόλις πριν 12 μέρες (από 8 Μαΐου) ανακοίνωσή τους με τίτλο: «η υπομονή της Τήνου εξαντλήθηκε!». «Μελανή παραφωνία» η τοποθέτηση του περιφερειακού Συμβούλου Κου Βίλλα, καθώς και της αντιπροσωπίας του Σύριζα Τήνου που είπαν τα πράγματα με το όνομά τους.  

 Άξιος ο μισθός σας κύριε διοικητά.

Παραθέτουμε την ανακοίνωση της τοπικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τήνου που μας κοινοποιήθηκε,  παρακάτω: 



                                      

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΝΟΥ



ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ  ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Κ.Υ. ΤΗΝΟΥ

Έκκληση προς όλους τους κατοίκους και τους φορείς της Τήνου έκανε προχθές ο Δήμαρχος κος Κροντηράς για έκτακτη συνάντηση στο παλιό δημαρχείο για την αντιμετώπιση της κατάρρευσης του Κέντρου Υγείας Τήνου !!! Εκρηκτική η κατάσταση , απαράδεκτη και επικίνδυνη δήλωσε ο Δήμαρχος , η Τήνος δεν αντέχει άλλο !

 «Υπό κατάρρευση το Κ.Υ» δηλώθηκε και δια στόματος του αντιπροέδρου του ΠΙΙΕΤ Ευ. Γκύζη , παρουσία και των κυρίων Ευδοκιμίδη , Διοικητή  του τομέα Υγείας  Πειραιά και Αιγαίου  και Τριτζάλη Διοικητού του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου που ήταν οι  προσκεκλημένοι ομιλητές .

Και ενώ όλοι είχαμε διαβάσει την επιστολή του Δημάρχου που στις 10/5 την κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Κυκλάδων του Σύριζα Νίκος Συρμαλένιος και περιμέναμε αντίστοιχης  ποιότητας ομιλία , ο κος Δήμαρχος όχι μόνο τάχθηκε με ηττοπάθεια υπέρ των απόψεων του κου Ευδοκιμίδη οι οποίες κινήθηκαν στα πλαίσια του λεφτά δεν έχουμε άρα τι να κάνουμε και όλα είναι υπό κατάρρευση αλλά και η μόνη τοποθέτησή του και παράκληση προς  τους παρευρισκομένους ήταν  να βοηθήσουν όλοι ώστε να πληρώνουμε τα ενοίκια των γιατρών που θα έρθουν να δουλέψουν στο Κέντρο Υγείας Τήνου γιατί μέχρι τώρα αρνούνται να έρθουν γι αυτό το λόγο !!

Μα ο Δήμαρχος  θα περιορίζεται τελικά μόνο σε συνεντεύξεις ραδιοφωνικές και σε επιστολές εντυπωσιασμού ?

Φαίνεται κε Κροντηρά έχετε ξεκινήσει νωρίς την προεκλογική σας εκστρατεία και επιδίδεστε σε λεονταρισμούς και πολιτική εντυπώσεων μη διστάζοντας να χρησιμοποιήσετε και ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως η υγεία .

Γιατί για πολιτική εντυπώσεων πρόκειται όταν δεν υψώνετε το ανάστημά σας για να διεκδικήσετε ακόμη και με το να ξεσηκώσετε τον κόσμο της Τήνου σαν μια γροθιά όπως γράψατε στην επιστολή σας για να συναντήσετε τον αρμόδιο υπουργό . Πρόταση και απορία της εκπροσώπου της γραμματείας Σύριζα Τήνου κας Γαβριελάτου που επικαλέσθηκε το παράδειγμα της Πάρου – η οποία έκανε γνωστό το πρόβλημά της πανελληνίως -  για να  αντιμετωπιστεί με ειρωνεία ,  με αποκορύφωμα την προτροπή δημοτικού συμβούλου προς το Δήμαρχο να μην απαντήσει  -  μα σε ποια εποχή χούντας ζούμε ; - και την απαξιωτική διαπίστωση του κου Διοικητού κου Ευδοκιμίδη ότι τελικά τι έκανε η Πάρος  δεν έκανε τίποτα  και την επισήμανση του αντιδημάρχου κου Λαγουρού ότι δεν είναι καιρός για ξεσηκωμούς !!

Αλήθεια κε Δήμαρχε οι παραπάνω κύριοι είχαν διαβάσει την επιστολή σας ; Δεν έχετε κοινή γραμμή σαν δημοτικό συμβούλιο παρά ο καθένας πράττει όπως του έρθει χωρίς να σκέφτεται ότι σας εκθέτει;

Γιατί και όταν ο κος Γ.  Δελώτης με τη σειρά του διατύπωσε  δεικτικά αυτό που εσείς διαπιστώνατε στην επιστολή σας την απουσία δηλαδή της κεντρικής διοίκησης και την αναποτελεσματικότητα χρόνων και χρόνων και προέτρεψε τον κο Διοικητή να παραιτηθεί για λόγους αξιοπρέπειας ,τότε και πάλι έσπευσαν οι δημοτικοί σύμβουλοί σας να  ρίξουν και αυτόν στην πυρά με ανάρμοστες φράσεις με τις οποίες  καταφέρθηκαν εναντίον του .

Μήπως τελικά μετανιώσατε για την επιστολή που στείλατε ; Γιατί σαν Δήμος τί έχετε προσφέρει  για το Κέντρο Υγείας ;

Η γραμματεία Σύριζα Τήνου σε παλαιότερη παρέμβασή της με αφορμή τη σύμβαση του δήμου με ιδιωτική εταιρεία για αεροδιακομιδές ασθενών είχε επισημάνει την απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας , είχε κατηγορηθεί για μηδενισμό , λαϊκισμό και φτηνή αντιπολίτευση !!
Να όμως που αποδεικνύεται προφήτης γιατί στο ΚΥ Τήνου η απαξίωση είχε ξεκινήσει νωρίτερα . Γιατί έχουμε ένα ΚΥ όπου :

Ο ηλεκτρονικός καρδιογράφος είναι δωρεά ιδιώτη ,  ο υπερηχογράφος   είναι προσφορά του Εμπορικού Συλλόγου Τήνου ο οποίος εκτός του κόστους  καλύπτει τη συντήρηση και τα αναλώσιμα ,  ο ακτινολόγος πληρώνεται από το σύλλογο Κόγκου ο οποίος καλύπτει και το ενοίκιο του σπιτιού  του ,  το ΠΙΙΕΤ επιχορηγεί το ΚΥ με χιλιάδες ευρώ  ετησίως , περίπου 11.500 το α τρίμηνο του 2013 είναι τα έσοδα του ΚΥ  μόνο από τη συμμετοχή των Τηνίων σε εξετάσεις …

Που είναι λοιπόν η παρουσία και αρωγή του Δήμου ;
Περιορίζεται μόνο στην τοποθέτηση διοικούσας επιτροπής ;
Και έπρεπε να έρθει ο Διοικητής Πειραιά και Αιγαίου για να λυθούν τα προβλήματα των ωραρίων εφημεριών των γιατρών ;
( Να σας προτείνουμε να τοποθετείτε ανθρώπους εθελοντές που έχουν γνώση , όρεξη και ενδιαφέρον χωρίς κομματικά κριτήρια ! Υπάρχουν αρκετοί στο νησί μας  .)

O Δήμος μετά τον δεύτερο Καλλικράτη είναι ο μόνος υπεύθυνος για το ΚΥ Τήνου και υποχρεούται και δια νόμου σύμφωνα με παρατήρηση του περιφερειακού συμβούλου του νησιού κου Βίλλα στη διευθέτηση και αντιμετώπιση των προβλημάτων του .

Ως  Δήμος λοιπόν  υπεύθυνος   για τη σημερινή κατάσταση  αντί να παραδεχθείτε την αναλγησία των τελευταίων χρόνων  και την αδιαφορία σας , επιχειρήσατε   στη χθεσινή συνάντηση να εμφανιστείτε  ως και  σωτήρες – αγωνιστές  επισημαίνοντας  τις συνεντεύξεις και τις επιστολές σας  που ούτε αυτές δεν καταφέρατε να υπερασπιστείτε  στην ομιλία σας  και  αναφερθήκατε απλά σε  κόκκινες γραμμές  που όπως αποδείχθηκε εννοούσατε και εσείς και ο κος Ευδοκιμίδης  απλά την λήξη της σύμβασης του ακτινολόγου !!

Μα δεν μπορούμε την ανικανότητα να την αποδίδουμε στην κρίση

Καμιά αναφορά δεν έγινε  στη χθεσινή συνάντηση για έλλειψη φαρμάκων ή υλικού, καμιά αναφορά στη συνταγματική ρήτρα περί νησιωτικότητας που για αυτή πρέπει να αγωνιστούμε .  Και αν όπως λέτε δεν έρχονται γιατροί στην Τήνο ( με ανεργία 30% ακούγεται περίεργο )   δεν είναι γιατί θέλουν να τους πληρώνουν το ενοίκιο αλλά γιατί έχουν γίνει ακόμη μόνο 160 από τις πάνω από 400 προσλήψεις που προβλέπει  για την υγεία από το αρμόδιο υπουργείο σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Υγείας
( Και εκεί σας προτείνουμε μοριοδότηση των γιατρών που θα  έρθουν για να έχουν ένα επιπλέον κίνητρο ! )

Ο Σύριζα Τήνου θα είναι πάντα κοντά στα προβλήματα του νησιού και θα στέκεται απέναντι σε  αλαζονικές συμπεριφορές και κομματικές επάρσεις  Και έτσι όπως δε διστάζει να επικροτεί το καλό δεν διστάζει να ασκεί κριτική στην ανικανότητα και την αναλγησία 


Η Γραμματεία Σύριζα Τήνου


7 σχόλια:

  1. χαλια χαλια χαλια, πλειοψηφια και μειοψηφια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απότι ξέρω το ρομποτ "περιέργεια"που βρίσκεται στον πλανήτη Αρη απο πέρυσι, δεν βρήκε ίχνη ζωής. ΕΣΕΙΣ, εξωγήινοι ,απο ποιόν πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος προέρχεστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τον πλανήτη που αφήσαμε στα κοράκια τόσα χρόνια... Η κρίση, γιατί αυτή εννοείται προφανώς, δεν ήρθε ουρανοκατέβατη για να την δεχτούμε απλά, για να την προσπε΄ρασουμε και να πάμε παρακάτω. Κάποιος έχει ευθύνες σε εθνικό και κάποιοι πιο χαμηλά στην πυραμίδα σε τοπικό επίπεδο επίσης. Εκτός αν και η κρίση ήρθε και αυτή από κάποιο άλλο πλανήτη και δεν μας λέτε τίποτε...

      Διαγραφή
    2. ΚΑΛΟΟΟΟΟΟΟΟ .ΜΑΖΙ ΤΑ Φ Α Γ Α Ν Ε ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ Γ. Δ

      Διαγραφή
  3. Έλα μωρέ, άλλωστε "η κατάσταση είναι υποφερτή".
    Άμα ζορίσουν κι άλλο τα πράγματα θα κλείσουμε ένα ασφαλιστήριο στην Χ ασφαλιστική για όλους τους Τηνιακούς και θα λύσουμε το πρόβλημα.
    Αφού το κράτος δεν έχει λεφτά! Να αφήσει τους τραπεζίτες για να σας δώσει γιατρούς;
    Δημόσια υγεία και αηδίες... είχατε και στα χωριά σας γιατρούς και κέντρα υγείας, ε;
    Αχάριστοι!

    υγ: Το ότι αυτά που έγραψα "κάποιοι" τα παίρνουν στα σοβαρά (ή τα λένε κιόλας), είναι η απόδειξη πως όσα μας βρήκαν σα χώρα δεν ήταν τυχαία.. Και δυστυχώς αν αυτοί οι "κάποιοι" είναι πολλοί, έχουμε πολύ χειρότερα να δούμε μπροστά μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιώργο ασε τους πλανητες και τους εξωγηινους. Εσυ ησουν ενας πετυχημενος προεδρος-αγωνιστης στο κέντρο υγειας και ξερεις καλα ότι αν υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον και αγωνιστική διάθεση απο τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με τον εκάστοτε πρόεδρο, κάτι καλό προκύπτει. Τα εκ των υστέρων κροκοδείλια δάκρυα του Δήμου μόνο υποκρισία υποδηλώνουν και μικροκομμματικούς-επικοινωνιακούς σκοπούς επιδιώκουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.tinostoday.gr/2013/05/blog-post_6013.html
    κάνετε όλοι λάθος !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή